reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karola - ja mam ta kule i jest swietna. Szymcio najbardziej uwielbia ta biedronke na gorze... POLECAM!

Aga - swietna data!
Karolap -sliczna masz ksiezniczke!
Pflaume - jak przeciete to juz lada chwila sie pojawia :-)

dziewczyny,czy polecacie jakies poradniki dla rodzicow?

O ktorej chodza spac wasze Dzieci? Szymcio przewaznie chodzi spac kolo 19. Ostatnio sie denerwuje,bo wstaje o 5, gora 5.30 i nie chce spac. Nastepna drzemka dopiero kolo 9 i to na 30 min. Chcialabym go troszke pozniej klasc spac,bo jak koncze prace o 23 i poloze sie spac kolo 24 to spie zaledwie kilka h. Wczoraj bylismy caly dzien poza domem ,Szymkowi sie wszystko poprzestawialo i od 19 do 20.30 go usypialam. W koncu jak padl to mialam nadzieje,ze wstanie kolo 7... nic bardziej mylnego ...o 5.30 uslyszalam ABABAAMAMAA.... nie wiem czy to chwilowe, czy na zabki,czy tak juz bedzie??? Mam ksiazke DZIECIOZMAGANIA,ale szukam jeszcze czegos zeby sie doksztalcic....

Pozdrawiam serdecznie!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Taycia, Kasie,też kładziemy ok. 19 i tak sobie buszuje w łóżeczku do 20 i sama zasypia. Nie zależnie czy uśnie o 19 czy o 21, to i tak wstaje po 6 (bez nocnych pobudek). Też się zastanawiam czy już Jej tak zostanie czy nie…, oby nie
Ja nie czytałam żadnych poradników, polegam raczej na swoje jintuicji ;-)

A te przecięcia w dząsełach, to Niunia ma już jakiś czas...

A Ty jak się czujesz? Znasz już płeć Maluszka? :-)

Ostatnia edycja:
blackberrymam to samo jak slysze jakie postepy robia inne dzieciaczki...Maja nie siada sama, ale w lozeczku podnosi sie na kolanka i tak balansuje przy szczebelkach co kilka razy skonczylo sie guzem, do raczkowania tez sie nie kwapi, woli sie kulac po podlodze i chodzic po mieszkaniu( przy pomocy mamy oczywiscie)- to sprawia jej najwieksza frajde
taycia Maja chodzi spac 20.30-21.30 spi do 7 ale czasami zdarza sie w noczy pobudka na "przytulenie " badz jedzenie

hej :-)
ja jeszcze nie mam pomysłu co można małej kupić na jej pierwszy dzień dziecka :zawstydzona/y:
blackberry ja małej jeszcze nic nie podaję z takich nabiałów - jak mała trafiła w kwietniu do szpitala lekarka powiedziała że nawet te słoiczki co jest jogurt naturalny plus owoce po 6. mc to powinno się później wprowadzać - dopiero kolo 10 mc.
taycia u nas nie sprawdza się przetrzymywanie małej - ona i tak budzi sie o swojej porze - może iśc spać nawet godzine później niż zwykle a to i tak nic nie daje , tak samo jak ilość drzemek w ciągu dnia nie ma wpływu na jej nocny sen.
ja jeszcze nie myślę ani nad zmianą na spacerówkę ani nad zmianą fotelika - myślę że około roczku małej będzie nas to czekać bo ona z tych drobniejszych więc zanim z tego co mamy wyrośnie to torchę jeszcze potrwa.
tu dla porównania nasza niunia na huśtawce ;-)
IMAG0420.jpg

a tutaj dziś na spotkaniu z kolegą :happy2:

P1040099.jpg

agulaula​ twoja corcia ma takie same poliki jak Maja heeh, powiem ci z emoje kumpele mogly by sie oszukac ze to Maja hehehe

Karola, przyjdzie czas i Maja też zacznie sama zasypiać. Dzisiaj mąż chciał Kasie uspać na rękach i zaczęła mu marudzić i powiedziała „mama” i położył Ją do łóżeczka. Zaczęłam Niuni śpiewać i zasnęła po chwili, a mnie chyba cały blok słyszał:-D Moja księżniczka przyzwyczaiła się już, że usypia przy mnie, a nie tak jak wcześnie jtata Ją nosił na rękach…

Aga, zdjęcie na huśtawce jest cudne :-)

Ostatnia edycja:
Pflaume - Szymcio jak rozciely mu sie dziaselka to zaraz mial zabki :tak: plci jeszcze nie znam. Mam wizyte w szpitalu w polowie czerwca,wiec wtedy sie na pewno dowiemy...nie powiem... jestem bardzo ciekawa kto tam mieszka w brzuchu :-D:-D

Aga - super masz coreczke!

W ogole jeszcze niedawno rodzilysmy,a tu juz takie duze nasze Pociechy.

Ja wcale nie obrazilabym sie jakbym musiala wstac o 6,ale 5 to stanowczo za wczesnie dla mnie :-:)-(

U nas na razie nic, mimo nacięć.

A co byś chciała, Taycia córcie czy drugiego synka? Niedługo zostaniesz po raz drugi mamą- super masz. My dopiero za 2, 3 latka zaczniemy staranka o drugiego maluszka, jeśli oczywiście wszystko będzie po mojej myśli… ;-)

Szybko czas leci, niedawno brzuszki miałyśmy, a tu zaraz roczki:-)

reklama
Pflaume - oczywiscie chcialabym miec coreczke. Synek to istna kopia Tatusia,ale jesli bedzie drugi Synus to bedzie tez cudownie. Wybredna nie jestem :tak: najwazniejsze oby zdrowe... tak patrze na kalendarz,ze to zaraz juz czerwiec...do siepnia tuz tuz...
A czemu chcecie dopiero po jakims czasie? oczywiscie trzymam kciuki za starania,jesli juz do nich dojdzie :happy2:

Biedroneczka
- a jak Wam idzie ze starankami??????

Ciekawe kto oprocz Tonya i Biedroneczki chcialby miec teraz drugiego bobo :-D

Do góry