reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

To ja chyba za cieplo ubieram za rada babci bo body k.r, spiochy, skarpetki, bluza, dspodnie, szaliczek, czapka, kombinezon, i kocyk tylko przykrywam, i taki ochraniacz na nozzki, a i lezy na kocyku. My juz w spacerowce smigamy gondole mam b. ciezka. Rozkladam daszek. Karczku nie ma spoconego.

Jaki macie spiworek do wozka?? na bazie owczej welny czy polarku??

reklama
Tonya te 90ml to bez cyca ;-)Pięknie Ci Artur spał. A jak walczysz z mlekiem?

My na spacer ubieramy to co w domu (body na długi rękaw, rajstopki, cienki sweterek lub bluzeczka) + kombinezon i czapka i skarpetki + opatulanie kocykiem. Śpiwór mam chyba polarowy (był w zestawi wózka) ale nie używamy.
Co do słoiczków to my na razie jabłuszko jemy- przed cycem, a cyc nie od razu, ale chwilę po.

Pustki, pustki. Zaglądam co jakiś czas, a tu nic się nie dzieje.

Ja ostatni raz pozwoliłam małemu zasnąć przed 18, bo dopiero usnął, a norma to zasypianie po 19. Ale wracaliśmy od mamy, a w aucie to chwila i go nie ma.

miriam, wyniosłaś się jak gosiek na fb?? Oby nie!

Babeczki, napiszcie czy zapraszałyście gości na chrzest ustnie czy miałyście zaproszenia?
U nas mgła, że świata nie widać...

Hejka, ale mielismy koszmarne popołudnie i wieczór. Nie wiem co sie dzieje, ale to chyba ząbki. Mały nie chce pic mleka z butli. Słoiczek i deserek zjadł ale mleka z butli nie chce pić. Pewnie go dziąsełka bolą jak ssie. Płakał okropnie. Posmarowałam mu dziąsełka maścią bobodent i dopiero wtedy uspokoił się i zasnął ale oczywiście na głodno. Dopiero jak sie obudził z płaczem po 22 to dalam mu butle i wypił 180ml. Może to zeby albo reakcja po szczepieniu ze środy. Nie wiem, ale strasznie mi sie serce krajało jak on płakał.
AAnka ja mam taki schemat: sniadanko(8;00)- butla + jakiś deserek ale za jakies 2 godz, potem kaszka(11:00), spacer, 14:00 zupka ze słoiczka, 16:00 butla, 19:00 kąpanie i butla.W nocy nie je bo śpi. Oczywiście nie zawsze tak wygląda nasz schemat. Czasami wszystko się przesuwa bo mały albo wcześniej wstanie albo prześpi porę posiłku. Między każdym karmieniem dostaje picie. Z deserków jemy jabłuszko, banana.Mam jeszcze śliwke i morele ale nie dałam. Na spacer body na krótki lub długi, rajstopki ciepłe, bluzeczka+kombinezon ale nasz nie jest za gruby i kocyk. Nie mam śpiworka i tak by mi się w wózku nie zmieścił. Synek ledwo sie mieści.
Nikos, ja miałam zaproszenia na chrzest.
Aż się boje jutrzejszego dnia, a jeszcze raz 3ba chatę ogarnąć i coś ugotować.

hej,

ależ się naczytałam. Nie pamiętam jednak kto, co i jak :rofl2:

Jutro pichcę przed Świętami. M. w domu to Radka przypilnuje....

U nas po pepti była pierwsza kupa ok. Potem może tylko ciut lepsze niż na HA. Także różnica nikła. Teraz daję od tygodnia marchew i kupa się zagęściła. Odstawiłam nabiał ale czasem sluz jest. Może coś innego niż nabiał go uczula z mojej diety ???? A tak serio to ma to już w 4 literach. To kombinowanie co jeść a czego nie. Śluzu jest nie dużo, mały pogodny więc jeszcze się miesiąc przemęczymy i potem się okażę czy HA jest ok jak przejdę na MM i już nic 'mojego' go nie uczuli.
A co do dicofloru to mi pediatra mówiła, żeby dawać, że może nie potrzebne pepti tylko trzeba jelita wyregulować....ale jeszcze nie dawałam.

Moje cycochy też już pustoszeją :no: mały ruchliwy to i więcej potrzebuje. Do wieczornego mm coraz częściej dochodzi obiadkowe 90 ml po cycku :-(....smutne to, wiem, że 'zabija' laktację ale taki lajf :-( Myślę, że miesiąc damy jeszcze radę.....

R. ma ciemne włosy. Urodził się z czarnymi ale teraz mu zbrązowiały i ma takie jak ja :) Oczy na razie niebieskie ale robią mu się takie obwódki ciemne jak ja mam w środek zaczyna zmieniać kolor na zielony miejscami....także po mamusi. Fran włosy ma po tacie ciemny blond a oczy zielone po mnie :dry:.

Babeczki, napiszcie czy zapraszałyście gości na chrzest ustnie czy miałyście zaproszenia?
U nas mgła, że świata nie widać...

Ja miałam zaproszenia,nawet mogę polecić takie:

Zaproszenia na chrzest, roczek, urodziny FOTO !!! (1999516623) - Aukcje internetowe Allegro

Piękne są i cena baaaardzo przystępna :tak:

Ale paru gości zaprosiłam "ustnie" a zaproszenia dałam przed samymi chrzcinami ;-)

Śniło mi się dzisiaj że znowu jestem w ciąży...nieźle się wystraszyłam aż potrzebowałam chwili zastanowienia jak się obudziłam czy to na pewno był tylko sen...:sorry2: miałam ostatnio taką schize bo mieliśmy mały "wypadek" jak mała miała 2,5 m-ca...ostatnio mnie cały czas mdli,chodze jakaś połamana..no i wyobraźnia zaczęła pracować :dry:
Wiem że TEORETYCZNIE jestem w fazie niepłodności laktacyjnej ale wiecie jak to często bywa w życiu...nawet zrobiłam test-mam nadzieję że wychodzi wiarygodny bo był negatywny...

Dziewczyny jestem, tylko czasu teraz wogole nie mam, pobieznie podczytuje ale nie mam czasu anie odp. ani nic napisac. dzis jedziemy na oplatek do rodziny, wiec caly dzien nam odpada, jutro jeszcze gotowanie i przyjezdza rodzina na wigilie, dzis jeszcze ostatnie zakupy. wczoraj bylam u fryzjera - jak to duzo daje dla dobrego samopoczucia :) przedwczoraj szczepilismy, maly wazy 8500 :) wczoraj ubralam mala choinke ignacego a duza to w wigilie
wpadne jeszcze z zyczeniami :) pozdrawiam i milych przygotowan!

reklama
Witajcie!

Nikos my też zaproszenia dawaliśmy. A te co Jagienka poleca- super!:tak:

JJ dobrze, że jesteś skarbnico wiedzy;-):-D

Dzisiaj ogarnę trochę i piekę. U nas dalej pięknie biało, a u Was?

Kurcze D. idzie w 1i2 dzień świąt do pracy:-(

Do góry