reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Czyzbym byla pierwsza???

Witam!

Ja nie spie dzis od 4 nad ranem i jestem wsciekla. Cala noc po glowie tlukly mi sie mysli o porodzie, przewijaly kaftaniki, kocyki i smoczki, na zmiane z widokiem sali porodowej. Mam juz dosyc a jeszcze prawie 5 tygodni! Caly weekend sie nie odzywalam bo mialam kiepski humor i dzisiaj nie jest lepiej. Znow nie ide do pracy, bo czuje sie fatalnie. Grrrrrrrr!!!!!!!!!

Mam nadzieje, ze Wy macie lepszy poranek.

Dominic gratulacje!!!! Dominiczek jest prze cudny. I super,że sam oddycha!! Dzielny facet:) Ściskam Was mocno kochani!!!!!

Cześć dziewczynki:)
Maggie- jak jedno i drugie jest niebieskookie to szanse na brązowe zerowe praktycznie, chyba jakaś mała mutacyjka by musiała zajść :) albo inny ojciec, hihih :)
lepiej,żeby młoda miała niebieskie, bo mąż będzie chciał testy genetyczne zrobić:-D

maggie[/B] a jak Twoja mamuska sie czuje?
Moja mam ma za to kolonkoskopie we srode, tez zaczynam sie martwic, bo jej rodzice poumierali na nowotwór :-(

mama w zeszły wtorek miała ostatnią chemię, więc mniejmy nadzieję,że już z górki. Od przyszłego tygodnia ma 5 tyg radioterapii a później jeszcze przez rok będą podawać jej herceptynę. Ale chemia podobno najgorsza,więc miejmy nadzieję,że będzie ok.
Życzę zdrówka dla Twojej mamy!!!
młodam dla Twojej też:-)

mucha a Ty jak? Dalej Ci się coś sączy????

Malgoo ściskam i przesyłam pozytywną energię:-)

Ja wczoraj tak spuchłam,że mi normalnie nogi wyszły z butów!!! U cioci na imieninach siedziałam z miską pod stołem:-D

Cześć dziewczyny!
dominik gratuluję maluszka, super że oddycha sam;-)
Około tygodnia mnie nie było a więc jest co opowiadać: w skrócie 6.07 urodziłam przez cc IGORKA 2900g 49cm w 35t3dni
5.07 we wtorek popołudniu miałam bóle w podbrzuszu były troszeczkę mocniejsze niż zwykle ale raz już tak miałam więc myślałam, że to tak ma być, a w nocy zaczęłam krwawić wię pogotowie i do szpitala. W szpitalu od razu powiedzieli, że odkleja się łożysko i na cc. Malutki urodził się o 5.10 w dobrym stanie bo miał 9 apgar, ale około 7 zaczął źle oddychać a później tracił oddech i podłączyli go do respiratora i przewieźli na OIOM do klniki dziecięcej w Ligocie. Ja do momentu wyjścia ze szpitala maluszka nie widziałam i bardzo było mi śpieszno wyjść już do domu. Środa dla Igorka i dla nas była dramatyczna ale w tym momencie idzie wszystko w dobrym kierunku, powoli już sam oddycha, sondą podają mu moje mleczko (może postawi go to na nogi). Lekarze mówią, że te zaburzenia w oddychaniu to przez to prawie całe odklejone łożysko i wcześniactwo, ale że jest taki duży napewno sobie poradzi.
Co jakiś czas w miarę możliwości będę wpadać i opisywać co z Igorkiem.
Zapomniałam dopisać, że Igorek urodził się w ten sam dzień co moja Wiki:-)

sylvi gratuluje syna kurde kolejna sierpniowka urodzila!!!!!!!!!!!!! Zdrowka dla Igorka niech zdrowo rosnie :d to zes sobie zapodala date z dzieciakami :d
Maggie
na pewno bedzie mialo niebieskie oczka;-) a dla mamuski sil zycze ;-)
Mlodam zdrowka dla mamy niech dochodzi do siebie spokojnie i powodzonka na wizycie;-)
Bishopka bez stresu jak wcale nie musi tak byc jak u rszty rodziny pozytywne myslenie najwazniejsze;-)
Nadzieja napisz numer Szuszu na priva ;-)
Malgoo ja tez buzujace hormony nocka do du*** wie wiem co czujesz ale co tam;/
dziewczyny od dzis nie oszczedzam sie z niczym chce w koncu urodzic zaczynam smigac na rowerze masowac brodawki jak kazala polozna i czekam az infekcja pusci zeby meza wykorzystac !!!! a co sie bede ciaza donoszona niech sie dzieje co chce:-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki!
weekend bez BB a tu dwie takie wiadomości - dominic sylwi trzymam kciuki żeby dzieciaczki mimo że wcześniaki zdrowiutkie były i jak najszybciej wróciły z Wami do domku! jeszcze raz wielkie gratulacje mamuśki!
widzę że to sami chłopcy śpieszą się żeby być po tej stronie brzuszka!

sylvi- gartualcje!!! Ale wiadomość z rana
sagaa- ale Ci zazdroszcze ze mozesz juz przejsc do działan mobilizujacych Wiktorka do wyjscia:) Piszesz o rowerku...czy to jeden ze sposobów na proród...nie słyszałam a chętnie wykorzystam :D Na mężna neistety nie będe mogła liczyć :(

reklama
sylvi- gartualcje!!! Ale wiadomość z rana
sagaa- ale Ci zazdroszcze ze mozesz juz przejsc do działan mobilizujacych Wiktorka do wyjscia:) Piszesz o rowerku...czy to jeden ze sposobów na proród...nie słyszałam a chętnie wykorzystam :D Na mężna neistety nie będe mogła liczyć :(
nie wiem ruch wskazany wiec czemu nie rower??? wiem ze na pewno chodzenie po schodach mycie okien wiesznaie firan< juz zrobione>sexik < na razie tez slabo u mnie bo mam dalej jakies ciulstwo nie wyleczylo sie nie mam wizyty i nie wiem za bardzo co moja lekarka wymysli i kiedy meila ode mnie przeczyta> a Ty z tych samych powodow???mocna kawa czarna gorace kapiele masowanie brodawek i dalej nie pamietam:p tak zazdroscisz najpierw to musi zadzialas zeby cookolwiek sie ruszylo wiec poki co nie ma czego Devi....

Do góry