reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
anna2101 nie martw się, poród się zacznie ani się obejrzysz, ja nie miałam żadnych objawów a tu rachu ciachu i parę godzin później miałam już dziecko. U mnie trwało wszytko raptem 3 i pół godziny a wcześniej nic nie czułam żeby się zanosiło. Także myślę że babcia zdąży obejrzeć wnuczkę. Swoją drogą ja słyszałam że to chłopcy lubią sobie dłużej posiedzieć w brzuchu

Ostatnia edycja:
Megmarion mi tak do miesiąca czyściła się macica. Pod koniec to było też właśnie tylko takie brudzenie, zazwyczaj po wysiłku. Może to trwać nawet do 6 tygodni. Więc nie martw się;-)

Kobietki Dwupaki trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie się.

Zmykam wietrzyć młodego. Niech się chłop uodparnia:-)

szczególnie podczas karmienia piersią, kiedy macica się obkurcza.
A ja zostałam bez wózka, czyli bez możliwości wyjścia na spacer. Małż zabrał wczoraj Skrzata na spacer w chuście, ale ja niezbyt dobrze jeszcze się czuję i wolę 'poopierać' się o wózek. Tymczasem pojazd nie złożony :(

Megmarion-ja miałam dni gdzie bardzo mało leciało i wystarczyła wkładeczka typu pant a były dni ,że musiałam wkładać grubą podpachę ze skrzydłami :-D by mnie nie zalało i tak na zmianę ,ale ogólnie teraz jestem w 5 tyg,połogu i tylko mi się mazia w sumie od kilku dni już prawie nic nie leci w nocy np. wogóle w dzień kilka smug albo wcale można powiedzieć ,że już się skończyło.Jutro idę do gina na ontrol miałam być w ubiegłym tyg. ale skubaniec wziął sobie kilka dni wolnego więc idę jutro i nie wiem jaką antykoncepcję wziąść bo karmię piersią wielkiego wyboru nie mam albo zaszczyk albo piguły:dry:

hej

u mnie tak samo juz praktycznie nic nie leci, wlasciwie tylko brudze podpaski, lada dzien na wkladki sie przezucam :)

co do antykoncepcji to narazie jeszcze sama nie wiem, narazie nie mysle o tym bom jeszcze nie gotowa fizycznie na sexy :)) ale psychicznie juz doczekac sie nie moge :D

dziewczyny a stosuje któras pas poporodowy??

co do antykoncepcji hmm my wracamy do gumek, po tabsach zatrzymuje mi sie woda w organizmie i bardzo odczuwam skutki uboczne i jakos nie jestem przekonana...a polog tak jak Lana mialam i ma identycznie;-)
Gabiczek maz nie zaswiecil moj budzi sie razem ze mn ale ze ja karmie to nie pomoze a co do noszenia malo to robimy w nocy bo nie ma knicznosci dzis 1 raz sie zdarzylo ale tatus mial zakaz bo przeziebienie go bierze, co do kilosow mam 11 do zrzucenia ;-( chcialam kupic spodnie wszystko poszlo mi na uda iodra i dupe rozmiary poszly do przodu o 5 i stwierdzilam ze nie kupuje jak zobaczylam te wielkie gacie oszukuje sie ze nie jest tak zle ale na serio mam depreche na punkcie wygladu;-(i o sexie nawet nie che myslec bo sie nie pokaze nago przed moim P;/
Anna Mucha 3 mam kciuuki i nie wiem kto jeszcze tam zostal....

reklama
ja mysle o jakims zabiegu jak mala sie urodzi.by nie przejmowac sie gumkami.
Narazie u nas nic sie nie dzieje. pobolewa mnie podbrzusze...ale juz sie przyzwyczailam.Jutro kolejne ktg

Do góry