reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

flower - ja robiłam ostatnio w LIMie (to grupa LUX Med, najizej mnie to na Mehoffera) i krzepliwość miałam na drugi dzień tak jak mocz i morfologię

dzięki kochana :-( tylko że ja mam 25 km do KRK i nie ma mnie kto zawieźć na badania i potem z powrotem do domu. sama nie mogę prowadzić bo mam nakaz leżenia i dupka zbita:-(

reklama
czesc
hmm przez pogode znow pewnie nic dzis nie zrobie... tylko bede siedziec na kompie, ale nie wiem czy kosc ogonowa mi na to pozwoli
dzis obudzil mnie tel ok 9 - zadzwonili z banku ze aktywuja mi usluge o ktora prosilam ( 2 tyg temu), dostalam hasla, zalogowalam sie na tel i polaczylam z konsultantem - harmonogram kredytu ( zmienil mi sie) wysylali niby 6 czerwca listem poleconym - jeszcze do mnie nie dotarl- 7 lipca mialam platnosc raty, gdyby mi nie przyslali smsa to mialabym niedoplate na kreycie 30zł!, kolejna rata juz niedlugo a ja dalej bez harmonogramu i czekam - na szczescie podala mi w razie co jaka jest kolejna rata....

maggie ja po porodzie bede musiala zajac sie moim biustem a moze raczej po karmienu, biust to moj slaby punkt... a cellulit sie zobaczy...
akutan bidulka - przesylam pozytywne wibracje...
cookies ten wypadekz ptaszkiem to na szczescie, zobaczysz ;-)
malgoo ja mam zestaw drinkow Sobieskiego( takie male), maja niby 4.4% alk. ale nie wiem czy powinnam...hmmm
oli.B no pogoda nad morzem tragiczna.. a wczoraj tak ladnie bylo...
flower co za baba zero kultury! a skad ty masz wiedziec takie rzeczy kiedy u nich kurier czy cos tam ... no poprostu brak słow

Oli, u nas też brzydko i pewnie przez to tak się czuję. Ty czekasz na PiP (swoją drogą zawsze byłam w szoku jakie świeże produkty dają i uczciwie, zamawiając przez neta), a ja na opiekunkę :wściekła/y::wściekła/y: Miała być przed 12, bo na 12 najdalej obiad, więc se czekam z obiadem dla Li, a jeszcze musi tu przyjść, przewinąć ją i sratatata. Wraca mi ciśnienie i przestaje mi być jej żal :-D
No ja tylko tam robię zakupy, ale jak mnie wkurzą za chwilę to się na Almę przerzucę :wściekła/y:, bo ja to szybko focha łapię ...
A ty się nie wkurzaj, bo przecież autobus się spóźnia :-D

Oli, ja też tylko piotr i paweł(ale wolę osobiście bo przez neta połowy zawsze zapomnę i jestem zachwycona jak mały rachunek wyszedł:-D), almy nie lubię bo nawet nie mają produktów dzieciowych. A to nie autobus, tylko kółka wózka za wolno się kręcą, żeby ze spaceru wróciła na umówioną godz. :-D

Niby jestem w domku ale jednak cały czas na telefonie i załatwiam sprawy z pracy :)

Teraz siedzę na internecie i kończę kompletować wyprawkę dla małego (wczoraj zaczęłam) bardzo mi pomogło klika naszych wątków :) no i oczywiście wasze rady i porady

Jutro mam wizytę w końcu u mojego prowadzącego (lekarze nie powinni mieć urlopów :D:D:D:D:)

Zaraz zabieram sie za sprzątanie i coś chyba w końcu ugotuję :)

Dziewczyny mam pytanie w sprawie badań: robiłam dzisiaj wymaz i zastanawiam się co w przypadku kiedy wyjdzie paciorkowiec (tabletki?zastrzyki?cesarka?) i jak to jest z tym układem krzepnięcia: czy wyniki faktycznie ważne są 1 dzień? jeśli tak, a warunkiem podania zzo jest aktualny wynik to jak rozwiązać ten problem? przecież nie wiem kiedy mi wody odejdą :D

Dziewczyny mam pytanie w sprawie badań: robiłam dzisiaj wymaz i zastanawiam się co w przypadku kiedy wyjdzie paciorkowiec (tabletki?zastrzyki?cesarka?) i jak to jest z tym układem krzepnięcia: czy wyniki faktycznie ważne są 1 dzień? jeśli tak, a warunkiem podania zzo jest aktualny wynik to jak rozwiązać ten problem? przecież nie wiem kiedy mi wody odejdą :D
mi dr powiedział, że wyniki są ważne tydzień i pierwsze słyszę żeby coś trzeba było dzień wcześniej robić, a będę miała już 2 cc :eek: w reszcie nie pomogę.

No szlak mnie zaraz trafi, zadzwoniłam a oni, że kierowca może być za min godzinę :wściekła/y: tak opi....am, kazałam im jak mają problem z transportem to niech zamówią taksówkę na swój koszt... :wściekła/y:
o nie następnym razem alma

Mucha ja tylko spożywkę zawsze kupuję i napoje i ciężkie rzeczy...

Z tym paciorkowcem to nie wiem jakiś antybiotyk przed i po porodzie chyba ale moja kuzynka miała z tego powodu cesarkę więc nie wiem dokładnie:sorry: A odnośnie zzo to w moim szpitalu jak pytałam ( bo bałam się że nie będę miała potrzebnych dokumentów:-p) to pobierają krew zaraz po przybyciu do szpitala jeśli wyraża się chęć znieczulenia i maja wyniki za chwilę tzn układ krzepnięcia i to drugie coś:eek:- zapomniałam nazwy bo lek twierdzi że oni opierają się na wynikach z ostatnich 24 i 48 godz z tego drugiego badania i że nie ma sensu wcześniej robić bo dla nich takie kilkudniowe już są nieaktualne. :tak: Ale czasem co szpital to obyczaj..

reklama
Do góry