reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

karolaola, niestety nie. Ale puchłam na potęgę, lekarz rozkładał ręce, bo wiedział że choćby się skichać to 3kg na tydzień to w ryj dużo nawet jakbym tylko siedziała i jadła. Dlatego miałam iść m.in. na obserwację, ale szybciej urodziłam ;-).

reklama
Mi w sumie tylko stopy puchną, ale tak, że kostek nie widać...
To dobrze, że Li urodziłaś wcześniej, bo może i kolejne kg byś mogła doliczyć...
A w którym tyg urodziłaś?

karolaola-ja mam już ubraną pościel i leży w łóżeczku ale wszstko przykryłam kocykiem aby sie nie kurzyło :tak:
gabiczek-to synus ma juz ładna wagę -gratki!!!!
ja przytyłam już 14kg. ale chyba tylko w brzuchu bo wogóle nie widać tych dodatkowych kg.:-)
mlodam -pewno,że dasz rade co masz nie dać :tak:już końcówka ,trzymaj sie dzielnie ja też juz po woli wysiadam ale powtarzam sobie ,że jeszcze tylko góra 2 tyg.:-)mi puchną tylko dłonie a dokładnie palce u dłoni jak zawsze nosze ful złota to teraz nawet nie ma mowy aby obrączka się wcisneła a gdybym juz na siłę wepchneła to chyba by mi musieli piłą do metalu rozcinać aby ją ze mnie sciągnąć :-D paluszki u dłoni wygladają jak małe paróweczki :-D to cos nowego u mnie bo zawsze taki patyczaki :-D

LANA tylko Ty już jesteś tak daleko, a ja mam jeszcze trochę i nie wiem czy nie za szybko ją ubiorę? aaa i bardzo jestem zadowolona z tego drefta- jednak się sprawdził :tak:
taycia kocia by się ucieszyła jakbyś jej tak ładnie pościeliła:-D

ja pościel założyłam tydzień temu i łudzę się że długo nie będzie musiała czekać. Umyłabym okna żeby wspomóc synka w podjęciu decyzji o wyjściu na świat, ale zwyczajnie mi się nie chce. Nawet siedząc się pocę

Boże dziewczyny czy to tylko ja taki klops jestem:zawstydzona/y: pamiętam że na początku ciąży ważyłam 70 kilo i tak było przez długi czas :tak: , później trzymałam się wagi 85 i nawet nie zauważyłam kiedy dobiłam do 99 :szok: :szok: :szok: :szok: :szok::szok: :szok: :szok: :szok: :szok::szok: :szok: :szok: a to naprawdę kwestia 3 tygodni może więcej. więc skoro teraz jestem w 36 tygodniu to boję się pomyśleć co będzie do końca :wściekła/y: :confused: :baffled:

karolaola ja również mam już pościel (tydzień temu założyłam) i też stałam przed takim dylematem jak Ty. Jednak pościel już ubrana ale przykryta kocykiem. Z ochraniaczem się jeszcze wstrzymałam i baldachim też czeka wypracowany i przykryty kocykiem - smyk się wykluje to tatuś zamątuje ;)

Kurcze ale się nudze !!! Gabiczek też bym okna umyła ale również brak checi :baffled: aaajjj !!!!

Przyszedł mój antyszczekacz....ale za chiny nie umiem go ustawić hehe:confused:
W każdym razie działa bo jakiś przycisk testowy jest i jak włączyłam to mój pies nie wiedział co się dzieje i uciekł haha:-D a teraz chodzi obok mnie i dziwnie sie patrzy:-)
Marzenixxx-ANTYSZCZEKACZ na mojego psa chyba nie działa jest włączony od 3 dni i skubaniec jeden dalej szczeka jak go włącze nie na te ultradźwieki tylko takie słyszące dla nas to trochę boi sie tego hałasu i mniej szczeka mam nadzieję ,że jednak przestanie szczekac ale chyba mam za duże wymagania jeśli chodzi o mojego psa to jakis ewenemet :-(
mucha,cokies-dzwoniłam dziś u mnie do MOPR-u boo tam dają becikowe i dokumenty które trzeba złozyc to :
-wniosek ,który u mnie odbiera sie w uRZĘDZIE STANU CYWILNEGO odbiera sie przy okazji odbioru aktu urodzenia
-2 dowody osobiste (Twój i męża)przynosi osoba ,która przynosi wniosek
-odpis aktu urodzenia dziecka.
Babka mi powiedziała m,że jeśli wniosek z dokumentami wpłynie do 10 sierpnia to wypłata świadczenia dotrze do mnie do 15 sierpnia ,mogą przelac na konto.
Jeśli chodzi o akt urodzenia to np.mąż idzie do Urzędu Stanu Cywilnego z Twoim i swoim dowodem osobistym i taki akt urodzenia otrzymuje na miejscu a pesel do 2 tyg.a i musi mieć przygotowane 2 imiona dla dziecka.Jeśli ślub braliście w innej miejscowości niż w tej której teraz mieszkacie to potrzeba również odpis aktu małżeństwa.
JJ-witaj ponownie!!!!:tak:

reklama
karolaola, 37tc.

LANA, a po co dwa imiona? Li ma jedno - rok temu się wszystko działo, nie sądzę żeby jakoś przepisy wielce się zmieniły i konieczne jest nadanie dwóch imion...

Do góry