reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Mój synuś je co 3 godziny. Wcześniej jadł co 4 ale w sumie długo śpi i jak bym dawala mu co 4 to wyszły by tylko 4 karmienia a nie 5 w dzień. No i mój zjada 180ml/210ml(co 3 godz.) ale od 19 do 8 nic nie je.

reklama
a mnie dopadł kryzys , pisałam już o tym na fb ale i tu napisze. mała od jakiegoś czasu słabo jadła, wierciła się przy cycu. 27.listopada była ważona i ważyła 7.260 a teraz 19 ważyła 7.400 przez tyle przybrała tylko 140g :szok::szok::szok::szok::szok: koszmar!!!!:-:)-:)-:)-( nie chce jeść z butli , no nie potrafi i już, pluje gryzie , dusi się , wymiotuje :no::no::no: a ja nie wiem co mam zrobić :zawstydzona/y::zawstydzona/y: próbowałam odciągać ale *uj z tego idzie nawet 10 ml nie ściągnęłam :crazy::crazy: przez to wszystko moje cycusie nie produkują już tyle co kiedyś że leciało samo :no: dawałam jej nawet mm z łyżeczki ale wypluwa :confused2::confused2: boże co ja mam z nią zrobić , no patrze jak się męczy i jak jest głodna , w końcu zasypia z głodu i budzi się co godzina :wściekła/y::wściekła/y: o dawaniu czegoś innego mogę zapomnieć bo mój facet to kosmita!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeśli przez święta też tak mało przybierze to ja nie wiem co zrobię , codziennie marnuje mm bo chce ją nauczyć z butli ale bez skutku i jeszcze słyszę że to moja wina :eek::eek:

Tonya tylko on je cyc, cyc+butla, sama butla :dry:. Czasem nie wiem czy mi odmawia cyca, bo już się najadł czy za wolno leci i chce butlę. Ale nie narzekam jakoś sobie radzimy, a co do zwiększania przerw to raz po 4,5h zjadł 110ml także na raz nie dało rady mu więcej 'wlać':-D

moniek super Twój maluszek śpi. U mnie po kilku 'przespanych' nocach znów pobudki:dry:

beti
a co to za 'kosmiczny';-) facet, któremu własne przekonania pozwalają 'głodzić' dziecko? Tak zrozumiałam. Skoro nie chce mleka to ja bym jak najbardziej zaczęła podawać powoli słoiczki i w między czasie uczyć pić mm, albo walczyć o pokarm. Moja siostra od 4 miesiąca mleka nie piła. Nie było szans. A jeść musiała.
Powodzonka!

Karola, wiesz jak to jest z tym spaniem. Czasami jest dobrze a czasami gorzej. Narazie przesypia noce. Do tej pory nie miał tez problemu żeby zasnąc w dzień, ale od jakiegoś czasu jest masakra. Nie może zasnąc w dzień. Płacze się i pręży. Musze go w bujaku usypiać. Inaczej szans nie ma. Na rękach ciężko mi go uśpic bo ma 9kg. Jak juz usnie w bujaku to tak spi. Nie wiem czy to zdrowo ale go nie przenoszę.
Beti, nie zastanawiaj się tylko daj córeczce słoiczki i kaszkę.Mój lubi z bobovity z bananami i sokiem malinowym. Musi przecież jeść dzieciątko.
A tak na marginesie, jak ze spacerami? Chodzicie jak tak mrozi. Ja chodzę ale znowu ludzie patrzą na mnie jak na kosmitkę i pytają czy to nie za zimno ??????

moniek wiem, wiem dlatego nie zastanawiam się, nie próbuję przestawiać małego, dostosowywać. Prześpi noc to super, nie prześpi to widocznie jest głodny albo potrzebuje przytulenia.
Ja wczoraj wyszłam z małym na rękach przed dom. Pospacerowaliśmy 15min, wózkiem się bałam, bo śniegu na drogach dużo. Dziś zobaczę. Na regularne spacery nie ma co liczyć teraz, ale jak tylko się da to będziemy się wietrzyć:tak: Ludźmi się nie przejmuj...

Oby tak biało utrzymało się do soboty!

Beti, może nauczysz małą picia z butli podając jej jakąś pyszną herbatkę. Moja uwielbia z HiPP malina i dzika róża.

moniek, jak tylko nie wieje i jest do -10 stopni to można spacerować. Mnie nie chce się za bardzo. Dla mnie to cała wyprawa, mieszkam w bloku.

U nas zupełnie biało. Pięknie. Dziś mój w pracy, cały dzień z dzieciakami w domu :-( Jak mój jest to zawsze zabawniej i ciekawiej ten dzień upływa:tak:

Hej wszystkim!

Przez te moje pełne cycki w ogóle się nie wyspałam, choć mały obudził się raz o 3.30 a potem spał do 9.30!!!! Od 20 wieczorem :szok: Jedynie po jedzeniu nosnym zasnąć nie mógł przez jakieś 40min. bo go do odbicia ponosiłam i się rozbudził.

Wczoraj byłam na spacerze 1,5h i dziś też zaraz wychodzimy. Mały na spacerach zdecydowanie lepiej śpi niż w domu więc będę chodzić póki sama nie zmarznę. On zdrowy, dobrze opatulony i zawsze cieplutki, a na ludzi nie zamierzam patrzeć. Tak więc Moniek wychodź jak masz ochotę.

Karola to jak po piersi pije 90ml to chyba ok :)

Beti spróbuj tak, jak piszą dziewczyny, nie mam innych pomysłów. A może jej mleko nie odpowiada? Próbowałaś dać inne?

Moniekjak ci fajnie ze maly przesypia cala noc. U mnie na wsi tez sie patrza na mnie jak na wariatle ze spaceruje z malym a najlepsze sa "babcie" uciekaj do domku bo maly sie rozchoruje, u nas nie ma sznas juz chyba sie przywzyczail i wstaje 2 razy. o 24 i o 4 a od 5:30 guga sobie. W nocy je ladnie bo nawet 180ml 1butla a 2 120-150 za to w dzien nie chce jesc tak duzo i zjada 120ml. Je co 3-4h mam nadzieje ze to tylko przejsciowe przez zabki.
Beti ja malego nauczylam pic z butelki podajac herbatki, u nas najbardziej smakuje " herbatka na lepsze trawienie" inne wypluwa
U nas tez jest b.ladnie wszedzie bialo az chce sie Swiat :)))
Dziewczyny czy kaszke robiecie wg przepisu?? i dajecie lyzeczka? ta co ja mam to wychodzi b. gesta

Cisza na BB
Jak dajecie deserki, zupki itp to przed mlekiem po ? jaki macie schemat??
I jak ubieracie dziecei na spacerki?

Ostatnia edycja:
reklama
Aanka mogę Ci tylko odpowiedzieć odnośnie ubierania, bo słoiczków jeszcze nie podaję. Na to co nosi w domu (body z krótkim, bluza, spodnie i skarpetki) ubieram mu golfik (taki bez rękawów tylko na szyję), czapkę kombinezon i otulam kocykiem od spodu również. Zawsze jest ciepły ale nie przegrzany.

Ostatnia edycja:
Do góry