mlodam
mama Oleńki
oki ja spadam. plecy coś mnie bolą od siedzenia. miłego wieczorku życzę i spokojnej nocki. jutro popytam was o kwestie spania dzieciaczków ;-) papatki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja polecam Ziajkę SPF50 bo ma filtr mineralny,nie chemiczny
Jagienka a od kiedy mała idzie do żłobka? I jak Wam idzie wprowadzanie obiadków itd?
mlodam my używamy Iwostin 50SPF, ale na razie tylko dzioba smarowaliśmy, a teraz zaczniemy wszystko i zakupię tę ziajkę, bo chyba cenowo ok? Mi baba w aptece poleciła krem z musteli za 78zł
PS. Jagienka toś się wyszykowała na przyjazd mężulka;-) Jak tak wygląda mamuśka trójki bąków to już wszystkie me wątpliwości rozwiane i zostaję przy mojej wymarzonej trójce
No wlasnie ja chce na kilka tur. Nawet zeby rozlozyc to na kilka dni,a przeciez tak bedzie o wiele bardziej komfortowo dla niego ,a i ja bede spokojniejsza,ale moj M. tego nie rozumie. Mowi,ze jestem dziwna,ze on tak wychowywany nie byl...jejku,ja tez nie,u mnie jak u Agiirlandia dom byl otwarty 24 na h ,ciagle cos sie dzialo. Niestety za granica jestesmy krabami pustelnikami, znajomi bezdzietni nas nie odwiedzaja,a z dziecmi zawsze maja jakies wyltlumaczenie,zeby nie wpasc. Dziecko niestety przyzwyczailo sie tylko do Nas (no i Nianki teraz) i bedzie mu ciezko zaakceptowac 18 nowych osob wyrywajacych go sobie z rak.
Defakto bylismy na wielkanocnym sniadaniu u znajomych i Szymcio przez 20 min nie mogl sie uspokoic ( a byly tylko 3 osoby),bo ich nie znal i mieszkania nie znal...szczerze,odechcialo mi sie wszystkiego :--(
Taycia no to nie zazdroszczenie lada wyczyn do pokonania bedziecie miec niestety.....
szkoda ,ze nie macie wiecej kontaktow z dziecmi ....a moze na plac zabaw?niech sie oswaja...bo marnie widze pozniejsze pojscie do przedszkola i szkoly....
ja juz w Polsce nie bylam 5 lat
z rodziny to tylko moja siostra z mezem i corka i moi rodzice widzieli 2 najmlodsze corkiz czego moi rodzice Maye poznali dopiero w ubieglym pazdzierniku:-( no ale tak to jest...wybralismy zycie na obczyznie ...nie mozna miec wszystkiego....ale kontakty z sasiadami i dziecmi przede wszystkim uskuteczniamy bo i jezyka osluchac sie dzieciaki musza aby im pozniej latwiej bylo;-)