reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

cześć dziewczyny

Ja się dołączam do tych niewyspanych, co chwila w nocy się budzę i przewracam z boku na bok....
a dziś miałam tak poryty sen że szok, śniło mi się ze urodziłam i to jakiegoś maluszka, że siostra go karmiła mlekiem ze strzykawki bo ja ciągle spałam :eek: potem że sobie mleko odciągałam z cycka :eek: jakaś masakra.....
Jak wstałam oczywiście czuję się jak zawsze z rana czyli jakby mnie czołg przejechał...:baffled:

LANA zainteresowałaś mnie tym szczekaczem, napisz coś więcej albo podaj linka co zakupiłaś bo mój pies też szczeka tak okrutnie że cały czas się martwię co to będzie jak mały będzie spał.......:-(

reklama
Anka16765 ja mam co 3 tygodnie, za każdym razem dowcipnie badana jestem i za każdym razem przynajmniej na chwile USG aby podejrzeć czy z młodym ok. Zawsze też mogę zadzwonić i umówić się na dodatkową wizytę jeżeli coś mnie niepokoi plus męczenie ginka telefonami. Na moje pytanie czy po 32 tygodniu widzimy się co 2 tygodnie powiedział, że jak wsio jest ok to nie ma sensu ganiać mnie częściej.

Mucha ja mojego też mam ochotę wystawić za drzwi. Nawet to to nie potrafi talerza do zmywarki włożyć a ostatnio mi dogryza, że tak często sikam, że będzie musiał do sądu pójść o prawo wyłącznej opieki nad młodym bo matka tylko sikaniem zajęta:wściekła/y:

Się Witam.
Dołączam do tych które spać nie mogą! Dziś pierwszy raz, a to siku a to niewygodnie, rano telefony, i co najgorsze jakaś zasrana mucha!* Wrrr, wyrzuciłabym przez okno!:wściekła/y:
*Nie chodzi o Ciebie muszko nasza:-D

Ja mam co 2 tygodnie ale to z tego względu, że trzeba kontrolować wagę małej.
LANA też bym chciała się dowiedzieć czegoś więcej o antyszczekaczu:-)

W ogóle jestem niezadowolona bo słońce wychodzi, a było tak fajnie chłodno...

LANA zainteresowałaś mnie tym szczekaczem, napisz coś więcej albo podaj linka co zakupiłaś bo mój pies też szczeka tak okrutnie że cały czas się martwię co to będzie jak mały będzie spał.......:-(
Marzenixx,karolinkaz-mi o tym antyszczekaczu powiedziała pani w sklepie zoologicznym w którym zawsze kupuję jedzonko dla mojej Nelci ale u nich trzeba to zamówić bo niemają w ciągłej sprzedaży tylko na zamówienia ale cena powalała na kolana 289zł.:szok: na allegro ten sam z wysyłka 230zł .ale nadal było mi szkoda tyle kasy wolałabym dołożyć i kupić monitor oddechu snuzę dla młodego więc znalazłam tańszy sa za około 100zł. ja trafiłam u faceta na promocję za 75zł. i od niego zamówiłam lecz wcześniej sprawdziłam kto to kupił i napisałam e-maila do 2 facetów z prośbą o napisanie swoich opini na temat tego urządzonka i odpisali mi ,że faktycznie te urządzenia działają .To działa na zasadzie pies szczeka a z urzadzonka wydobywa się ultradźwięk który jest nieprzyjemny dla ucha pieska .Wiadomo ,że przez pierwsze kilka dni piesek nie wie co się dzieje ,musi trochę minąć aż się nauczy ,że to właśnie przez szczekanie ten dźwięk daje mu popalić po uszach.Zasięg ma do 8 metrów więc nawet pieski na klatce powinny cicho siedzieć.Można to również montować na podwórkach przed domkiem na nieznośne pieski sąsiadów :-D
To jest link do tego urządzonka ,jak będzie działać i reagować mój piesek to później Wam jeszcze opiszę.
ANTYSZCZEKACZ ULTRADŹWIĘKOWY BARK FREE BSTOK 4502 (1684278459) - Aukcje internetowe Allegro
Wizyty miałam ostatnio przeważnie co 2 tyg. ze względu na rozwarcie i mega krótką szyjkę a teraz ostatnia już wizyta i kazał mi przyjść za 4 tyg.:szok:-no chyba,że wcześniej urodzę to wizyty już nie będzie:-D

Ostatnia edycja:
dominic, tam ze zmywarką się pogodziłam. Raczej jest problem w tym, że on NIC nie robi, a jak mu to mówię, to słyszę jakieś przedpotopowe opowiastki, że kiedyś ścianę pomalował. Co z tego, że ledwo się ruszam tak mnie boli podbrzusze, co z tego, że ciąża jest podtrzymywana od 1,5 miesiąca, co z tego że wszystko robię w koło Li(gotuję obiady, wszystkie posiłki daję, od 6 rano z nią siedzę i się bawię a ten śpi, wstaję do niej w nocy itp..). Dzisiaj mi powiedział, że on jest facetem i jego zadaniem nie jest bycie gosposią i sprzątaczką. Niestety takie przekonanie wyniósł z domu. I trudno z tym walczyć. A wiem to, bo teściu mnie nienawidzi za to, że oczekuję od Tomka że będzie coś robił. Jak urodziłam Li, to srał ciągle że chodzę na studia a tomek niańczy dziecko, że mężczyzna nie jest od tego, że powinnam przerwać studia i zająć się w pełni domem. Niestety, mnie wychowano inaczej, i wpajano że nie można rezygnować z siebie i własnych ambicji.

Maggie, oczywiście że mam dzisiaj. (trudno nie trafić :-D). W czwartek też mam :O.

hej kochane
jakos zupelna deprecha mnie ogarnela wiec ani pisac mi sie nie chce :-( tylko rycze i rycze i sie wsciekam na wszystkich. Dosc mam!
Marcelina - zyjesz?
mucha - ta twoja opiekunka to jakis mega zdolny model zeby tak pracodawce wku...ac
dominic - jak tak samo walcze z nfz tylko ze chodzi o zdrowie mojego mlodego, tez juz polowe rzeczy musze zalatwic prywatnie a to mega kosztuje, przy dwojce to nie wiem jak dam rade jezeli nic sie nie zmieni.
taycia- rozumiem poczucie obowiazku w opiece nad bezdomnymi kotami - jestem tym genetycznie po mamie obiciążona :)
akutan - dobrze ze w domku juz :)

reklama
Do góry