reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej,

ja dziś byłam u stomatologa. Zrobiła mi 4 plomby, bo sobie 'odświeżałam' jedynki i dwójki......bossse 1,5 h z otwartą gębą....I dała mi znieczulenie.....jak ja tego nie lubię.....zawsze robię bez ale tym razem ze względu na ilość wymienianych plomb się złamałam. No i aż nosa nie czułam .... a jak zeszło to znieczulenie to dostałam takiego kataru, ze szok :szok:....leci mi z nocha jak z kranu....

reklama
no wreszcie mam chwilę to nadrabiam zaległości w postowaniu (bo podczytywałam w miarę regularnie)

NIkos - my mieliśmy rota w pon (plus polio nam też wszczepili od razu) mała nawet nie była marudna, robiła tylko do dziś w zasadzie więcej kupek i 2 razy zwymiotowała ale nie wiem czy to pzrez rota (pcha paluszki starsznie do buzi i prowokuje sama wymioty)
co do karmienia piersią w miejscach publicznych to ja nie mam jakiś mega oporów ale staram się maksymalnie "schować" - tydzień temu mała jadła obiadek na Wawelu :p
Lana - jejku ja to chyba bym się bała do tak dużego i na dodatek zamkniętego skupiska ludzi małą zabrać póki co ale chyba wkrótce będę musiała (buty na zimę muszę sobie kupić a przez internet słabo)

co do organizacji dnia to bywa z tym różnie w zależności od humoru małej/pogody/mojego ogarnięcia się ;-). Wycwaniłam się i często wystawiam małą na taras w wózeczku (zamiast spacerku) a wtedy ja ogarniam dom/gotuje itd. Zaczęłam też gotować większą ilość jedzonka za 1 razem i mrożę - mam w zanadrzu jak mała marudna
karolaola - jak będę u rodziców i zobaczę jakąś mamę z maluszkiem w chuście będę wiedziała że to ty :)
mlodam - zdrówka dla Ciebie i Olci!!!

Karolinka była istnym aniołkiem podczas wizyty gości i żywą reklamą rodzicielstwa (większość bezdzietnych była i byli nią zauroczeni) ani razu nie zapłakała a później zrobiła mamie prezent i spała w nocy 10h ciągiem co by mamusia mogła się troszkę przespać - obudził mnie ból piersi bo ona dalej spała...

w piątek byliśmy u pediatry i waży 5800 i ma 61,5. Oprócz bardzo "strzelających" kości okaz zdrowia - lekarka stwierdziła że to nie jest normalne, kazała obserwować i next time da nam skierowanie na badanie wapnia z krwi i do poradni rehab :-(
Zachwycała się małą, że jest idealnie proporcjonalna i ma śliczny kształt główki ale to ja już dobrze wiem:-)

cześć kobitki!

Moja z babcią na spacerku, ja się czuję o niebo lepiej. choć kaszel jeszcze mam, ale nie taki i nie tyle co było.
W czwartek idziemy obie do kontroli. CO do Oli to myślę, ze u niej się nie rozwinęło a dzięki syropkowi i inhalacjom cofnęło, także super, ale niech lekarka to potwierdzi.
Za to pora na moją mamę
wink2.gif
gardło ją dziś boli, ale można się było spodziewać...

Flower gratki zachowania się Karolci ;-)

reklama
hejka
mi tez sie tu bardziej chyba podobaloniz na FB, tam nie nadazam za wami dziewczyny...
bylam dzis z Maja na usc bioderek - wynik - niepelna ruchomosc bioder, niedojrzalosc bioder
zalecanie cwiczenia i pieluszkowanie..
mam nadzieje ze to pomorze

po za tym u nas wszystko ok

Do góry