reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

meggie ktg robi się naogół nie wcześniej niż w 38tc albo wogole dopiero po terminie(lub w dzien terminu) jeżeli nie ma żadnych wskazań i ciąża przebiega prawidłowo - niektórzy lekarze zlecają na "wszelki wypadek" po prostu dmuchając na zimne

saga
- no właśnie takie kłucia ja miałam wczoraj + ból w pachwinie (prawej tylko cokolwiek to oznacza) i kilka dni wcześniej też pojedyncze to mi lekarka powiedziała że to szyjka się skraca. mi najczęściej zdarza się to wieczorem tak jakby po całym dniu łażenia cosik się tam zaczynało dziać

edit. dokłądnie tak jak napisała Karolinkaz aż dech zapiera - u mnie trwa kilka sekund

Ostatnia edycja:
reklama

saga
- no właśnie takie kłucia ja miałam wczoraj + ból w pachwinie (prawej tylko cokolwiek to oznacza) i kilka dni wcześniej też pojedyncze to mi lekarka powiedziała że to szyjka się skraca. mi najczęściej zdarza się to wieczorem tak jakby po całym dniu łażenia cosik się tam zaczynało dziać

edit. dokłądnie tak jak napisała Karolinkaz aż dech zapiera - u mnie trwa kilka sekund

ja mam tak samo. z prawej strony tak mnie czasami zaboli że aż się ruszyć nie mogę. mam tak wieczorem i rano jak wstaje. czasami tez jak dużo chodzę. :-(

aanka84-antykomar taki do kontaktu to ja zawsze kupuję w płynie firmy BAYER i naprawdę się sprawdza jeden mam zawsze u córy w pokoju a drugi u nas komarjak wleci to lata,lata i zachwilę pada trupem :-Dz czystym sumieniem mogę Ci go polecić używam od kilku lat ,dokupuję tylko buteleczki bo użądzenia mam od wcześniej zakupionych.Jeśli chodzi o moskitiery w oknach to mam takie z siatki przyklejane na specjalną taśmę do ramy okiennej i też się sprawdza
dominic-bejzbole kochana jeszcze się mogą przydać nie chowaj broni :-D bo jak mnie pipa wkurzy w szpitalu to zrobimy jej wjazd na chatę :-D
saga-u mnie te moskitiery w oknach tak jak pisałam wyżej aance naprawdę się sprawdzają i tak jak piszesz coś ewentualnie wleci gdy mam otwarty balkon lub drzwi ale po antykomarze w kontakcie wszystko pada :-) a moskitierkę do wózka zakupuję jutro bo u mnie już wszystkie w sklepach wykupili i kobita kazała mi przyjść jutro rano bo już będą koszt faktycznie niski bo około 15 zł. u mnie .
devi-może te objawy to faktycznie takie już przed porodem
nadzieja-ja też mam jakiś taki ostatnio rozstruj żołądka takie niby biegunki może to właśnie zapowiedź zbliżającego się porodu ja zawsze tak miałam przed miesiączką tak mnie przeczyszczało
maggie-gratki z ustalonego terminu-wiem jak się cieszysz bo ja przechodzę właśnie to samo:-) skubańcu będziesz szybsza ode mnie :-D bo ja za 5 dni do szpitala a za 6 cc :tak:.ktg miałam we wtorek w szpitalu przy wizycie pierwszy raz trwało 45 minut a ja miałam łzy w oczach z bólu bo tak mnie napieprzał kręgosłup i na dodatek w trakcie tego nieszczęsnego leżenia Krystiano właził mi pod żebra-masakra na maxa
susumali -no to jutro kochana wielkie święto !!!!!życzenia będą jutro :-)

Ostatnia edycja:
Dopiero udalo mi sie nadrobic!

Ja wlasnie bylam ostatni dzien w pracy! :-):-):-):-:)-:)-( i troche sie ciesze a troche mi smutno. Mam swietny zespol i bedzie mi ich brakowac. Moi pracownicy zrobili mi piekna prezentacje, gdzie kazdy od siebie powiedzial cos milego, pokazali swoje sukcesy kiedy bylam ich szefowa i dostalam ramke cyfrowa na zdjecia z ich zdjeciami. Bylo winko bezalkoholowe i nawet kilka lez. Wzruszylam sie sama strasznie! Nie wierze, ze w poniedzialek nie pojde do pracy :nerd:. I tyle narazie, jakas taka teraz sentymentalna jestem...

laski zapomniałam sytać a może już pytałam ta skleroza ciążowa mnie dobija pytanie mam :
CZY OKOLICE BIKINI (jak to ładnie nazwałam zamiast np.broszkę :-D) GOLIMY NA ZERO DO CC ??????

Malgo000-to naprawdę w pracy się ładnie zachowali takie pożegnanie to się zapamięta na długo :tak:

dzieki Lana za wiad. nam gosciu wyliczyl ze na drzwi balkonowe trzeba liczyc 500zl, narazie chyba sprobujemy z tym Bayerem, a w okna kupimy siatke i M sam zalozy ja jestem w goracej wodzie kapana.
Mamy juz umowiony termin pobytu w CZD dzwonila dzisiaj sekretarka prof i mamy byc 30.sierpnia na oddziale, zrobia podstawowe bad i operacja. W glebi serca myslalam ze zrobia operacje w 1-3d.z. ale procedury sie zmienily i robia po uplywie 4-6tyg.
Nie wiecie jak Grzes Kasicy sie ma?? dawno u nas jej nie było,
Szuszu chyba tez dzis nie bylo i Anulka

Lana ktoras z dziewczyn pisala ze goli sie tylko wzgorek lonowy, ja np za kazdym wyjazdem do szpitala wszystko golilam. Raz od lek prowadzacej dostalam "pochwalke"

Ostatnia edycja:
Malgoo inaczej jak odchodzi sie z fanej pracy widac ze ja lubisz i ludzie w porzadku ale nic nie boj za chwile ten smutk zniknie po ojawieniu sie malej istotki kolo Ciebie;-)
Karolinkaz ze slaboscia tez tak mam dzis ale bez tresawek, jakos tak niefajnie dzis sie czuje ......
Flower dzieki mnie tez ciagnie pachwina szcegolnie prawa ze porazka, malego czuje strasznie nisko, stwoerdzilam ze jak sexik i kapiel nic nie zdziala tofalszywy alarm i ide jutro na wesele:-D
Lana nie mam pojecia moja brocha caly czas na zero inaczej nie lubie i zle sie czuje:-D
Ankaa Kasica pislaa ze 6 tyg to potrwa tez sie zastanaiwam co u niej ale ona nigdzie swoich namaiarow nie zostawilaz eby sie zapytac czy cos...
dobrze ze termin utalony glowa do gory bedzie dobrze;-)

Ostatnia edycja:
Witam Kochane;)
Dziś udało mi się wszystko pozałatwiać, odebrałam nowy dowód, auto zawiozłam do warsztatu i odebrałam, przegląd zaliczony, następne badanie za rok:tak:możemy bezpiecznie jeździć, także formalności z głowy, teraz już mogę rodzić:-D

Leje już drugi dzień jak z cebra, nic tylko siedzieć w domu i tv oglądać, co zaraz zamierzamy uczynić:tak:

Właśnie mnie olśniło, że we wtorek mam imieniny i Synek na pewno będzie chciał mamie zrobić najwspanialszy prezent i się urodzi;-)

reklama
Do góry