reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzisiaj ja się popiszę porannym postem...nie śpię od 3 wcześniejsza część nocy też do dupy. Dziewczyny od jakiś 2-3 tyg pobolewa mnie brzuch - okolice pępka i na wysokości pępka ale po prawej stronie. Byłam wczoraj na usg i wszystko super, ale od wyjścia z gabinetu ból nieokiełznany. Noc nieprzespana. Mieszkam obok Centrum Zdrowia Matki Polki - i stamtąd właśnie wróciłam. uznałam, że lepiej pójść niż żałować, że się tego nie zrobiło, ale to był błąd. O przyjęciu do szpitala decyzję podjęła już Pani z rejestracji:szok: z automatu po prostu. Myślałam, że ktoś mnie zbada, oceni czy coś się dzieje a tu pyk na oddział i już. Zaczęłam jej tłumaczyć, że solidnie zaczęło mnie boleć po usg i nic mi poza tym nie jest więc wezwała lekarza żeby mnie zbadał, a ten przyszedł i mówi, że on takich sytuacji nie lubi bo to najlepiej poobserwować na oddziale. Odmówiłam przyjęcia na oddział i musiałam podpisać oświadczenie i tylko dlatego, że lekarz musiał wypełnić tabelkę pod tytułem - wynik badania to zostałam zbadana. Pan podsumował, że on musi "chronić swój tyłek". Oprócz uporczywego bólu w okolicy pępka nic mi nie jest. Wzięłam no-spę i czekam na ludzką godzinę, żeby zadzwonić do swojego Gina, do pępka się nadal dotknąć nie mogę - czy któraś z Was miała taki nieprzyjemny ból???

reklama
Blackberry troszkę to dziwne, że w okolicy pępka chyba. podbrzusze to norma ale pępek? niestety nie mam pojęcia co to moze być i nie doświadczyłam.
Ja też się witam w nienajlepszym nastroju. oczywiście swędzenie dało znowu w kość a do tego obudziłam się już na dobre nie mając praktycznie kostek, palce u rąk jak serdelki tak opuchnięte. Telepię mnie też znowu całą :(
Dobrze, że wczoraj udało mi się telefonicznie odebrać wynik moczu bo bym zeschizowała pewnie, że gestoza ale białka w moczu nie było.
Do połowy 7 mies przechodziłam ciąże rewelacyjnie - żadnych praktycznie dolegliwości a teraz wszystko chyba co można mieć to mam (zgaga też ostatnio doszła i refluks żołądkowy)...grrrrrrr

Witam sie porannie.

Mlody dzisiaj strasznie cichy a ja jak zwykle w panice, mimo, ze wczoraj az sie darlam z bolu tak mnie po watrobie okladal. Ehh, nie dogodzisz.

Blackberry,
nie mialam takich boli wiec nie moge Ci nic doradzic. Pepek mam co prawda zmasakrowany lekko (siny caly) i czasem pobolewa, mam wrazenie jak mlody ciagnie za pepowine ale to sa chwilowe uklucia. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze i daj znac, jak cos sie dowiesz d gina.

witam porannie z ...kafejki internetowej, moj komp taki wolny a musialam zajrzec co u was..mam nadzieje ze maz jakos temu poradzi i bede mogla z domku, bo teraz to jeszcze mozna tu posiedziec ale o innych godz tylko dym papierosowy brrrr

BLACKBERRY nie mam zielonego pojecia o co chodzi? ale lekarz nic a nic nie powiedzial? zadne podejrzenie? kurcze jakby te bole nie przechodzily to ja bym sie dala wpisac na dzien ,dwa do szpitala...

FLOWER bidulko wspolczuje wszystkich dolegliwosci....ale juz niedlugo sierpien...

IGASIA szkoda ze akupunktura nie wyszla, nastepnym razem na pewno..a swoja droga u mnie tez lalo jak z cebra wczoraj, a dzis na razie slonce..wymarzona pogoda dla niskocisnieniowcow i kobiet w ciazy...

aaa no i oficjalnie DEVI WIELGACHNE GRATULACJE!!!!

