reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

asiacur - ja biorę cały czas asparaginian extra bo gin kazał brać dalej 2x dziennie a to jest ta sama substancja aktywna
ano Bishopka nie żarty;-) ja idę się wykąpac i wypachnić co by miec lepsza pozycje pzretargowa:-D
tak sobie stwierdziłam wczoraj że urodze 5-6 sierpnia i że tak mi najbardziej odpowiada a tu patzre dzisiaj i tzrydziestoparostopniowe upały wtedy zapowiadają...

reklama
ja chce urodzic juz, moj chce 03.08 bo ma wtedy urodziny :-) Ciekawe kogo Szymonides posłucha :-)
Tez chyba ide, pora zrobic sie na...... oj na nic, ze mnie juz nic sie nie da zrobic :-D Nie piszcie zbyt duzo. Dobranoc

tak z innej beczki, interesuje mnie ten temat bo bede rodzic w innej miejscowosci niz mieszkam
orientujecie sie gdzie trzeba oryginal aktu urodzenia a gdzie mozna ksero? zeby 10 razy nie jezdzic tam po odpis.....??

karolap, becikowe oryginał do wglądu - kopia dla nich, pesel chyba się dawało jeden akt(i przy odbiorze peselu oddawali?), do macierzyńskiego też chcą oryginał.. Generalnie dostałam 3 akty i wszystko załatwiłam - jeden został mi do dzisiaj. A więc wszędzie oddawali poza zusem, bo w zusie są dwa (macierzyński + ojcowski). Ale można potem (po wypłacie zasiłków) napisać ponoć pismo, że chcesz zwrotu aktu... Muszę się tym zająć :-D

hmm macierzynski - to ja do zakladu pracy czyli tam oryginal
a np maz ubezpieczony jest przez zaklad pracy - to tam zalatwia czy samemu do ubezpieczyciela i tak oryginal, a jak 2 dni z tytulu urodzenia w pracy - kopia?

reklama
Do góry