reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja te odrobine z lekiem daje w temp pokojowej, formule podgrzewalam ale chyba dlatego, ze wszyscy tak robia i zbyt wiele nad tym nie myslalam ;-)

Kapiel codziennie o tej samej porze na takiej specjalnej podkladce dla niemowlat, mlody bardzo lubi juz ten rytual, zreszta ja tez. Zawsze go w lozeczku klade na golaska na 20min zeby sie powietrzyl i wtedy spokojnie kapiel szykuje. Nagrzany pokoj, radyjko i sobie do niego gadam a on macha nozkami. Potem pielegnacja, mleczko i lulu akurat jak tata wraca z pracy (tata zdazy na buziaka i bujanie kolyska:-)). Z dnia na dzien idzie nam coraz lepiej :-).

Krostki sa i dostalam na nie krem E45, ladnie koji zaczerwienienia wokol krostek i nawilza skore.

reklama
Ja podgrzewam.

BTW wagi to potwierdzone na przychodniowej wadze, Kurczak dobił do 3 kg:-) Aniu dzięki za pieluszki, będą jak znalazł;-)

Dominic nie ma za co, to ja dziękuję:tak: A mój K dzisiaj stwierdził dziś, że z taką wagą Kurczak staje się już Kogutkiem:-) trudno nie przyznać mu racji;-)

Ostatnia edycja:
a moje mleko ma 36 i 6 :-D:-D:-D
Dzisiaj kapalam synalka na foczce---super wygodnie i juz sie nie boje:tak::tak::tak:,
a Maly nie plakunial.
kupie ten krem e 45, bo krastek jest duzo.
Moj maluszek jeszcze ma zoltaczke:szok::szok::szok:,
we wtorek idziemy do lekarza ogolnego na popologowa kontrole.

no to ja tez myslalam,ze mleko powinno robic sie na biezaco..bo takie zrobione a pozniej podgrzewane traci swoje wlasciwosci czy cos takiego. W szpitalu bylo w temp. pokojowej i po otwarciu moglo stac godzine.
Ja robie zawsze swieze butla z woda jest w podgrzewaczu,wsypuje mleko i gotowe.. jak mlody sporo nie doje to zostawiam gora do 2h.
No i jak zapomne wlozyc butli do podgrzewacza albo nie chce mi sie leciec na gore a mlody ryczy to tez daje w pokojowej.

co do kapania ..2 dni w tyogodniu to chyba lekka przesada.. przeciez maluch ulewa,jak pije np mojemu czesto mleko leci bokami:D pielucha powycierasz,ale klei sie dalej.. ja kapie co drugi dzien zreszta i tak sie zastanawiam czy nie przejsc na codzienne kapanie .

Kurcze powiem wam ze z Tym mlekiem w pokojowej tem. mnie zaskoczyłyście !!! Może dlatego że w szpitalu moj Sebuś nie dostawał mleka od położnych - a wczesniej o tym nie słyszałam :szok: ! Może jestem troche zacofana, no nie wiem. Ja wkażdym bądz razie daje ciepłe, ale myśle że jeśli sytuacja mnie zmusi to i w tem. pokojowej dam bez wachania wiedzac że tak można :). Każdy róbi jak uważa :tak:

dominic - szkoda ze nie mam jak bo zotało mi bardzo dużo pampersów1 (od 2-5kg) i nie mam co z nimi zrobic :/. Drugiego bobaska nie planuje za szybko :-)

Pozdrawiam ! Ja spadam cos ogarnąć, chycić się czegoś ;-) !!!

reklama
Do góry