reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nie chcę Was straszyć, ale mi się śniło, że urodziłam w 36 tygodniu:-)

Edit: Mama kazała chodzić, bo inaczej wody się nie pokażą, więc posprzątałam mieszkanie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
a mój małż jutro wyjeżdza i wraca w piątek więc ja nie mogę:-)

nic nie mów.... mój siedzi za granicą... a jak mnie złapie to z 3 moich łobuzów też nie mam co zrobić ani komu zostawić;/
więc lepiej jak by się mały zlitował i chciał przyjść na świat w jakiś weekend ....

gratuluję rozpakowanym mamom i życzę szybkich wypisów ze szpitala

... ale rzeczywiście szybko coś się rozpakowujemy....

dziewczyny przystopujcie!!!
szuszu - trzymam kciuki by sie okazalo ze to nie byl sen proroczy a ta wydzielina to nie byly wody
kurcze tak patrze co sie dzieje i mysle z edobrze by bylo wymienic sie z ktoras z was nr tel ale nie wiem z ktora?- patrze wszystkie jestescie bardziej zaawansowane w ciazy niz ja echhh....

masz kogoś w pobliżu w razie co żeby zawiózł? Jakby co mam blisko to mogę podjechać:D hehe i razem urodzimy ja przy okazji ze stresu

dzięki:) przeprowadzam się do mamy więc luzik. Kuzynka ma już zapowiedziane ,że ma nie tykać ani kropli alkoholu do piątku:-)
nie chce straszyć ale zbliża się pełnia!!!!! w tym miesiącu ma być 15 lipca:szok:

a o co chodzi z pełnią??? wszystkie się wtedy rozpakujemy:-D???

Dzisas, co tu się dzieje, co tu się odbywa!!

kochana,zaczyna się:-D

nic nie mów.... mój siedzi za granicą... a jak mnie złapie to z 3 moich łobuzów też nie mam co zrobić ani komu zostawić;/
więc lepiej jak by się mały zlitował i chciał przyjść na świat w jakiś weekend ....

gratuluję rozpakowanym mamom i życzę szybkich wypisów ze szpitala

... ale rzeczywiście szybko coś się rozpakowujemy....

no to jestem w lepszej sytuacji:-)

szuszu mnie się kiedyś śniło,że wygrałam 6 w lotto ,a tu lipa:-D więc może Tobie też się nie sprawdzi. kiedy testujesz??

natt ja stawiałam na Ciebie,że będziesz pierwsza a TY dzielnie się trzymasz:-)

Ja stawiałam na Sagaa,że pierwsza przedstawi Nam swojego brzdąca :-) a zaraz po niej Ewka :-D
Mój Mąż już na lotnisku ,jeszcze półtorej godziny i będzie leeeeciał do swojej stęsknionej Żonki :-D:-D:-D

A85 Gaz rozweselający (entonox) – człowiek, który oddycha tą mieszanką tlenu z podtlenkiem azotu, zostaje wprawiony w stan euforii, który automatycznie przynosi ulgę w bólu, co jest szczególnie przydatne w momencie, kiedy pierwsza faza porodu dobiega końca.

Gaz rozweselający w trakcie porodu zostanie ci podany przez maskę, która połączona jest rurką ze zbiornikiem, a którą będziesz sama trzymała w ręce. Pół minuty od momentu podania tego środka znieczulającego, ma on najsilniejsze działanie, dlatego w momencie, gdy zaczyna się skurcz powinnaś wciągnąć gaz rozweselający głęboko do płuc. Znieczulenie to jest jednak bardzo łagodne i może nie być wystarczające.

Gaz rozweselający w żaden sposób nie wpływa na dziecko, jednak ty możesz mieć uczucie mdłości albo odurzenia zwłaszcza w momencie, gdy bierzesz wdech.

Poczytałam co się tu dzieje i tak mnie brzuch rozbolał, że mąż właśnie podrałował do apteki całodobowej po nowy zapas magnezu. Ladies, tak jak napisała Ewa - nie mamy jeszcze połowy lipca!!!

Maggie, jeszcze chwilę odczekam, bo teraz jak an złość mam wrażenie że nic nie leci;-)
Ja chcę taki gaz:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry