reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Masakra ile naskrobałyście dzisiaj. Nie muszę chyba pisać, że cedziłam czytając o jamniczkach. I już wiem skąd u muchy taki pociąg do pudelka. To przez jamniczki!:-D

Do mnie zaczyna docierać, że za jakieś 2 miesiące zostanę mamą i zaczyna mnie to też przerażać. Ciekawe kiedy włączy się panika. I jak sobie przeholuje młody to wyjdzie w dniu urodzin mojego taty. Objadę dwie imprezy za jednym razem;-)
Faktycznie, teraz zrozumiały jest pociąg do Pudelka :-D
Ja tez łudzę się, że obskocze dwie imprezy za jednym razem, mój małżon ma urodziny 3 sierpnia a ja mam termin na 8 :-)

reklama
Ale dzisiaj sie przeszlam do parku,nad rzeke...i czuje,ze mi glowka uwiera...
tak mi naciska,ze az mnie wszystko na dole boli...i czasem nogi w pachwinach sie same uginaja-macie tak?

ja mam tak bardzo czesto, szczegolnie boli po lewej stronie, nawet nie moge spac z wyprostowana lewa noga....

susumali deser byl pycha, taki mix- budyn kisiel galaretka, babany brzoskwinie, bita smietana posypana kakao, jeszcze na dzis zostalo mniam ;-)
kasica super wiesci, oby tak dalej, gratuluje przeprowadzki
mucha moj jakby powiedzial o moich cycochach jamniczki - to by dluugo przepraszal - mam najwiekszego bzika na punkcie cyckow, wie jaka jestem na ich punkcie uczulona wiec takich tekstow nie rzuca... ale to fakt tez jak jamniczki...., a co do tekstu " za 3 miesiace bedzie seksik" to u mnie podobnie bo moj nie chce sie kochac, bo brzuch a w nim dzidzia- to juz nawet zazartowalam ze mozna od tylu i tedy brzucha nie bedzie widac ale nie zadzialalo... wiec tez abstynencja jakies 3 misiace...
flower ja tez mam straszne zyly na cyckach - staram sie nawet nie ogladac ich w lustrze bo jak to widze to mnie nosi wrrrrrrrr

ale sie posypalo zaproszeniami, u mnie sie raczej nic nie swieci w najblizszym roku...
dzis rano mezus wyszedl do pracy - w koncu jak czlowiek o normalnej godz - 6.15, a nie jak zwykle niedz ok 21.30 lub w nocy w niedziele
bylam dzis na czesciowych zakupach do porodu- czesciowych bo wszystkiego co chaialam nie dostalam :no:
uciekam z kompa mala daje po zebrach tzeba zmienic pozycje...

choliwa dzisiaj cały dzień miałam takie przytłumione bóle miesiączkowe a teraz tak boli jak w najgorsze miesiączki straaaasznie- mam nadzieję, że to tylko przepowiadające... jutro na 8,40 mam wizytę- dotrwam?
Nie wiem, zązyj nospe jak nie przejdzie to proponuje juz dziś lekarza odwiedzic.

LANA, czasami mam wrażenie że jestem bardziej bezwzględna w swoich wysublimowanych żarcikach :-D. Ale on ma gorzej, bo ja jeszcze lubię sobie pożartować z jego mózgu (braku), a to chyba jest bardziej złośliwe.
Bishopka, Twoja dieta jest zajebista. Ale ja aż tak mamą się nie zachwycam, sama se kiedyś schudłam 25 kg ot co :-D.
Dominic, tego pudelka mi nie zapomnisz :-D.
karolap5, ale ja też mam bzika na tym punkcie (też pisałam że są tak zajebiste że nie daję ich dotknąć :-D), ale on sobie nic z tego nie robi, zresztą on lubi przyczepiać się do tego co wie, że jest moim kompleksem. A co do seksu, to my mamy zakaz odgórny od lekarza, mu ciąża różnicy nie robiła i nie robi. Więc ciągle za mną chodzi i mendzi, że ile jeszcze.

A propos wytykania kompleksów- mam ostry na punkcie ramion, nienawidzę ich. I np. sięga zdjęcie (nasze) w ramce i mówi 'zooobacz, jakie to jest zajebiste zdjęcie może zrobimy większe' odp 'nie, wyszłam tragicznie', on 'spoko, przerobimy ramiona w photoshopie i będzie cacy' :-D.
Ja się obrażam, a ten się cieszy że mi znowu wbił szpilę :-D

Ja do południa tak się cieszyłam, bo zero stawiania brzucha, ale po południu wszystko nadrobiłam- leżąc. I wczoraj i dziś złapały mnie właśnie takie bóle miesiączkowe od krzyża trwały może 5 min i przeszło, więc jestem spokojna- w środę mam wizytę.:-)

Akutan poleż weź nospę i zobacz czy przejdzie, tylko że ja miałam jeden taki atak, a Ty cały dzień z takimi bólami chodzisz? Albo przedzwoń do lekarza...

dołączam do bóli miesiączkowych:( Dziewczyny to chyba znak,że zaczniemy niedługo powoli się rozpakowywać!!!!

Swoją drogą ciekawe kiedy urodzi się pierwsza dziewczynka bo jak n razie to szykują się sami chłopcy...

nie no dzisiaj to przeszłyście same siebie:-) co usiądę do kompa to 5 stron więcej i jak skończe czytać to już nie pamiętam co chciałam napisać...sprawcą głównego zamieszania jak zwykle mucha ze swoimi jamniczkami :)))

Dominic wybierasz się jutro na zajęcia????

A co do bóli to ni mam i wolałabym dostać jak najpóźniej bo miesiączki bardzo bolesne miewałam i bez garści tablet ani rusz...

Hej dziewczynki!
Ja już po egzaminie i po sesji. Nareszcie! Teraz to już mogę się do porodu przygotowywać i tylko na dziecku się skupić.
Jak czytałam Wasze wpisy to był temat o wadze. Ja do tej pory przytyłam 10,5 kg a chciałabym więcej bo zawsze byłam za szczupła. Na początku schudłam przez mdłości. Mam za to znajomą, która rodzi mniej więcej wtedy ja (27 sierpnia) i przytyła już..... 37 kg!!! A nie ma cukrzycy ciążowej, wyniki dobre i wszystko ok. Cóż, niektóre kobiety mają taką przemianę materii a inne inną.
Jeśli chodzi o temat rozmiarów staników to zaczynałam w ciąży od C a teraz już mi ciężko się zmieścić w DD. Muszę kupić sobie nowe staniki.
Mój synek uwielbia się wiercić przy żebrach. Teraz też się kręci:-)
U mnie z seksem różnie. Czasem mam ochotę, czasem nie. Już niedługo będzie trzeba skończyć z tym. :-( Mój mąż też już żałuje.
Chodzę do szkoły rodzenia a Wy?
Miłego wieczorku.

reklama
Do góry