reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Macie racje jak wychodzicie z maluchami rano albo pod wieczór. Ja mam przyzwyczajenie jeszcze z tych nieupalnych dni chodzić w samo południe i teraz ledwo zipię:szok:

Nikos gratki. Jakoś podobny odstęp (czasowy:-D) między ząbkami macie co my chyba;-)
Oj u nas też sen na butli zupełnie inny niż na cycu:tak: Kochana teraz jak męża wpuścisz do łoża to trzeciego zmajstrujecie:-D

Pflaume
ja to jestem wyrodna mama i słodkiego nie daję:-D A teraz uczymy się pić samą wodę, bo tak to zawsze kapka soku była, a teraz w takie upały to wygoda samą wodę pić i się uczymy. No i z niekapka też, ale średniawo to wychodzi. Najbardziej lubi (ze swoich 3 niekapków- nuk, TT, canpol) tego ostatniego z plastikowym ustnikiem:confused2:

Dziewczyny:-):

w Tesco pampki giga paki, bo 4 jest 162sztuki za 110zł w tym 10zł w bonie do wykorzystania na zakupy
.

I deserki z gerbera 3szt za 6zł oraz soczki z gerbera 2 za 4zł.

To te promocje, które nas interesowały, ale jeszcze na obiadki były itd.

Ostatnia edycja:
reklama
karolaola, rany boskie wypluj te słowa z tym 3:baffled:
Niezła promocja w tesco. Muszę się wybrać w piątek.

A jaką wodę dajesz małemu?

Ostatnia edycja:
Karola,dziękować za cynk ;) Pojutrze uderzam do Tesco,mam nadzieję że coś zostanie...
Nikos,Gratki dla Lenki za drugą jedyneczkę :D Tak a'propos,pokaż nam swoją pięknooką lalę... :)

Z tymi metkami moja ma identycznie. Nawet zakupiłam jej kiedyś "Pana Metkę". Uwielbia go, ciągle odkrywa przy nim nowe meteczki.

My też mamy Pana Metkę :-D Laurunia dostała na gwiazdkę od mojej mamy razem z Panią Szeleścik i Panem Gryzakiem ale Metka jest zdecydowanym faworytem :tak:

Ostatnia edycja:
Jagienka, ja właśnie chyba od Ciebie zaczerpnęłam pomysł na Pana Metkę:tak:
Powiedzcie jakiego programu używacie do wklejania zdjęć. Tzn na jaką stronę wrzucacie zdjęcia, żeby mieć ich url??
Ja używałam imageshack, ale teraz już trzeba się na niego zalogować. A tego wolałabym uniknąć:confused2:

U nas było full kartonów z papkami także jakby co to służę wysyłką:-D
A jaki rozmiar kupujecie?

Nikos my pijemy żywca.

A u nas metki nie wzbudzają zachwytu na dłuższą metę...

Mały coś marudzi przy zasypianiu:confused2:

Hejka!

Pflaume - Szymcio tez uwielbia metki,ale najbardziej kabelki, sznurki, smycz ... cokolwiek co sie ciagnie :-):-)

Nikos - gratki za drugiego zabka!

My od kiedy zabki sie wybily , Synus budzi sie kolo 4-5 i nie moze spac. Zasypia tylko przelozony z lozeczka do mnie. Czy tak bedzie juz zawsze? :-( pieknie przesypial cale noce,a od tych zabkow jakos mu sie wszystko pozmienialo. Budzi sie, rzuca w tym lozku, siada....:-(

Karolaola - ja wychodze z reguly kolo poludnia,ale przyznaje sie bez bicia,ze od kiedy jestem w ciazy to wole polozyc sie z Nim spac ,niz spacerowac :baffled:

Powiedzcie jakiego programu używacie do wklejania zdjęć. Tzn na jaką stronę wrzucacie zdjęcia, żeby mieć ich url??
Ja używałam imageshack, ale teraz już trzeba się na niego zalogować. A tego wolałabym uniknąć:confused2:

A co to ten url? :eek: ja korzystam z fotosika ale nie wiem czy on to ma? :confused:

A jaki rozmiar kupujecie?

Teraz używam 4 ale mam jeszcze ze trzy paczki więc chyba rozsądniej byłoby kupić 5....chociaż nie wiem czy jest sens ciągnąć je 1000km...w norge ceny pampków są niższe jak u nas :baffled:

ja wychodze z reguly kolo poludnia,ale przyznaje sie bez bicia,ze od kiedy jestem w ciazy to wole polozyc sie z Nim spac ,niz spacerowac :baffled:

Ja w ciązy nie jestem a często robię podobnie :sorry: Ty jesteś w pełni usprawiedliwiona i rozgrzeszona ;-) nie miej wyrzutów sumienia :tak:

Dziewczynki,doradźcie...chcem kupić małej w PL fotelik,ten który ma (Maxi Cosi City) nie posłuży jej już długo...macie jakiegoś faworyta? Lepiej kupić 9-18kg,9-25kg czy 9-36kg? Znajomi polecają albo Maxi Cosi Tobi albo Romer King Plus...

