reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Oli, kurcze problem jest taki że z mojej okolicy ciężko, a z poznania dojazdy zabijają(cenowo). A nie stać mnie żeby na pół etatu komuś dać 1000 zł czy więcej przez dojazdy. Chociaż w sumie to już krótki okres - może warto się zastanowić.

Tonya, Oli - nie umiem komuś obcinać kasy. Mam wrażenie, że jak jest w pracy to mu się należy. Zresztą, kiedyś prowadziłam biznesik. I mój pracownik mnie okradł, słownie na kilka złotych, więc mu to obcięłam z wypłaty wściekła - i co mnie spotkało? Nie podpisał mi umowy zlecenia, mimo że miałam przygotowaną, poszedł do sądu i wniósł na mnie sprawę, że go na czarno zatrudniałam a obiecywałam umowę o pracę a nie zlecenie (no jaka perwera - powiedział mi wprost że nie podpisze bo będzie miał na co wnieść). W związku z tym wyliczono karę na 20 tys. złotych. Więc proszę Was- nie chcę powtórki z rozrywki. Nie mam na to czasu. (oczywiście z moim gadaniem i wszystkim nie zapłaciłam, ale pół roku w stresie żyłam)

reklama
no sytuacja cholera patowa. :sorry2: chętnie bym ci pomogła jakbym mieszkała bliżej w końcu jestem wołem roboczym który jest nie do zdarcia :-D

Oli - tutaj nawet nie chodzi o to, że mi 'ciężko' z własnym dzieckiem, tylko z moim szczęściem - ją wyleję, przyjdzie druga kontrola zusu - nie mam opieki dla dziecka = nie ma zasiłku. Bo już mam ten tydzień ciąży, że nie boję się wcześniejszego porodu. Więc potrzebuję w sumie jakiegoś manekina do domu co będzie robić za opiekunkę ;-). I czasem popcha wózek przez miasto, bo z moim kaczym chodem to trochę ciężko.

Saga- NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D Nie wiem na co bardziej czekam, na poród czy na to że ja wyleję - przyrzekam!

reklama
Witam kobitki ;-) zmęczyłam się samym czytaniem was od rana :-D

już zapomniałam co chciałam komu napisać :-(
na pewno witam nową sierpniową mamusie :tak:
trzymam kciuki za ewe i gabiczek :happy2:
oczywiście za Natt i jej szkraby wciąż trzymam kciuki.
a dominic co u Dominika ?? mam nadzieje że coraz lepiej :tak:
cóż ciężko mi będzie was nadrobić bo pewnie na BB zajrzę dopiero za dwa lub trzy dni i mam nadzieję że oprócz tych planowanych żadna z was się nie rozsypię :-D :-D chyba że będę to ja :unsure: z wrażenia bo cała jestem zestresowana dzisiaj przylotem mamy po ponad roku nie widzenia jej. nie dość że mam problem ze spaniem to jeszcze dzisiaj mnie czeka długa podróż na lotnisko i powrót do domu pewnie ok 1, 2 w nocy a pobudka o 8 i zaś długi dzień bo wycieczka całodniowa. a na następny dzień znowu wycieczka ( moja mama ma urodziny i razem z siostrą wymyśliłyśmy wycieczkę tylko że ja wymyśliłam połowę bo wiem że nie mam tyle siły żeby cały dzień być poza domem ale że moja siostra to wędrownik pierwsza klasa i nie pomyśli o ciężarnej siostrze to już jest mój problem a że chce z mamą spędzić trochę czasu to muszę się męczyć dwa dni bez konkretnego snu i odpoczywania ) a jeszcze mam do posprzątania i do ugotowania obiad. jeśli dzisiaj nie padnę na cyc to będzie cud. dobra kobitki trzymajcie się cieplutko ;-) i trzymajcie kciuki żebym dzisiaj z wrażenia nie urodziła :dry: i obym wytrwała te dwa dni w dwupaku a najlepiej do tego 12 sierpnia :) ;-):-p a bym zapomniała mucha gratuluje cierpliwości bo to nie dla mnie, w nosie bym miała taka opiekunkę co mi pod uchem tyłek obrabia, serio już bym wolała się pomęczyć sama lub znaleźć inną nawet na 2 tygodnie. ale w życiu bym nie pozwoliła na coś takiego żeby mi po złości dziecko budzić i takie jaja robić.

Do góry