reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Zawsze na deser mogę Wam opowiedzieć swój poród, w końcu jutro o 9.50 minie równy rok, a rok temu o tej porze byłam już na IP bo uważałam, że mi się sączą wody :-D. Także wspomnienia całkiem świeże :-D

reklama
Mamy Kochane! Wiem że sierpień już na finiszu, ale niestety moja magisterka mnie tak pochłonęła, że dopiero teraz udało mi się podłaczyć! Wogule to jestem jeszcze w lesie jeżeli chodzi o wyprawke itd. Musze to szybko jakos ogarnąć bo sierpień już tuż, tuż! Jeżeli chodzi o ciąze, to czuje się bardzo dobrze, cały czas byłam aktywna na uczelni itd, ale teraz już odpuszczam! Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i mam nadzieje ze chociaz na te 2 miesiace uda mi się tutaj zadomowić!

AKUTAN a pewno nie urodzisz do jutra, odpocznij a bedzie lepiej!

a co do kiloskow, diet itd, kto ma RTL polecam wlasnie w tym momencie reportaz o najgrubszej matce swiata- 270kg...xxl modelkach itp itd....

reklama
To ja w temacie wesel sie pochwale. Moja psiapsiula hajta sie w tym roku i to gdzie? Na boskiej plazy na Hawajach!!! 30 lat nad tym myslala a jak juz sie zdecydowala to na 4 tygodnie przed moja data. Nie ma szans zebym poleciala, a taka bedzie impreza. :-(

I taka ciekawostke z dzisiejszej szkoly rodzenia Wam powiem. Dzisiaj przez 2 godziny bylo o 3 fazach porodu, bardzo szczegolowo i obrazowo, do tego stopnia, ze sie z nerwow spocilam i nie moglam przestac ruszac nogami przez cale zajecia, a na etapie wyciagania lozyska to juz prawie odlecialam. :eek: Na sam koniec Pani wspomniala o roli partnerow. Jednym zdaniem wspomniala, zeby nie zapomnieli jesc w czasie calego procesu, bo pozniej wyglodniali tatusiowie mdleja na porodowce po 14 godzinach bez jedzenia. Co moj M. zapamietal z calej historii? Nie techniki masazu, nie pozycje lagodzace bol, nie etapy porodu, bo po co??? Jedziemy do domu a on w aucie do mnie: "No, to najwazniejsze, zebym nie zapomnial o jedzeniu, jak Pani mowila" i sie cieszy glupek. No rzeczywiscie, to bylo najwazniejsze w calych tych zajeciach! :crazy:

Do góry