SASAA u kumpeli mam nadzieje bedzie wszystko ok, trzymam kciukasy!

I ja się witam. Matko, spałam 11 godzin:szok: Tzn z małą przerwą bo w klatce obok mieszka dwóch imprezowych bliźniaków i mi urządzili o 1 pobudkę ale ja sobie z nimi porozmawiam. Wytłumaczę, że to nasz pierwsza i ostatnia rozmowa, potem rozmawiam już tylko z numerem 112. I wytłumaczę im, że notorycznie zajmują moje miejsce parkingowe. Niech tego nie robią bo zastawię im samochód. Ja wredna baba w ciąży jestem:-) To a nie inne miejsce kupiłam i chcę móc z niego korzystać (jest najbliżej klatki).
Blacberry nie wiem co to może być. Mam nadzieję, że to przejściowy ból. Trzymam kciuki.
Igasia przykro mi z powodu nieudanej wizyty akupunkturowej. Ja ból pleców i rwę zwalczyłam w domu, ćwiczeniami. Może spróbuj.
Flower mi się nadal to Twoje swędzenie baaaarrdddzzooo nie podoba.

Witam i ja , niewyspana :crazy:
Przewalałam się całą noc i czekałam na ranek, a dopiero co chwaliłam się, że spanie mi wróciło :baffled:
Blackberry myślę, że ten ból moze być spowodowany ułożeniem dziecka i intensywnie rozciągającą się macicą, a tu jest odpowiedź lekarza z innego forum na temat takich kłuć pępka "W ciąży często występuja takie mało specyficzne dolegliwości - ból pępka, kłucia, ból pachwin itp. Najczęściej nie wiążą się z żadnych zagrożenień ale jeśli będą się uporczywie utrzymywać - proszę się skonsultować z lekarzem, rzadko w taki sposób pacjetnki odczuwają skurcze."

Dobry Dziewczynki:)

Blackberry
ja tak czasami mam, ale ja mam od urodzenia mini przepukline pod pępkiem i jak młody się ułoży tak, że naciska to wtedy boli, ale zazwyczaj przechodzi dość szybko...

Dominic kompocik jak najbardziej zapasteryzuj na nowych zakrętkach:) a do zajmowaczy-imprezowiczów od razu bym poszła... powinna być taka możliwość wglądu w sąsiadów przed zakupem mieszkania:-)

Hej.
Współczuję wam kłopotów ze snem. Mi się śpi fenomenalnie, tylko budzę się na przekręcanie i siusianie.
A co do sąsiadów, mam na dole takich imprezowiczów. Już wszyscy sąsiedzi z pionu byli go uświadamiać, że sam tu nie mieszka i nic. On ma uroczystości i muzyka od 21 do 7 rano musi grać. Śpiewy i grill do rana... Jak się dziecko urodzi chyba będę wzywać policję. Najgorsze, że duża część sąsiadów z drugiej strony budynku ma to w nosie. Widać te imprezy słychać tylko w tym pionie.

Witam
Dzisiaj przy święcie siedzę sobie sama w domu, M. z Wiki pojechali do parku wodnego do Krakowa, nawet nie wiem co mam sobie na obiad zrobić - nie chce mi się.
Devi gratuluję tytułu magazyniera:tak:
Blackberry nie mam takich dolegliwości więc nie pomogę

reklama
WITAM KULECZKI:-)
ja się tylko przywitam i znikam,bo wczoraj wieczorkiem przyjechał mężuś i nie będę miała za wiele czasu aby pisać.Co do spania ja mam również kłopoty drętwieje mi lewa ręka i boczki raz jeden a raz drugi-masakra jakaś :-(,potrafie obudzić się o 2 w nocy i do 5 nie spać i to tak notorycznie dziś było troszkę lepiej nie spałam od 4 do 6:-(.
Pocieszam się,że za 5 tygodni będę miała pobudki co 2 -3 godź do karmienia:-D

Do góry