reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

z doświadczenia nie wiem ale znalazłam coś takiego :

Czop śluzowy jest gęsty, lepki, mleczny, przypomina galaretkę lub budyń. Nie ma zapachu. Gdy wypada, może być lekko podbarwiony krwią, ponieważ w czasie rozwierania się szyjki macicy pękają drobne naczynia krwionośne.
Uwaga! Jeśli po odejściu czopa śluzowego zauważysz zupełnie inne, wodniste i przezroczyste upławy, mogło dojść do pęknięcia pęcherza płodowego.

Kiedy wypada?
Gdy twój organizm zacznie przygotowywać się do porodu i szyjka macicy będzie się powoli skracać i rozwierać, czop śluzowy wypadnie - zaobserwujesz wtedy gęste, lepkie upławy o lekko brązowym zabarwieniu. Odejście czopu śluzowego może nastąpić miesiąc, tydzień albo nawet kilka godzin przed porodem. Nie zawsze dzieje się to za jednym razem, czop śluzowy może wypadać stopniowo przez kilka dni.

reklama
Witam Was ciepluto :-)

No i stało się, idę jutro na wywołanie :dry: Z godziny na godzine boję się coraz bardziej. Wy tu piszecie, że dostaniecie oxy, a u mnie w szpitalu najpierw wywołuje się za pomocą balonika (cewnika Foleya), albo jak kupie sobie żel za 200 zł to wtedy mi go zaaplikują ... a później dopiero oxy:-( TRAAAGEDIA :-(
No i chyba będę pierwszą przeterminowaną z wywołaniem...

devi- jak tam po pępkowym? ;-)

Ostatnia edycja:
Ja nic Beti nie wiem.
Marcelina a gin to dał/da Ci skierowanie na CC? czy masz się pojawić w poniedziałek w szpitalu?

No dopiero da właśnie.. ma 24 h dyżury 15 i 20 i mówił, że spotkamy się 15tego na 90 % już w szpitalu.
Teraz idę na ost badanie, dać wyniki paciora, dać wyniki moczu.
No i ostatecznie usłyszeć kiedy z torbą mam się zjawić.
Dzwoniłam teraz do niego, bo miał podać godzinę kiedy się jutro spotkamy, a przesunął ją na sobotę, więc do soboty do 11 żyję w niewiedzy ;/

Dziewczyny mam sprawę a raczej pytanko. właśnie wracam z WC i na gatkach miałam "coś " ( przezroczysto brązową galaretkę bardziej była brązowa ) domyślam się że to ten cały czop ale czemu jest brązowy ?? :szok: plissss o odpowiedz bo aż się troszkę przestraszyłam że to jest brązowe ( chyba że to aż taka ciemna czerwień :dry: )
od razu powiem że dzwonienie do lekarza nic mi nie da ( to nie polska :-( :wściekła/y: )

Spokojnie, to normalne, może być z krwią, mój zaczął w brązowawą, za parę dni przeźroczysty, trzy dni temu z czerwoną i wszystko jest ponoć normą. Mnie zaczął odchodzić dwa tyg temu, ale Ty jesteś prawie w terminie więc może zaczniesz wkrótce rodzić...:-)

Petunia to mój był wczoraj na pępkówce:) wrócił na czas (chyba po raz pierwszy) i o własnych siłach:-D i z prezentami:-)
ale foch i tak dla zasady jest bo nie odezwał się wczoraj przez cały wieczór:wściekła/y:

co z asiacur?

a szuszu dzisiaj wychodzi???

Oli też się nie oddzywa....

Hej kochane:-)
Melduję się, że już wyszłam i właśnie dotarłam do domku.
Postaram się później coś więcej napisać, na razie muszę się jakoś ogarnąć ze szpitalnymi tobołami:-D
Buźka.

Ale Wy napalone na ten poród, mnie to już Rybka:-D urodzę kiedy Mała będzie chciała wyjść, byle nie przez wywoływanie:tak: Fajnie byłoby szybko no ale nic nie zrobię:-) Przynajmniej mamy jeszcze z M czas tylkoo dla Siebie:cool2:

a ja tam nie mówię nikomu kiedy kto ma rodzić :-p i sama napalona na to nie jestem :sorry: to co ja chce jest mało ważne , powtarzam to już któryś raz, że to Agatka ma być gotowa a ja pomarudzić sobie mogę i chyba nikt mi tego nie zabroni. :-D

reklama
Do góry