reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Rany, jak ja nieznosze, kiedy mojemu dziecku cos jest, wolalabym, zeby mnie cos 100 razy bardziej meczylo, niz jego... od godziny meczymy sie z zatkanym nosem i cieknacym katarem.... boje sie nocy, bo pewnie bedzie nieprzespana... mozecie doradzic, co mam jutro kupic na ten katar?????

reklama
Rany, jak ja nieznosze, kiedy mojemu dziecku cos jest, wolalabym, zeby mnie cos 100 razy bardziej meczylo, niz jego... od godziny meczymy sie z zatkanym nosem i cieknacym katarem.... boje sie nocy, bo pewnie bedzie nieprzespana... mozecie doradzic, co mam jutro kupic na ten katar?????
miriam - ściągaj katar katarkiem, fridą lub sopelkiem.

Ja dodatkowo dawałam Calcium 3x2,5 ml, pod nos maść majerankowa.
Jak nie chce schodzić to nasivin soft 0,1 ale Ty piszesz, że cieknie to nie trzeba

Ja używałam Acatar Baby i nam pomógł :tak: moim zdaniem na noc dobrze jest zakropić dziecku nosek żeby wydzielina nie spływała niżej,w dzień ściągniesz,ponosisz malucha a w nocy sam sobie nie poradzi....

Dzieki dziewczyny, mam wlasnie tylko wode morska i odciagam ale on tak tego nieznosi, ze wpada w histerie i ryczy potwornie i od tego placzu ma jeszcze wiekszy katar. przydaloby sie cos wysuszajacego ale nie wiem, czy sa takie krople, czy nie wysuszaja one sluzowki? Ten acatar jest na rzadki katar (zawsze jak mial, to taki flegmowy a teraz taki przezroczysty kisiel...)

Witajcie!

my dziś po szczepieniu. Ola tak strasznie się rozpłakała podczas osłuchiwania że się tego nie da opisać... aż się jakby zanosiła. Ostatnio właśnie zauważyłam, że jej płacz się zmienił, inaczej "brzmi". Potem szczepienie i w połowie podawania się rozpłakała, na szczęście w miarę szybko udało mi się ją uspokoić, miałam ze sobą mleko i jak wyszłyśmy z gabinetu to jej dałam-akurat pora karmienia w trakcie całej tej wyprawy wyszła.
popołudnie znośne, choć sporo nie w leżaczku, łóżeczku ale dzięki Bogu nie ma powtórki z poprzedniego szczepienia.
Ja jak zwykle zgon. Na szczeście zabiegi pomagają na te moje bolące nadgarstki. No i kolejne szczęście że K w sobote wraca:sorry:

hejka
chcialabym pisac tyle co kiedys...ale brak czasu
Maja spi od 21.15 wiec ja zaraz tez uciekam spac zeby byc rano przytomna
moniek dzieki za info, bede musiala chyba sie zaopatrzyc w ten nawilzacz bo mala duzo kicha- i to nie jest przeziebienie juz kiedys z mezem zauwazylismy ze powietrze mamy bardzo suche w sypialni...
karolaola tak tez bylo ze mna na poczatku, nawal obowiazkow, przemeczenie- mialam depresje popporodowa, nawet musialam sie udac do lekarza, bralam leki przez ok 3 tyg, na szczescie doszlam do siebie :o)

Młodam miałam ostatnio podobną historię. Bylismy u lekarza na mierzeniu i ważeniu a on niewiadomo dlaczego rozryczał się niemiłosiernie. Nie dał się zważyć. Chyba nasze maluchy robią sie strachliwe. Zauważyłam, że nawet jak ktoś jest z nami to i tak za mną wodzi wzrokiem. Cycol kochany:-)
Miriam z tego co się orientuje nasivin działa wysuszająco. Moja siostra farmaceutka poleca to właśnie a więc zakupiłam.
U nas jak na razie ok, mały raczej nie marudzi i ładnie przesypia nocki. Nie wiem a może ten nawilżacza tak działa na jego sen.

cześć!
huraaa będę miała mężusia na 3 tygodnie
biggrin.gif
ależ człowiekowi niewiele do szczęścia potrzeba. Więc spokojnie przed Wigilią pojedziemy do teściów a moi dojadą w Wigilię (bo siostra ma nocke i zchodzi o 7 rano w Wigilię) także będę mogła pomóc.

moniek moja coraz częsciej się "wystrasza" ale to widoć normalne, dzieciaczki coraz więcej rozumieją. ciekawa jestem, czy jakby była moja lekarka to też by tak zareagowała, ona ma lepsze podejscie do dzieci niż ta do której byłam zmuszona iść (moja na L4).

reklama
Karola podaje na zabkowanie ale chce kupic viburcol tez jest dobry....dzieki a misiaczka wiem wlasnie ale u nas :no:nie ma bede zamawiac na allegro misiaczka uczniaczka;-)
Młodam marchewka sama be z jablkiem ok jablko krzywi sie ale polknie zamierzam dac mu zupy:)
Gosiek normalne ze tak dupca dla nich sie ie liczy ze sie zgadzacie i kochacie musicie miec to zalegalizowane..;/
Jagienka JJ Nikos mam nadzieje ze dołek Wam przechodzi??? szczerze ja tez mam handre chciala siedziec z mlodym ogladac jak sie rozwija ale barkuje mi pracy wyjsc z domu czuje sie jak dzikkus tylko ze ja nie mam gdzie wracac na lewno szukam jakies dorobki ale tez ciezko...
Pfaume ja tez pamietam;-)
Taycia nie wracam do pracy patrz wyzej, przykro mi z pwoodu kataru byliscie u lekarza?? moze to jakis alergiczny??
Miriam masz racje kazda ma troche ciezko czasem i czuje sie zle....
JJ no Agnieszka napisala fajna rzecz i podziwiam za tak odwazny krok a ja wyobrazlalam sobie tak tylko njabradziej sie balam jak podolam jak bede miec okres < zawsze bolal mnie brzuch 'lecialo jak z kranu> widze ze objawy sa te same nic sie nie zmienilo wiec cierpliwie czekam ale wiem ze bede mial ciezko tym bardziej ze nie mam lazienki do gory a maz caly czas w pracy...
Mlodam dobrze ze lepiej po szczepieniu my w piatek ale mlody charczy i ma lekki katarek wiec nie wiem czy go zaszczepi..bardzo sie ciesaze ze bedziesz miala tyle meza ja tez od 28 grudnia;-)
ja mam dosc dzis objawy okresu i czekanie na "1" okres mnie wykanczaja plus maly marudny na maksa meza nie ma juz mam dosc hormony znowu wariuja....a jak slysze ze co Ty robisz jak siedzisz w domu to **** mnie strzela a Podziowam Was ktore macie wiecej dzieciakow nie wiem czy dalabym rade;/a wiecie co jest najlepsze odpisuje Wam od 9 rana :szok:

Do góry