reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

nadzieja- trzymam sie z tymi mdłościami...a ja myslam ze jak w 6-7 tygodniu ich brak to juz sie nie przypaletaja :/ fajnie ze jutro idziesz do gina , bedziesz miala usg??

reklama
nadzieja- trzymam sie z tymi mdłościami...a ja myslam ze jak w 6-7 tygodniu ich brak to juz sie nie przypaletaja :/ fajnie ze jutro idziesz do gina , bedziesz miala usg??

Ja też tak myślałam ale jednak nigdy nic nie wiadomo... Jutro na 100% bede miala założona karte ciąży, pobranią krew, mocz, ogólna pogadanka :) a jesli chodzi o USG to niestety nie :( pewnie po nowym roku... Jutro mam na 9 jak tylko wróce napewno napisze jak się mna zajeli :)

Witajcie dziewczyny :-)
U mnie też nic dzisiaj lepiej, nos dalej zatkany w połowie. Idę do lekarza sprawdzić czy to już nie zatoki. A do tego mam dziś straszne mdłości. Właśnie zrobiłam sobie herbatę imbirową, sprawdzę czy działa.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty no i za dobre samopoczucie, bo jak na razie większość z nas ma się średnio. Trzymajcie się dziewczyny!

Jestem...
Miałam już wyjezdzac do gina, a moj synek nagle zaczal plakac. :dry:Nie wiem co mu sie stało, ale strasznie wymiotuje i brzuszek go boli. Jedziemy na 18 do przychodni, bo wczesniej nie ma terminow. :dry:
Dzwonilam do gna ze raczej nie dam rady dzisiaj przyjechac i umowilam sie na 4 stycznia, na wtorek.
Kurcze no jestem zla:wściekła/y:

musia05 szkoda że z ginem nie wyszło, ale wiadomo zdrowie synka ważniejsze. trzymam kciuki aby nie dolegało mu nic poważnego.

my już po wizycie. wszystko opisane w odpowiednim wątku. strasznie mi smutno i bardzo się boję o mojego maluszka. czuję się taką zła, nieodpowiedzialna, bezmyślana
jakbym chciała położyć się spać... a Michał zasuwa po podłodze.
Boże, oby było dobrze...

Ostatnia edycja:
Witam nowe sierpniowe mamusie:-)
Ja byłam dzisiaj u gina i trochę się zmartwiłam, mianowicie na usg widać pęcherzyk, który ma 0,71cm, odpowiada to 4t4d, a ja ostatnią miesiączkę miałam 08.11. i wiem też mniej więcej kiedy miałam owu, więc nic mi się nie zgadza:-(Serduszka nie słyszałam, samego zarodka tez nie było widać:-(Tak samo miałam z moja ostatnią ciążą, kiedy zarodki były za małe i obumarły..Według mnie dzisiaj powinien zacząć się 6tc.
Jeszcze powiedział mi, że następne usg za 8 tygodni:szok:Mimo że nie widział serca ani nawet samego zarodka!
Smutno mi,bo myślałam że dzisiaj wszystko się wyjaśni i że będę spokojniejsza..

Ostatnia edycja:
musia nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze. Synuś może złapał jakiegos wirusa żoładkowego jak tak wymiotuje ! Napewno szybko mu przejdzie a Tobie szybko zleci do kolejnej wizyty. Ja jutro mam dopiero pierwsza wizyte i to bez usg. Usg pewnie dopiero po nowym roku także nie jesteś sama z tym głupim czekaniem !!!!! Głowa do góry !!!!!!! :*

anuszek trzymam kciuki za Ciebie !!!!! Uważaj na siebie ! Napewno bedzie dobrze ! Musisz być dobrej myśli kochana !!! Jesteśmy z Toba !!!!!

Szuszu a nie masz mozliwości wcześniej iśc na usg gdzieś prywatnie - tak dla Twojego spokoju ?? Domyślam się że sie martwisz. Ja nie ma pojęcia kiedy bede mmiała pierwsze usg i tez sie bardzo martwie moj zarodeczek poprzednio tez obumarł :( wiem co czujesz !!! Trzymam kciuki &&&&& !!!

Ostatnia edycja:
reklama
:-) witam serdecznie wszystkie sierpniowe brzuszki i mamuski. Mam termin na 12-go i to juz moje drugie sierpniatko. Pierwsze urodzilo sie 21 sierpnia 2009. Sierpien i wrzesien to chyba najgorsze miesiace na rodzenie bo z wielkim brzuszyskiem trzeba kulac sie w lipcowych upalach, ale nic to damy rade :-d

Do góry