reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
karolaola...całą noc-marzenia :sorry:, ale dzięki temu,że karmię na śpiocha Mała nie budzi się już około północy, tylko dopiero tak druga/trzecia. Zawsze to kilka dodatkowych godzinek dla mnie :)

No mój Młody to mały klocuszek,ale co tam :-):-):-) My spacerujemy różnie ,ale przeważnie nie krócej niż 45 min. Szymek kiedyś przesypiał cały spacer,a teraz ma ,że się zdrzemnie na 30-40 min i koniec :eek: chyba dorasta mi ten mój Synek i nie chce dłużej spać...
My na butli to dlatego Szymek przesypia noce...wcześniej był cyc i wiadomo jak to było :-D:-D:-D

Tonya, mam tak samo jak Ty, hehehe, tzn. siedzę do północy zamiast korzystać i spać. Oglądam Greys Anatomy, uwielbiam ten serial.
Ale i tak się wysypiam. Mała śpi ok.

Na katar to nic nowego nie dodam, bo stosuję tak jak wszyscy - woda morska, katarek i euphorbium :)

My spacerujemy codziennie, nawet jak jest mrozik jak dziś, ale nie ma wiatru, więc temperatura nieodczuwalna. Nie krócej niż godzinę.

Nikos u nas też bardzo różnie. Już była tylko jedna pobudka, a ostatnio kilka. On jak zaśnie ze mną to wybudza się non stop dlatego muszę odkładać. A teraz to katarek go wybudza.

asiacur Witaj ponownie!:-)
A mała na cycu czy butli? Budzi się w nocy?
Leczysz maluchy homeopatią? Jak Wasze doświadczenia?

Ile pytań mi się uzbierało, ale tak dawno do nas nie zaglądałaś...;-)

hejka
bylam dzis z Maja u lekarza- wysypka niewidoczna ale wyczuwalna w dotyku ala kaszka i w niektorych miejscach cos ala liszaj
pan doktor przepisal masc, zalecil natluszczanie- powod chyba jabluszko albo ja za duzo nabialu( jogurtow) sie najadlam

nikos ​planujesz isc na szczepienie? to ty nie masz wyznaczonych dat? my za kazdym razem mamy zapisane kiedy nastepne szczepienie

hejka
bylam dzis z Maja u lekarza- wysypka niewidoczna ale wyczuwalna w dotyku ala kaszka i w niektorych miejscach cos ala liszaj
pan doktor przepisal masc, zalecil natluszczanie- powod chyba jabluszko albo ja za duzo nabialu( jogurtow) sie najadlam

nikos ​planujesz isc na szczepienie? to ty nie masz wyznaczonych dat? my za kazdym razem mamy zapisane kiedy nastepne szczepienie

Tzn pielęgniarka pisze nam datę, ale chodzi o to żeby wcześniej nie wybierać się na szczepienie. Odstępy między nimi nie mogą być krótsze niż 6 tyg. Dłuższe natomiast mogą być.
Jak dzieci mają katar to nawet nie wybieram się do przychodni. Jadę tam tylko jak mam pewność, że wszystko jest ok.

U nas też co szczepienie mam wpis kiedy następne. W razie choroby dzwonisz i przekładasz.

CO do euphorbium to ja stosuję dla starszego i jest super. Można długo i ładnie wycisza nos... I polecam też tabletki p/wirusowe engystol (dla starszych). Właśnie sobie o nich przypomniałam i chyba podam Frankowi kurację, bo mi już 3 miechy chodzi z katarami i leczą go i nic....co rusz kicha i z nosa cieknie :/

JJ byłaś z Radkiem u lekarza?

U nas katar już dziś żółty. Czy z takim to już tylko do lekarza czy wstrzymać się jeszcze?

Nas czeka jeszcze jedna dawka na pneumo i do roczku spokój. Dobrze, że te wydatki z tym związane też już za nami!

reklama
Do góry