reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

akutan, cieszę się a 3 cm to długa jak u żyrafy :-D.

O i Wam powiem.. że jedna osoba z mojej grupy (Informatyki) nie zdała dzisiaj obrony. A było nas 8... Także jak widać, uczelnia poryta. Nie ma się na wejściu chociażby 3.

reklama
Szuszu super wieści, dobrze, że już po strachu :-)

Akutan witamy ponownie i super, że już w domku. 3cm szyjka potrzyma do terminu jak nic ;-)

tonya to Ciebie czekają niekończące się emocje !! A mieszkanko już macie?

Jeszcze nie szukamy, bo chcemy wynająć od września więc formalności będziemy załatwiać w drugiej połowie sierpnia, teraz lepiej żeby M. był przy mnie. Nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się akcja :-)

czesc
nareszcie was nadrobilam
jeden dizen przerwy i tyyyyllle czytania!

moje kochanie w sob srobilo przemeblowanie - w koncu moge ukladac wszystko w pokoju a jak na zlosc dzis mi sie nie chce hihhi

Lemoniada a masz moze gdzies takie madrosci na temat tacierzynskiego? bo niby od 2012 sa 2 tyg ale czy dziecko musi sie w 2012 urodzic czy tylko oby nie przekrocyc roku od urodzenia - zastanwia mnie to bo nie znalazlam takiej info
maggie super ze meza naszly checi :-)
akutan super ze juz w domku
mucha gratuluje obrony- wiedizalam ze bedzie dobrze, ale ty kujon jestes, ja to lepiej nie pokazuje mojego indeksu tyle bylo poprawek hihi
nadzieja ja tez od jakiegos czasu mysle o porodzie, zaczynam sie bac....
tonya darmowe Wc- przydaloby sie, moze powinnysmy gdzies jakas petycje napisac? ;-)
agulaula fajnie tam u ciebie z tym przepuszczaniem w kolejkach, u mnie to praktycznie wszyscy udaja ze nie widza, chociaz dzis mnie jedna laska zaskoczyla, byla z amna w kolejce i powiedziala ze ja to powinnam tam do przodu przejsc...a le ja tak nie umiem gdyby chociaz ekspedienk\tka mi powiedziala to co innego

a wczesniej pisalam o tym ze mnie tak sutki i cale cycki swedza - przeszlo swedzenie i widzialam ze siara sie pojawila....

nikt mi nie odpowiedział, więc ponowię.
Też macie takie parcie na spojenie i ból podbrzusza? Tak jak wróciłam przed 12 cały czas siedzę/leżę i ból nie mija, mam wrażenie że Cynamon siedzi mi tam w podbrzuszu i spojeniu. Chodzić ledwo co mogę, a leżenie i siedzenie też boli :|
Już zaczynam siać panikę że napiera mi, żeby wyjść.

Ból podbrzusza mam, ale parcia nie... No i mam ostatnio brzuch bardzo napięty. Biorę więcej magnezu i leżę, ale nie da się cały czas, bo nie ma dogodnej pozycji. Na każdym boku mnie coś właśnie w odle uwiera. I mam wrażenie, że mi się obniżył brzuch, kurka, a ja chcę urodzić po 14 sierpnia.

Jenyyyyyyyyyy jaką mam zgagę. Włąśnie wysłałam małża po manti.

jejciu, a ja normalnie czuję, że tam ważę teraz najwięcej, jakby wszystko siedziało przy spojeniu. I na dodatek jak leżę to czuję jak mnie ciągną całe pachwiny, idzie zwariować. Co do brzucha, to dzisiaj sobie zrobiłam zdjęcie i chyba trochę spada już...
No tak, 2 tyg macierzyńskiego więcej robią swoje :-D

Mnie to wczoraj obudziło, tzn miałam wrażnie że głowę ma tak nisko jak nigdy, szybko się ruszał i wydawało mi sie że rozszerza mi kości na dole i to jak leżałam:szok: ale przeszło... Co się natomiast wystraszyłam to moje:-D więc uznałam że to normalny objaw...

No właśnie nęci mnie wizja dodatkowych 2 tyg. :-D
Termin mam na 14 z OM, a z usg kilka dni później, ale nie sądzę, że doczekam.
Dla mnie bardzo dyskomfortowe jest kłucie w pipce, hehehe, bo to boli. Co to może być?:confused2:

reklama
Karolap5 Tacierzynski w przyszłym roku może wziąć tatuś którego dziecko nie przekroczyło 1 roku. Czyli jak w tym roku się urodzi w sierpniu to może wziąć urlop w tym roku 1 tydzień a jeżeli chce wziąć sobie w przyszłym roku to ma 2 tyg byle wziął do skończenia 1 roku życia dziecka.
Mucha też zauważyłam u siebie parcie a ból podbrzusza wieczorami. Moj M i tak twierdzi, że mała się już pcha, niech sobie posiedzi jeszcze te 3 tygodnie.

Do góry