reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Zmówiłyśmy się na tą pierwszą gotowaną zupę :) u mnie mały zjadł połowę, reszta jutro, ale chyba dyni z ziemniakiem nie pobiła ta moja zupka...ja nie wiem jak on może jeść tą dynię...ona tak śmierdzi :baffled:

Asiacur mój tydzień temu też miał 7100g.

M. wrócił z pracy i mówi, że chory, ulokował się na kanapie w salonie, mały śpi...też chyba pójdę spać...wreszcie się wyśpię, bo zamiast korzystać na tym, że synek całą noc spi to mama siedzi do północy codziennie i nie wiadomo na czym spędza czas ;-)

reklama
Ja może jestem dziwna,ale chodzę spać razem z Szymonem...zawsze byłam śpiochem i tak kładę się o 20 :-D i wstaję o 6...oczywiście w nocy kilkakrotnie zostanę obudzona przez chrapanie mojego M,a to Szymek zgubi smoka,ale nie narzekam...staram się zrobić wszystko za dnia (co czasami jest mega ciężkie),by później szybciutko położyć się spać :-)

My następną zupę jaką będziemy próbować to będzie brokuł, marchewka i kalafior. Zobaczymy czy Małemu zasmakuje.. :-D:-D:-D

Miłego Dnia Babeczki!

Tonya mój mały nie przesypia nocy, a ja też siedzę jeszcze jakieś 2h po jego zaśnięciu. Ja wcześniej nie umiem zasnąć ostatnio. Ale marzy mi się przespana noc:-p

taycia u Ciebie też przespane noce już?
Szymuś spory, ale i długi pewnie?

Dziewczyny pomóżcie. Mały dostaje szału jak zbliżam się z fridą albo katarkiem do niego. Nie umiem mu odciągnąć nosa i ciągle mu furczy. Boję się, że przerodzi się to w jakieś choróbsko skoro to tam wszystko siedzi. Macie jakieś pomysły? Do tej pory fridę stosowałam przy wieczornej kąpieli i nie było problemu, a teraz jest tragedia:confused2:

Dziewczyny pomóżcie. Mały dostaje szału jak zbliżam się z fridą albo katarkiem do niego. Nie umiem mu odciągnąć nosa i ciągle mu furczy. Boję się, że przerodzi się to w jakieś choróbsko skoro to tam wszystko siedzi. Macie jakieś pomysły? Do tej pory fridę stosowałam przy wieczornej kąpieli i nie było problemu, a teraz jest tragedia:confused2:

U nas przy ściąganiu kataru zawsze było wycie, niestety. Nieraz płakałam jak jej ściągałam, no ale co miałam zrobić. Musiałam ściągnąć, żeby nakarmić małą, czy żeby mogła spać.
Męczyliśmy się z katarem ponad 2 tyg. Dopiero pomogły kropelki z antybiotykiem.

karola, maść majerankowa, calcium, nasivin powinny pomóc. Aha jeszcze witamina C (cebion). Niektórzy dają przed każdym ściąganiem wodę morską. Ja dawałam ją tylko wtedy kiedy słyszałam, że coś jest w nosku, ale nie chciało zejść. No bo w innym przypadku, kiedy katar cieknie to nie widzę potrzeby wody morskiej.

Jak katar będzie się przeciągać (jak u nas), lub pojawi się kaszel to lepiej iść do lekarza.
Ja za tydzień planuję iść szczepić małą, mam nadzieję, że dotrwamy zdrowi:tak:

No właśnie u nas Radko ma katar i zaczyna kaszleć. Dziś podejdę do przychodni :-(
Ja odciągam KATARKIEM. Krzywi się i głowę odwraca ale nie płacze. A solą psikam przed każdym odciąganiem nawet jak wodnity katar, bo to rozpuszcza dalej zalegającą wydzielinę i więcej wyciągnę.
No i ta dziś z nocki była lekko zielonkawa wiec też pewnie kropelki z antybiotykiem nas czekają :no:.

Co do wit. C to polecam Juvit C. To samo co Cebion ale cena normalna :baffled:

U nas dziś najdłuższe spanie nocne :szok: od 21.30 - 5.10......mogłoby już tak zostać jejejejejejeje.

Dziś F. ma Dzień Babci i Dziadka w przedszkolu także po występach ok. 12 mama mnie odwiedzi na kwakę :)

Papa

Używamy maści majerankowej, nasivinu, wody morskiej (zawsze), a te calcium to te do rozpuszczania jak dla dorosłego? :baffled: U nas na razie przeźroczysta wydzielina, ale full!

JJ super Ci spał mały, ja parę dni się pocieszyłam i doopa, ale damy radę. Wiecznie te pobudki trwać nie będą:-D

Ostatnia edycja:
Karolaola - Szymuś przesypia już całe noce od 2 miesięcy... oczywiście czasami jęczy,że smoka zgubił,ale nie narzekam :-D:-D:-D :-Dnawet nie wiem ile mierzy...wydaje mi się,że koło 70...

my mieliśmy katar miesiąc...myślałam,że już nigdy nie zniknie... uzywaliśmy wodę morską, potem Fridę ( po 2 tyg.Młody na sam jej widok płakal :baffled:)i kropelki Acatar Baby... i tak każdego dnia :crazy::crazy:

Witajcie,
taycia
ja tez chodziłam spać razem z córcią, ale od pewnego czasu wprowadziłam jej karmienie na śpiocha. Czekam tak do 22 i daję jej butelkę, w ten sposób omijam jedno nocne karmienie i chyba nieświadomie wypija mi całą porcję, co w dzień się nigdy nie zdarza :)

Współczuję dzieciaczkom katarku, u nas na szczęście jeszcze go nie było. Ale pewnie kiedyś się pojawi, więc już sobie zapisuję Wasze sposoby na niego :)

Jak długo spacerujecie z dzieciaczkami w taką pogodę? w ogóle to do jakiej tem. można wychodzić na dwór?

reklama
SANOSVIT syrop 150ml | Witaminy i minerały | Preparaty wapnia | i-Apteka.pl

można dawać 3*2,5ml
lub 2*2,5ml

ja teraz daję 1*2ml

a może dlatego masz ful, bo z tą wodą się miesza.
Spróbuj dawać tylko nasivin soft 0,01 , 3*dziennie

O matko jaka ja ciemna:-D ja myślałam o takim zwykłym calcium :sorry:

Nikos a jak u Was ze spaniem?

taycia to wzrostowo nasze maluchy równe, ale Twój bardziej 'ubity':-);-)
A byliście u lekarza z katarem?

Ja myślę, że może jak Igor przejdzie na butlę to zacznie przesypiać noce:confused2:

marthha i Twoja śpi całą noc?:eek:

A u nas spacerki wróciły na dobre:-) ale w spacerówce. Wczoraj pożegnaliśmy gondolę, bo mały w niej szału dostawał i jak go szybko nie uspałam w niej to 10 min i po spacerze, a wczoraj już w spacerówce jeździł z dziadkeim 1h (sukces, bo zawsze spał tylko 30min) a dziś z mamą 2h:-):-):-) Jestem taka happy !!! Jest mu ewidentnie wygodniej (więcej miejsca i lekko podniesione siedzisko, żeby coś tam widział), że ja szybciej na to nie wpadłam:-D

Do góry