reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

właśnie mam pytanko o włosy czy wam też tak z głowy lecą garściami?? bo ja o każdym myciu mam wannę pełną włosów... moja mała teraz na całego bawi się łapkami :) a gluten kazali mi już wprowadzać 2 tyg. temu do zupek po pół łyżeczki kaszy manny :) ale i tak to nic nie daje bo ona woli jeść owoce niż warzywa na ziemniaka tak się krzywi jakbym jej dała cytrynę :D a teraz sobie pochrapuje słodko ... byłyśmy na rehabilitacji dalej jest asymetria ale już mniejsza za to stópki to jej ulubiona zabawka a zmiana pieluchy w takim stanie to ekwilibrystyka :)

reklama
hej mamuski. Troche mnie nie bylo, ale nikt nie zauwazyl tego stanu :(
Bo to nie wiadomo czy ktoś nie ma czasu czy na Fb uciekł;-)

ja to sie nawet cieszę że mam pobudki w nocy bo dzieki temu mam jeszcze pokarm:rofl2:. młody poczuł smak butli i nie chce cyca w dzień. podstępem czasami się udaje mu podać cyca:-D

U mnie było to samo, ale minęło i mały znów fajnie cyca- tylko mleka już nie tyle co kiedyś:no:

Nikos mój R. jak się kładę na łóżku (a karmię tylko na leżąco) od razu na boczek się kulnie i usta otwiera :-D

U mnie identycznie:tak:
Radek od razu smoka zaakceptował?

U nas katarek się pojawił. Nie wspomnę, że ja od 3 tyg chora i w końcu mały podłapał. Jakie macie doświadczenia/ opinie o leczeniu homeopatycznym? Nie wiem czy się nie wybrać?
Mały idzie na drzemkę, a ja na kawkę :-)

Nie nie ucieklam na FB. Mama mi sie rozchorowala i musialam jechac do Niej i "popilnowac" Pare dni takze pilnowalam bratanicy 2lata i Igorka i nie bylo latwo. niby mala chciala mi pomagac ale mimo to 1 glodne zaraz i 2 jak 1 spi to 2 chce sie bawic i krzyczy.
Wszystkim chorym maluszkom i mamom zycze duz zdrowka.
maaga mi tez wychodza garsciami, wczoraj az sie przerazilam jak zobaczylam ile plywa w wannie. jeszcze troche i bede łysa.

marciaa7 skad dokladnie jestes jak mozna wiedziec. Ja pisze z okolic Moniek.
Co do glutenu to wlasnie roznie pisza jutro ide po skierowanie do dr to sie jej jeszcze raz dopytam. My juz jemy kaszke nie duzo ale zawsez cos, zupki i proste obiadki. Dyni z ziemniakiem dalej nie akceptuje pluje dalej jak widzi. i wody nie chce pic, jak troche rozciencze z sokiem, marcheweczka to wypije a tak to nie :((
Igorek lula a ja mam czas dla siebie tz robienie obiadku

Witajcie dodam troszeczkę info o sobie,aby nie być tak całkowicie anonimową. Więc marcia7 jesteśmy imienniczkami ;-)Mam 27 lat i jestem z okolic Wrocławia. Właściwie jeszcze do czerwca zeszłego roku mieszkałam we Wrocławiu, na szczęście przeprowadziliśmy się do niedużego domku i teraz korzystam z Małą z uroków posiadania ogródka. Łucja to moje pierwsze dziecko.
Mi moja pediatra tez kazała wprowadzić gluten po piatym miesiącu ( jesteśmy na mm, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie). Co do wszelkiego rodzaju kaszek to były mi odradzane, gdyż ponoć zalegają w jelitkach. W związku z tym ja dodaję małej raz dziennie kliek kukurydziany.
Włosy niestety też gubię, ale do tego,że pod prysznicem jest ich pełno to już się przyzwyczaiłam , najgorzej jest, gdy widzę jak mała jakimś sposobem ma w rączkach mojego kłaka, od razu czarne myśli , że włoży go do buzi i się zakrztusi.
aankaa84 u mojej kruszyny też dynia z ziemniakiem wzbudza odruch wymiotny :tak:Póki co najlepiej smakują jej owoce.
JJ zazdroszczę basenu, ja też miałam w planie, ale jakoś pogoda mnie odstrasza. MOże poczekam do wiosny.
karolap5 a próbowałaś inny kształt smoczka?

Dziękuję za odp. odnośnie żelaza, dzisiaj zaczynam wprowadzać.

Hej!

Mi też włosy wypadają ... jedna,wielka porażka :crazy: jeśli chodzi o gluten to też słyszałam,że po 5 miesiącu.
U Nas etap prostowania nóżek, prób siadania, wkładania rączek do buzi, ślinienia się, piszczenia...

Ile Wasze dziecko śpi w ciągu dnia?
Szymek ma 4 drzemki,ale są one max.40 min każda...kiedyś spał godzinę,a teraz te drzemeczki coraz krótsze :eek: Pozdrawiam!

martha ja też obserwuję czy mały nie ma włosów w łapkach, ale one się wszędzie pałętają, a najgorzej w pościeli:no:

Dziewczyny wiecie jaki sposób znalazłam na zjedzenie dyni z ziemniakami- dodanie jabłka. Wiem, że jabłko i ziemniaki to tak nie bardzo, ale grunt, że mały zajada, a dyni samej nie mogę znaleźć, żeby mu zrobić po swojemu, a te ze słoiczka okrutnie śmierdzą i samej za chiny nie zje:eek: Mam jeszcze jedne słoiczek i tak właśnie go zjemy. Marchew go zatwardza, ziemniak też (musi być jabłko po nim) i powoli warzywa nam się wykruszają, bo nowych na razie nie wprowadzamy z racji plamek, które już nikną na szczęście.

Ile Wasze maluchy jedzą obiadku- całe porcje czy po trochu nadal? U nas słoiczek idzie na raz.

U mnie katar się rozhulał, a małemu psikam wodą morską, odciągam i nasivin soft aplikuję. Mam nadzieję, że pomoże.

Macie inhalatory? Polecicie jakieś?

taycia witaj!:-)
U nas 2 góra 3 po 30min. Godzinne drzemki to się skończyły nim się na dobre zaczęły:-D

Ostatnia edycja:
Hej Karolaola :-)
My póki co wprowadziliśmy tylko zupkę jarzynową i jabłko z bananem,ale tylko 2 razy,bo wyszły krostki i boję się podawać mu ponownie + nie chciał przez kilka dni jeść zupki jarzynowej... Szymuś zjada cały słoik + mleka ok.60-90 ml... coś Nam za szybko przybiera na wadze :eek:

taycia zazdroszczę całego słoiczka, u mnie jak uda mi się Małej wcisnąć z trzy łyżki to jest dobrze....no ale już wspominałam, że mam niejadka w domu :)
U mnie też trzy drzemki po ok 40 min.
Jakie odgłosy wydają wasze dzieciaczki, bo ja mam wrażenie jakby moja skrzeczała jak tylko czegoś chce.
karolaola niestety z inhalatorami nie pomogę, gdyż nas na szczęście choroba omija. A gdy tylko widzę, że coś może się pojawić to podaję 5 kropli wit.C

reklama
hejka
ja znów sama ( tzn z Maja) mąż pojechal - bedzie za 2 tyg...:-(
maaga mam identycznie z wlosami- boje sie ze lysa zostane, nigdy tak mi nie wypadaly
marthha nie, musze sie rozejrzec, rozeznac w smoczkach do butelek i uspokajaczach..

Do góry