Dzisiaj mam średni humor, więc jeśli będę dosyć szorstka w wypowiedzi, to wybaczcie :).

Pflaume, nie wydaje Ci się, że Twoja córka ma menu co najmniej rocznego dziecka? Bo szczerze powiem, że czytając Twój schemat, trochę mi się buzia otwierała. 1. danonek - pediatra zrąbała mnie jak powiedziałam, że daję Lilce od niedawna(a ma prawie 2 lata) i zabroniła, twierdząc, że tam nic wartościowego dla takich szkrabów nie ma. Zresztą mam spojrzeć na reklamy TV i danonki reklamują przedszkolaki, a nie niemowlaki bądź malusie dzieci - więc to nie dla nich. No i tym mnie przekonała. 2. parówka - nawet nie jest wartościowa dla dorosłego, a co dopiero dla niemowlaka. Tam nie dość, że są zmiksowane wymiona i inne pazury, to jeszcze pewnie pół tablicy Mendelejewa się znajdzie. Zresztą chyba gerber ma parówki dla dzieci, a i te są od skończonego roku. 3. całe jajko - na tym etapie zaleca się pół żółtka co drugi dzień, czasem nawet sugeruje się stosowanie jego wymiennie z mięsem - ponieważ zbyt duża ilość białka na raz stanowi zbyt duże obciążenie dla tak małego organizmu. Więc tutaj nawet nie chodzi o to, że jajko może uczulać. 4. czekolada- jak kto lubi oczywiście, ale jest dosyć silnym alergenem, a takiemu małemu dziecku bez różnicy czy zje marchewkę czy czekoladę - to chyba cieszy tylko oko dorosłych... Wybacz, jeśli Cię uraziłam, ale mam na tym polu trochę zboczenie, i do tego stopnia byłam sfiksowana, że prawie każdą nową rzecz którą dawałam Lilce(ale ona była alergikiem) konsultowałam z lekarzem.

taycia, doskonale Cię rozumiem :D. Też spałam tyle co Lila, jak byłam z Tymonem w ciąży. Teraz też w 90% śpię z nimi od 13 do 16, a na spacery chodzimy przed i po naszej drzemce :D.

Jagienka, słyszałam opinię( chyba oglądałam jakiś materiał na fotelik.info ?) że foteliki 9-36 są dla dzieci które już chodzą (potwierdzając tym swoją stabilność). Osobiście mam teraz jeden fotelik 0-18 i drugi 9-36 w którym jeździ Lila i nie wyobrażam sobie włożenia do niego Tymona, mimo że wagowo ok. One są duże i w ogóle dla mnie typowo dla dziecka, nie niemowlaka. Lilę przełożyłam do niego jak miała hm... z 1,5 roku może ciut mniej i wyglądała w nim dla mnie średnio. Dopiero od niedawna wygląda, że do niego pasuje:D. Tylko to wrażenie może być spowodowane modelem jaki posiadam.

A reszty, co przeczytałam już nie pamiętam.
Pozdrawiam.

Nikos takie mamy zalecenia od alergologa, nie dawalam jej jeszcze zoltka kurzego bo doktorka zalecila wstrzymac sie do skonczenia 10 miesiaca, tak samo mamy z glutenem. Ze wzgedu na jej AZS i niestety fakt ze ja jestem alergikiem mala ma stopniowo rozszezana diete. Jak dostala wysypki po selerze to walczylam ze 2 tygodnie by to wszytko zeszlo. Wiec stosuje sie do tego co mowi moja doktor, bo rzeczywiscie jest dobra, wszelkie masci robione ktore nam zalecila zdaly egzamin.

Taycia ja w ciazy bylam strasznie senna wiec nie dziwie sie ze nie chce ci sie spacerowac, wypoczywaj ile mozesz dopoki mozesz :))

My dzis zrobilysmy sobie spacer popoludniowy do miasta, chcialam malej jakies bodziaki na krotki rekaw kupic, wyrasta z 74 i poza 2 sztukami nie mam body 80, ale nic mi sie nie podobalo, a jak mi sie podobalo to cena odstraszajaca, chyba musze sie do Poznania przejechac na wieksze zakupy.

My zamiast Pana metki, mamy kocys z metkami, kiepsko to widac moze ale u nas to jest rewelacja:

DSC09480.jpg

reklama
taycia, ja też często uciam sobie drzemkę z moją panienką. Uwielbiam to....:laugh2:
biedroneczka, jasne, że skoro tak Wam poleciła alergolog rozszerzać dietę to nie ma o czym mówić. Trzeba zaufać lekarzowi.
Kocyk z metkami - świetny:-)
Lenia chce dobrać się do mojego aparatu

1.jpg
Już odkryłam jak wklejać zdjęcia bez żadnych programów. Szybka jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry