reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Igasia witamy u nas :-) Na pocieszenie podam, że słyszałam opowieść (od mojej położnej) o dziewczynie, która urodziła dziecko (pierwsze!) 4590g naturalnie, w pozycji wertykalnej na sakwie bez nacięcia krocza i nawet na centymetr nie pękła, ale wcześniej ćwiczyła jogę i robiła od 37 tc. masaż krocza. Po tej opowieści przestałam się bać, że mój synek rośnie w brzuchu na słonika. Ale bez przygotowań wcześniejszych może być ciężko, więc ćwiczę codziennie.

Dominic oby urzędnicy się do niczego nie doczepili :-)

Witajcie Kuleczki!!
juz sie przedstawilam,na watku-poznajmy sie.:-D
Flower o rety!!! wspolczuje CI!!!!:no::no:
ja tez mialam delikatna cholestaze w poprzedniej ciazy,mialam lekko podwyzszona bilirubine...bo je sie ,ze historia sie znowu powtorzy!!!
Nie moglam spac,drapalam sie jak cpun,w nocy sobie plotlam warkoczyki,zeby zajac czyms rece,pomagala mi kapiel w letniej wodzie...
Obetnij sobie paznokcie,zeby sobie naskorka nie ranic...

czy ktoras z Was urodzila dziecko wazace ponad 4 kilo???
bo ja tak...i to byl koszmar,boje sie ,ze dzidzius znowu bedzie wielki.
Ja urodziłam i to prawie 4. 5kg :-D ale wspominam ten poród lepiej niż ten z córka, która ważyła 2800 g :-)
Szuszu i Ewa trzymam kciuki za wizytki.

Mam pytanie do tych, które kupiły x-landera xa - czytałam o tym, że dużą wadą tego wózka jest to, że w spacerówce oparcia nie da się ustawić na 90 stopni, tylko jest wychylona, czego część dzieci w ogóle nie toleruje, bo wolą siedzieć prosto niż półleżąco...możecie sprawdzić jak to w Waszych wózkach jest i napisać co o tym myślicie?

Tonya- ja mam x-landera i faktycznie nie da sie całkowicie posto podniesc oparcia ale z tego co wyczytalam w zadnym wozku nie da sie tego dokonac a wrecz nie powinno sie dac!! Wg. standardow UE w wozkach dzieciecych nie powinno byc takiej opcji. Podjerzewam ze pozycja 90stopni to zbyt duze obciazenia dla kregosłupa maluszka

devi, w TAKO z tego co pamiętam się dało i w spacerówce którą ma też się da. Li nienawidzi jak jest inny kąt jak 90st lub 180st jak śpi. Jak jest lekko pochylone to kopie, wierci się i przez to zsuwa, więc jest jej niewygodnie i płacze. W sumie to takie trochę nielogiczne, bo przecież dzieci większość siedzą na dupsku na podłodze i to obciążenie kręgosłupa jest nieuniknione... Tym bardziej że taka pozycja niezbyt prosta zmusza ciekawskie dziecko do ciągłego unoszenia głowy z ciekawości co się wokół dzieje, co chyba bardziej obciąża kark...

edit. No a jeśli w tych 'moich' wózkach nie było równo 90st to było na pewno coś około bo bym zwróciła uwagę, że jakoś dziwnie odbiega od kąta prostego ;-)

Marcelinaa, noo bo byś się napociła jakbyś musiała te dwa pstryczki elektryczki nacisnąć i włożyć spacerówkę :-D Jeszcze dzisiaj taka duchota;-)

Devi dzięki za info, ale coś jednak musi być na rzeczy bo na forum użytkowników tego wózka dużo rodziców na to narzekało i pisało, że szybko musieli kupować inne spacerówki bo dziecko płakało i tyle. Oczywiście nie wszystkie tak reagują i nie wszystkim to przeszkadza, ale jak mam wydać tyle kasy na wózek to nie po to by po 8 miesiącach kupować nową spacerówkę...dlatego chyba raczej nie zaryzykuję, bo nie wiem co mojemu będzie odpowiadać.

Witam sie sloneczno-poniedzialkowym angielskim popoludniem przy truskawach :-)

Wlasnie wrocilismy z zakupow takich wiekszych juz..poszlo tyle siana,ze szkoda gadac i w sumie to nie wiem na co .:/
cos tam zaraz powklejam w zakupowym:D ale wlasciwie wiekszosc *******ek juz jest.. zostalo lozeczko,posciel i kilka bzdetow wykonczeniowych do kacika Marcela.

wozeczek odebrany w sobote,zaraz tez wrzuce jakas fotke..

mojego P. tez sie nie moge doprosic zeby pomalowal,obiecal ze za dwa tygdnie sie wezmie..mam nadzieje,bo tez chetnie popralabym juz te laszki malego i poukladala.

Dobre lece wkleic zdjatka i wracam do truskawek :D

aaa no i powodzenia dla tych broniacych sie i gratulacje dla tych co sie obronily :-)
Milego..

reklama
Mi doktor powiedziala,ze synus tez bedzie duzy,bo R i ja robimy tylko duze dzieci:szok::szok::szok:
Ale ,jak widze,moze nie bedzie tak zle tym razem:-p:-p
dziewczyny!!jakie polecacie lozeczka? i czy drewniane?
Ja mam kolyske po pierwszej corusi,ale okazalo sie ,ze brakuje pare elementow...i
musimy kupic lozeczko i to teraz,juz!!:wściekła/y::wściekła/y:
Czy opadly Wam brzuszki? Bo mi jest to ciezko okreslic...wydaje mi sie,ze caly czas mam nizej,
ale kobitki w miescie mnie zaczepiaja i mowia,ze juz opadl...hihihi!

Do góry