reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tonya - nocka całkiem niezła o niebo lepsza niż w szpitalu :-) mam grzecznego Synusia chociaż i tak spałam kilka godzin tylko...
Beti - to może powoli zaczyna się akcja? ja też miałam bardzo obfity śluz,a potem sączyły mi się wody. Obserwuj swoje ciałko uważnie !
Małgosia - ogromne gratulacje!!!
Właśnie czekam na położną...
Pozdrawiam!

reklama
Dzień dobry!

My od wczoraj w domu. Uffffffffff.............

Mała jest cudna jak na razie. Je i śpi. Trochę kiepsko u nas z karmieniem, więc się troszkę dokarmiamy.

Przepraszam, ale nawet nie usiłuję nadraniać, bo to jest niemożliwe. Pozdrawiam Wszystkie mamusie rozpakowane i nierozpakowane.

karolap5;

mam dzis jakiegos powera, na sprzatanie itp...

Ja codziennie wieczorem powtarzam sobie że kolejnego dnia leżę do góry brzuchem i za żadną robotę się nie biorę, oprócz obiatku ;-) ale zawsze cos sobie rao wymyślę i potem padam ze zmęczenia.
i gdyby to chociaż przyspieszyło poród. a tu nic!
choć moze wczoraj robiny dżemik z jabłuszek przyniósł jakieś efekty w postaci nieregularnych skurczy. to zawsze coś:happy:

tak sie zastanawiam czy mozna miec wywolanie porodu na zadanie? bo ja sie schizuje strasznie, okazalo sie ze moja kuzynka urodzila 2 tygodnie po terminie i synek zmarl:( a mi mija tydzien po terminie i strasznie sie martwie w piatek mam spotkanie z polozna i bede musiala spytac.... Kurde same stresy

beti a nie mozesz zadzwonic do szpitala w ktorym masz rodzic i powiedziec,ze sadzisz ze odchadza ci wody,ale boli zadnych nie masz,ja tak zrobilam kazali pobrac probke tych 'wod' i przyjechac.Wody okazaly sie wodami i co prawda skurczy dostalam ale zbyt slabych no i odeslali mnie do domu..po czym po 2h wrocilam juz ze skurczami co 3min. Zadzwonic zawsze mozna:-)
I trzymam kciukaski zeby to bylo juz.

kasiek2x też mam zamiar o to zapytać dzisiaj na wizycie bo moja mała się nie rusza od rana :szok: a jak już coś czuje to tylko takie uczucie jak by ktoś palcem mi po brzuchu przejechał :confused2:

beti a nie mozesz zadzwonic do szpitala w ktorym masz rodzic i powiedziec,ze sadzisz ze odchadza ci wody,ale boli zadnych nie masz,ja tak zrobilam kazali pobrac probke tych 'wod' i przyjechac.Wody okazaly sie wodami i co prawda skurczy dostalam ale zbyt slabych no i odeslali mnie do domu..po czym po 2h wrocilam juz ze skurczami co 3min. Zadzwonic zawsze mozna:-)
I trzymam kciukaski zeby to bylo juz.

kurcze właśnie wczoraj mówiliśmy o tym lekarzowi ale ona stwierdziła że to nie są wody, a to wylatuje zemnie tylko w nocy.
moja znajoma tydzień po terminie pojechała do szpitala i mówiła że nie czuje ruchów dziecka chociaż je czuła, odesłali ją do domu ale ona się uparła że nie czuje ruchów i koniec. na drugi dzień już miała wywoływany poród, poradziła mi żebym tak zrobiła bo po co mam się męczyć z tymi bólami krzyża. i na prawdę nie wiem czy mam tak zrobić czy nie. bo z jednej strony wiem że to tylko 4 dni do 21.08 ale też nie chce żeby coś było nie tak, albo się okaże że wody będą zielone. ja już sama nie wiem. jak już doszło do mnie że muszę poczekać do 21.08 to coś mała się nie chcę ruszać :no:

beti moim zdaniem powinnas pojechac,dla wlasnego spokoju ja zaluje ze jak ja pojechalam to sie nie klocilam zeby mnie juz zostawili w tym szpitalu.. bo odeslali a ja zaraz wrocilam.:/a kawalek do szpitala mialam.. jak faktycznie rzadziej czujesz swoje dzieciatko to ja bym sie nie zastanawiala,ja tez przed samym porodem prawie w ogole nie odczuwalam ruchow. Kolezanka tez przenosila 2 tyg. wody zielone i w dzien wywolywania malej tetno zaczelo spadac,i musieli ciac,chociaz nie wiem czy to bylo od siebie zalezne.

reklama
Do góry