reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Igasia witamy u nas :-) Na pocieszenie podam, że słyszałam opowieść (od mojej położnej) o dziewczynie, która urodziła dziecko (pierwsze!) 4590g naturalnie, w pozycji wertykalnej na sakwie bez nacięcia krocza i nawet na centymetr nie pękła, ale wcześniej ćwiczyła jogę i robiła od 37 tc. masaż krocza. Po tej opowieści przestałam się bać, że mój synek rośnie w brzuchu na słonika. Ale bez przygotowań wcześniejszych może być ciężko, więc ćwiczę codziennie.

Dominic oby urzędnicy się do niczego nie doczepili :-)

Witajcie Kuleczki!!
juz sie przedstawilam,na watku-poznajmy sie.:-D
Flower o rety!!! wspolczuje CI!!!!:no::no:
ja tez mialam delikatna cholestaze w poprzedniej ciazy,mialam lekko podwyzszona bilirubine...bo je sie ,ze historia sie znowu powtorzy!!!
Nie moglam spac,drapalam sie jak cpun,w nocy sobie plotlam warkoczyki,zeby zajac czyms rece,pomagala mi kapiel w letniej wodzie...
Obetnij sobie paznokcie,zeby sobie naskorka nie ranic...

czy ktoras z Was urodzila dziecko wazace ponad 4 kilo???
bo ja tak...i to byl koszmar,boje sie ,ze dzidzius znowu bedzie wielki.
Ja urodziłam i to prawie 4. 5kg :-D ale wspominam ten poród lepiej niż ten z córka, która ważyła 2800 g :-)
Szuszu i Ewa trzymam kciuki za wizytki.

Mam pytanie do tych, które kupiły x-landera xa - czytałam o tym, że dużą wadą tego wózka jest to, że w spacerówce oparcia nie da się ustawić na 90 stopni, tylko jest wychylona, czego część dzieci w ogóle nie toleruje, bo wolą siedzieć prosto niż półleżąco...możecie sprawdzić jak to w Waszych wózkach jest i napisać co o tym myślicie?

Tonya- ja mam x-landera i faktycznie nie da sie całkowicie posto podniesc oparcia ale z tego co wyczytalam w zadnym wozku nie da sie tego dokonac a wrecz nie powinno sie dac!! Wg. standardow UE w wozkach dzieciecych nie powinno byc takiej opcji. Podjerzewam ze pozycja 90stopni to zbyt duze obciazenia dla kregosłupa maluszka

devi, w TAKO z tego co pamiętam się dało i w spacerówce którą ma też się da. Li nienawidzi jak jest inny kąt jak 90st lub 180st jak śpi. Jak jest lekko pochylone to kopie, wierci się i przez to zsuwa, więc jest jej niewygodnie i płacze. W sumie to takie trochę nielogiczne, bo przecież dzieci większość siedzą na dupsku na podłodze i to obciążenie kręgosłupa jest nieuniknione... Tym bardziej że taka pozycja niezbyt prosta zmusza ciekawskie dziecko do ciągłego unoszenia głowy z ciekawości co się wokół dzieje, co chyba bardziej obciąża kark...

edit. No a jeśli w tych 'moich' wózkach nie było równo 90st to było na pewno coś około bo bym zwróciła uwagę, że jakoś dziwnie odbiega od kąta prostego ;-)

Marcelinaa, noo bo byś się napociła jakbyś musiała te dwa pstryczki elektryczki nacisnąć i włożyć spacerówkę :-D Jeszcze dzisiaj taka duchota;-)

Devi dzięki za info, ale coś jednak musi być na rzeczy bo na forum użytkowników tego wózka dużo rodziców na to narzekało i pisało, że szybko musieli kupować inne spacerówki bo dziecko płakało i tyle. Oczywiście nie wszystkie tak reagują i nie wszystkim to przeszkadza, ale jak mam wydać tyle kasy na wózek to nie po to by po 8 miesiącach kupować nową spacerówkę...dlatego chyba raczej nie zaryzykuję, bo nie wiem co mojemu będzie odpowiadać.

Witam sie sloneczno-poniedzialkowym angielskim popoludniem przy truskawach :-)

Wlasnie wrocilismy z zakupow takich wiekszych juz..poszlo tyle siana,ze szkoda gadac i w sumie to nie wiem na co .:/
cos tam zaraz powklejam w zakupowym:D ale wlasciwie wiekszosc *******ek juz jest.. zostalo lozeczko,posciel i kilka bzdetow wykonczeniowych do kacika Marcela.

wozeczek odebrany w sobote,zaraz tez wrzuce jakas fotke..

mojego P. tez sie nie moge doprosic zeby pomalowal,obiecal ze za dwa tygdnie sie wezmie..mam nadzieje,bo tez chetnie popralabym juz te laszki malego i poukladala.

Dobre lece wkleic zdjatka i wracam do truskawek :D

aaa no i powodzenia dla tych broniacych sie i gratulacje dla tych co sie obronily :-)
Milego..

reklama
Mi doktor powiedziala,ze synus tez bedzie duzy,bo R i ja robimy tylko duze dzieci:szok::szok::szok:
Ale ,jak widze,moze nie bedzie tak zle tym razem:-p:-p
dziewczyny!!jakie polecacie lozeczka? i czy drewniane?
Ja mam kolyske po pierwszej corusi,ale okazalo sie ,ze brakuje pare elementow...i
musimy kupic lozeczko i to teraz,juz!!:wściekła/y::wściekła/y:
Czy opadly Wam brzuszki? Bo mi jest to ciezko okreslic...wydaje mi sie,ze caly czas mam nizej,
ale kobitki w miescie mnie zaczepiaja i mowia,ze juz opadl...hihihi!

Do góry