reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Masakra ile naskrobałyście dzisiaj. Nie muszę chyba pisać, że cedziłam czytając o jamniczkach. I już wiem skąd u muchy taki pociąg do pudelka. To przez jamniczki!:-D

Do mnie zaczyna docierać, że za jakieś 2 miesiące zostanę mamą i zaczyna mnie to też przerażać. Ciekawe kiedy włączy się panika. I jak sobie przeholuje młody to wyjdzie w dniu urodzin mojego taty. Objadę dwie imprezy za jednym razem;-)
Faktycznie, teraz zrozumiały jest pociąg do Pudelka :-D
Ja tez łudzę się, że obskocze dwie imprezy za jednym razem, mój małżon ma urodziny 3 sierpnia a ja mam termin na 8 :-)

reklama
Ale dzisiaj sie przeszlam do parku,nad rzeke...i czuje,ze mi glowka uwiera...
tak mi naciska,ze az mnie wszystko na dole boli...i czasem nogi w pachwinach sie same uginaja-macie tak?

ja mam tak bardzo czesto, szczegolnie boli po lewej stronie, nawet nie moge spac z wyprostowana lewa noga....

susumali deser byl pycha, taki mix- budyn kisiel galaretka, babany brzoskwinie, bita smietana posypana kakao, jeszcze na dzis zostalo mniam ;-)
kasica super wiesci, oby tak dalej, gratuluje przeprowadzki
mucha moj jakby powiedzial o moich cycochach jamniczki - to by dluugo przepraszal - mam najwiekszego bzika na punkcie cyckow, wie jaka jestem na ich punkcie uczulona wiec takich tekstow nie rzuca... ale to fakt tez jak jamniczki...., a co do tekstu " za 3 miesiace bedzie seksik" to u mnie podobnie bo moj nie chce sie kochac, bo brzuch a w nim dzidzia- to juz nawet zazartowalam ze mozna od tylu i tedy brzucha nie bedzie widac ale nie zadzialalo... wiec tez abstynencja jakies 3 misiace...
flower ja tez mam straszne zyly na cyckach - staram sie nawet nie ogladac ich w lustrze bo jak to widze to mnie nosi wrrrrrrrr

ale sie posypalo zaproszeniami, u mnie sie raczej nic nie swieci w najblizszym roku...
dzis rano mezus wyszedl do pracy - w koncu jak czlowiek o normalnej godz - 6.15, a nie jak zwykle niedz ok 21.30 lub w nocy w niedziele
bylam dzis na czesciowych zakupach do porodu- czesciowych bo wszystkiego co chaialam nie dostalam :no:
uciekam z kompa mala daje po zebrach tzeba zmienic pozycje...

choliwa dzisiaj cały dzień miałam takie przytłumione bóle miesiączkowe a teraz tak boli jak w najgorsze miesiączki straaaasznie- mam nadzieję, że to tylko przepowiadające... jutro na 8,40 mam wizytę- dotrwam?
Nie wiem, zązyj nospe jak nie przejdzie to proponuje juz dziś lekarza odwiedzic.

LANA, czasami mam wrażenie że jestem bardziej bezwzględna w swoich wysublimowanych żarcikach :-D. Ale on ma gorzej, bo ja jeszcze lubię sobie pożartować z jego mózgu (braku), a to chyba jest bardziej złośliwe.
Bishopka, Twoja dieta jest zajebista. Ale ja aż tak mamą się nie zachwycam, sama se kiedyś schudłam 25 kg ot co :-D.
Dominic, tego pudelka mi nie zapomnisz :-D.
karolap5, ale ja też mam bzika na tym punkcie (też pisałam że są tak zajebiste że nie daję ich dotknąć :-D), ale on sobie nic z tego nie robi, zresztą on lubi przyczepiać się do tego co wie, że jest moim kompleksem. A co do seksu, to my mamy zakaz odgórny od lekarza, mu ciąża różnicy nie robiła i nie robi. Więc ciągle za mną chodzi i mendzi, że ile jeszcze.

A propos wytykania kompleksów- mam ostry na punkcie ramion, nienawidzę ich. I np. sięga zdjęcie (nasze) w ramce i mówi 'zooobacz, jakie to jest zajebiste zdjęcie może zrobimy większe' odp 'nie, wyszłam tragicznie', on 'spoko, przerobimy ramiona w photoshopie i będzie cacy' :-D.
Ja się obrażam, a ten się cieszy że mi znowu wbił szpilę :-D

Ja do południa tak się cieszyłam, bo zero stawiania brzucha, ale po południu wszystko nadrobiłam- leżąc. I wczoraj i dziś złapały mnie właśnie takie bóle miesiączkowe od krzyża trwały może 5 min i przeszło, więc jestem spokojna- w środę mam wizytę.:-)

Akutan poleż weź nospę i zobacz czy przejdzie, tylko że ja miałam jeden taki atak, a Ty cały dzień z takimi bólami chodzisz? Albo przedzwoń do lekarza...

dołączam do bóli miesiączkowych:( Dziewczyny to chyba znak,że zaczniemy niedługo powoli się rozpakowywać!!!!

Swoją drogą ciekawe kiedy urodzi się pierwsza dziewczynka bo jak n razie to szykują się sami chłopcy...

nie no dzisiaj to przeszłyście same siebie:-) co usiądę do kompa to 5 stron więcej i jak skończe czytać to już nie pamiętam co chciałam napisać...sprawcą głównego zamieszania jak zwykle mucha ze swoimi jamniczkami :)))

Dominic wybierasz się jutro na zajęcia????

A co do bóli to ni mam i wolałabym dostać jak najpóźniej bo miesiączki bardzo bolesne miewałam i bez garści tablet ani rusz...

Hej dziewczynki!
Ja już po egzaminie i po sesji. Nareszcie! Teraz to już mogę się do porodu przygotowywać i tylko na dziecku się skupić.
Jak czytałam Wasze wpisy to był temat o wadze. Ja do tej pory przytyłam 10,5 kg a chciałabym więcej bo zawsze byłam za szczupła. Na początku schudłam przez mdłości. Mam za to znajomą, która rodzi mniej więcej wtedy ja (27 sierpnia) i przytyła już..... 37 kg!!! A nie ma cukrzycy ciążowej, wyniki dobre i wszystko ok. Cóż, niektóre kobiety mają taką przemianę materii a inne inną.
Jeśli chodzi o temat rozmiarów staników to zaczynałam w ciąży od C a teraz już mi ciężko się zmieścić w DD. Muszę kupić sobie nowe staniki.
Mój synek uwielbia się wiercić przy żebrach. Teraz też się kręci:-)
U mnie z seksem różnie. Czasem mam ochotę, czasem nie. Już niedługo będzie trzeba skończyć z tym. :-( Mój mąż też już żałuje.
Chodzę do szkoły rodzenia a Wy?
Miłego wieczorku.

reklama
Do góry