reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Zaraz jade z synkiem do lekarza...
A tymczasem pije kawke. Dziewczyny ile ja kawy moge pic w ciazy? Bo pamietam ze z Patrykiem pilam i nic mi nie bylo, a teraz nagle ze mam ograniczyc:confused:

Dziewczyny mama05 kazała mi was pozdrowić :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jejku dziewczyny kochane co ja bym bez was zrobila...
dziękuję za wsparcie.
już mi troszkę lepiej. popłakałam, wciągłam miche pierogów ruskich, wyczytałam że macica jest zagojona już po 6miesiącach od cc więc jakoś nadzieja wróciła.

musia kawy nie zaleca się pić w ciąży jedynie kiedy kobieta ma refluks żołądka, wiadomo też że kawa wypłukuje magnez ale 1-3 dziennie nikomu nie zaszkodzi ;-)

nowe mamusie - witajcie. gratulacje no i oczywiście spokojnej ciąży!

Witam nowe mamusie!
Nie odpisuję każdej z osobna, bo mylą mi się wszystkie nicki :zawstydzona/y:

Jak anuszek i szuszu napisały o swoich pęcherzykach to znowu się podłamałam, bo mój jest najmniejszy :-( niecałe 0,5 cm... Boję się, że to zły znak. I jeszcze ten brak objawów zupełny...

a ja jutro dziewczynki ide do lekarza, pozno bo dopiero o 19.30 ale juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku :):) Zdam relacje jutro.
Mam jeszczce takie pytanko do Was? Czy bedac na poczatku ciazy mowicie juz najblizszym o tym ze rodzinka sie Wam powiekszy, czy raczej odczekujecie te 3 m-ce? Ja chcialam oglosic ta piekna nowine mamci w swieta, ale oczywiscie nie wytrzymalam i powiedzialam wczesniej :p

anuszek, nie placz, nic sie nie boj, ja tez mialam cc. lekarze zazwyczaj radza odczekac rok z nastepna dzidzia ale prawda jest taka jak wyczytalas, ze po kilku miesiacach macica jest juz w pelni zagojona (to wiem od doktora, ktory robil mi usg wlasnie po to, zeby zobaczyc jak sie zagoilo). a poza tym tu chodzi o ewentualne rozejscie sie szwow w miare rosniecia brzucha, a jeszcze troche czasu minie zanim zacznie Ci brzuch rosnac, wiec spoks :tak:
p.s: tez bym se pierozkow wciagnela, ale nie mam......:-(

naja wiem, ze niektorzy czekaja, ale ja nie moglam wytrzymac i powiedzialam wszystkim od razu, teraz i poprzednio tez ;-)

kahaka Ty tu nie panikuj niepotrzebnie ;-), ja jestem w ciazy drugi raz i nigdy zadnych objawow oprocz rosnacego brzucha nie mialam (dzieki Bogu) i powinnas sie tym raczej cieszyc niz smucic, a wielkosc pecherzyka to wogole nic do przejmowania sie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kahaka kochana moja. będzie dobrze. musimy się trzymać tej myśli i mocno wierzyć, że będzie dobrze. bo MUSI być ;* kiedy masz USG? może idź do innego gina prywatnie i po prostu powiedz, że chciałaś potwierdzić ciążę, opowiedz mu swoją dotychczasową historię i może coś Ci ten drugi lekarz wyjaśni.

naja
ja czekam do świąt, z Michałkiem powiedziałam od razu.

alex.nikita dzięki wielkie. wyczytałam o tych 6 miesiącach i się pocieszyłam, ominęłam informacje o komplikacjach w ciąży bo byłoby mi tylko gorzej na duszy. czy z drugim dzieckiem też będziesz miała cesarkę alex? bo u mnie ze względu na krótki okres czasu między jedną ciążą a drugą jest to wskazane i bardzo mi to odpowiada, bo mam straszną traumę po pierwszym porodzie.

nie wiem dziewczyny czy dzielić się z rodzicami tym zagrożeniem, mnie byłoby lżej ale oni biedni martwiliby się strasznie, więc raczej im tego oszczędzę albo przedstawię złagodzoną wersję. a teściowej panikarze ani słowa, wszystko cacy. jak w pierwszej ciąży dowiedziała się że mam Rh- to myślałam że ją uduszę, snuła mi teorie o upośledzonych dzieciach rodem z średniowiecza...więc tym razem nie mam zamiaru się na to narażać.

Do góry