reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikos gdzieś to kobito wyczytała, że nie chorują :-) Chorują, nie ma siły ale wciąż dostają przeciwciała.....i kończy się na katarko-kaszelkach a nie czymś poważnym...

Radek ma katar ale on nie wypływa nosem a ścieka po gardle i dlatego odkaszluje :)
Mucosolvan to 'ostra' broń.....może niech lekarz oceni czy ma zalegającą wydzielinę aby musiała brać ten syrop. Bo na zwykłe pokaszliwanie to jest właśnie ten homeopatyczny drosetux...

reklama
Nikos gdzieś to kobito wyczytała, że nie chorują :-) Chorują, nie ma siły ale wciąż dostają przeciwciała.....i kończy się na katarko-kaszelkach a nie czymś poważnym...

Radek ma katar ale on nie wypływa nosem a ścieka po gardle i dlatego odkaszluje :)
Mucosolvan to 'ostra' broń.....może niech lekarz oceni czy ma zalegającą wydzielinę aby musiała brać ten syrop. Bo na zwykłe pokaszliwanie to jest właśnie ten homeopatyczny drosetux...

Każdy lekarz powtarza, żeby jak najdłużej karmić piersią, bo dziecko nie będzie chorowało. Ale pewnie chodzi im właśnie o jakieś poważniejsze choróbska, a nie jak piszesz katarko-kaszelki.

A jeśli chodzi o Drosetux, to wydawało mi się, że jest on na kaszel suchy, a nie mokry.

No właśnie Radek ma mokrey jak mu ścieknie ale osłuchowo czysto więc nie musi brać np.mucosolvanu a że czasem kaszlnie i na 'sucho' to ten drosetux dała lekarka

witajcie!

ja ostatnie dni nie zasiadałam do kompa, jakoś tak ochoty brak... ehh chyba ten dołek działa.
byłyśmy z moją na szczepieniu we wtorek i waży 8350 i ma 74 cm... a nie ma 6 miesięcy
shocked.gif
także mam duuuuuzią dziołchę...
wink2.gif
.

Przez nieco ponad miesiąc przytyła 650g. podobno trochę za dużo, ale lekarka nie chciała wprost powiedzieć by mnie nie urazić, ale po jej minie widziałam potwierdzenie na moje pytanie.

Czekam z niecierpliwością już na K, ale tym razem będzie dopiero za tydzień w sobotę
unhappy.gif
jak ja to wytrzymam, moje nadgarstki wysiadły. mam skierowanie do ortopedy, bo nawet z leżenia ją podnieść nie mogę normalnie, ani np. odłożyć na przewijak
unhappy.gif
masakrycznie to boli. czy którejś z was też padły nadgarstki? coś pomogło? bo na odpoczynek dla nich na razie nie ma co liczyć;-)
moja nadal się nie odwraca, ale chyba ma za ciężki zadek... :-(

wiecie co? nie wiem jak zrobić by moja się nie budziła, po północy może gdzieś od ok 1-2 budzi mi się, ale nie na jedzenie tylko tak się wierci i muszę jej smoka wsadzić i zasypia dalej. I tak co noc kilka razy... o co chodzi? czy to minie? pomocy

Taycia jak Ci młody po zupce z brokułem się zachowywał? moja niestety na brokuł źle zareagowała, 2 dni jadła zupkę z nim i dwa wieczory były przekichane... brzuszek bolał.
Karolaola żyjemy, ale mamcia Oli załapała jakiegoś doła i brak chęci na kompa.moja też świra dostaje jak chcę jej wyczyścić nosek, kręci tak głową ze boję się że jej krzywdę zrobię, i krzyczy w niebogłosy, ale i tak jakoś tam ją przytrzymam i oczyszczę bo trzeba.

Ostatnia edycja:
mlodam jaki dołek? Pogoda sprzyja takim czarnym myślom i nieciekawemu nastrojowi, ale już niedługo wiosna;-)
Mój w 1,5 miesiąca przybrał niecałe 700g i usłyszałam, że troszkę mało, ale z racji tego, że nie jest chucherkiem nie przejmujemy się. I bądź tu człowieku mądry:eek:
A wczoraj był ważony i w 6 dni przybrał 80g...
Z nadgarstkami nie pomogę, u mnie nie szwankują!

Lecę na kawę:-)

I ja sie meluduje po kojenych dniach milczenia :)
Bylismy wczoraj na wizycie z czd trwala 5min wynik moczu moglam podac tel. Jestem nie zadowolona w wizyty.
Dr zauwazyla u malego ze "leca" i drgaja mu raczki i zalecila wizyte u neurologa oczywiscie naczytalam sie na necie co to moze byc i mam dolka. Moze ktorejs w Was maluszki tak mialy i bylyscie u lek? dajcie znac co lek powiedziqal.
Teraz malutki slodko lula.
Mlodam wygon dola. jedne dzieci ja wieksze 2 mniejsze.
U nas narazie katarku nie ma, a jak mamy to inhalator swietnie sobie radzi.

Mlodam moj maly tez nie przewraca sie tak jak dziewczyn maluszki.
My mielismy gips 3tyg pozniej opaska tez 3 tyg wiec nie lezal duzo na brzuszku teraz staram sie nadrabiac tylko Igorek nie lubi i dlugo nie polezy.
Pogoda fakt dzisiaj jest szaro buro i ponuro zaraz pojde na spacer z malym niech pooddycha swiezym powietrzem.
Dzeiwczyny waasze szkraby po kszakach maja zatwardzenie//

reklama
mlodam w zimie trudniej zgubić kg. Aura sprzyja podjadaniu i siedzeniu na czterech literach:-D;-) Ale ciepłe dni już coraz bliżej nie zamartwiaj się tak. Ale na rozłąkę to nic nie poradzę, bo mnie też by niewiele pocieszyło niestety :confused2:
A co do przewrotów to każdy maluszek to indywidualność nie ma co się martwić i na Oleńkę przyjdzie pora...

aankaa a co to znaczy 'lecą' rączki? Jak to wygląda? My idziemy pod koniec stycznia na kontrolną wizytę do neurologa.
My też się inhalujemy dziś w nocy już w nosku nie świszczało, ale w dzień jeszcze, jeszcze...
Mój dostaje łyżkę kaszki jaglanej do owoców i kupki są takie jak powinny (ponoć ta kasza działa rozluźniająco) małego zatwardza marchewka i ziemniak.

Do góry