reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
witam Was

flower ja też jeszcze nie mam wyprawki - mam na myśli to co potrzebuję na wyjście ze szpitala, i jeszcze troche mi brakuje, momentami to boję się ze nie zdążę wszystkiego kupić... panika?
i niezbyt wiem ile ta moja niunia będzie miała cm i nie wiem na ile kupić wyprawkę... 56? 58? 60? 62??? pomożecie? :-)

ja niedawno zjadłam budyń czekoladowy i zagryzłam ogórkiem małosolnym co to się powoli przeistacza w kiszonego ;-) hihihi

mlodam - ja w zasadzie ciuszki jakieś mam od szwagierki ale zupełny brak takich pierdół do szpitala jak wkładki lakt, osłonki na piersi, majtki poporodowe, zestaw do lewatywy (o zgrozo!), nawet biustonoszy do karmienia nie mam. no i brakuje mi kosmetyków dla maluszka, pieluch itd.
niby pierdoły i w zasadzie załatwiłabym to wszystko od bidy w jednej większej aptece ale problem jest ten że wstaję tylko do toalety od końca maja :(
zarejestrowałam się w tej aptece internetowej doz i mam zamiar tam zamówić większość (bo jakoś się boję powierzać tego zadania mężulkowi ;p) ale czekam ciągle na kartę rabatową (dla mamy i maluszka) - przy większych zakupach o jakaś różnica cenowa będzie. Mam tylko nadzieję, że przyjdzie i zdołam to wsyztsko załatwić zanim znowu wyląduję w szpitalu.
Wizytę mam w next pon i znowu pojadę z torbą jak do szpitala.
Jakoś to allegro zabija we mnie radość zakupów :( szczególnie dla malutkiej bo chciałabym dotknąć, sprawdzić materiał itd a tu lipa.
Poza tym miałam zamiar troszkę przyoszczędzić i kupić sporo rzeczy w szmateksie - mam taki jeden w Krk w którym jest meeega ilość cudnych rzeczy dla dzidzi i nie tylko (ciążówki też tam kupowałam) ale przed perypetiami szpitalowymi się powstrzymałam bo miałam najpierw sprawdzić czego mi brak i tylko prześliczną sukieneczke/tuniczke kupiłam (mężu się rozkleił praktycznie jak ją zobaczył taka cudna). Potrzebowałabym w zasadzie tylko kilka półśpiochów i jakieś pajacyki najchętniej zapinane na skos (żeby pępuszka nie podrażniać) no i jakieś cudeńka tak po prostu rozpustnie :p

Ja bym nie kupowała dużo ciuszków w rozmiarze 56 bo dzidzia szybko rośnie (a co jak będzie duuża?) zawsze można rękawek czy nogaweczkę zawinąć a w przypadku śpiochów np to przecież nic się nie stanie jak będzie miał maluszek więcej miejsca na fikanie nóżkami :)
jedyne co bodziaki zeby tzrymały pieluchę musiałyby być nie za duze chyba - ale ja niedoswiadczona jestem wiec pewnie praktyka zweryfikuje moje madrosci :p

W ogóle jakoś kiepsko się dzisiaj czuję po nocnych przygodach - miałam zamiar odespać a tu lipton co się zabieram to mnie te kołatania serca dopadają i po śnie, mam 37 temp i cala mnie telepie jakosik...

Igasia - ja szukałam łóżeczka:
- drewnianego z szufladą (co by tam pieluchy np powkładać i wykorzystać miejsce),
- co by miało 3 poziomy regulacji dna
- wyjmowane szczebelki
- jeszcze mi się opuszczany bok marzył ze względu na kręgosłup ale ciężko było znaleźć co by nie kosztowało sporo
W końcu wybraliśmy takie kremowe łóżeczko 6 kolorów szuflada GPK pościel 17el. (1634253831) - Aukcje internetowe Allegro bo miało wszystkie już te pierdółki dodatkowe i przynajmniej ten problem odpadł. prezentuje się naprawdę fajnie po złożeniu solidne a pościel wszytsko bawełenka ładna (jedyny mankament to że rożek jest nieusztywniany i nie ma nawet opcji włożenia tam wkładu). Cenowo bardzo fajnie wychodzi!!!

no to się rozpisałam :)

a brzuchatki złożyłyście życzonka swoim mężulkom/partnerom z okazji Dnia Ojca ? :)

Ostatnia edycja:
Flower ale Dzień Ojca to chyba 23 jest czy coś pokręciłam?

Mlodam trudno przewidzieć jakie długie urodzą się nasze maluszki, na pewno warto mieć komplet w rozmiarze 56 i 62. Ja z rozmiaru 56 mam mało ciuszków, bo czasami dzieci rodzą się od razu 60cm, a nawet jak będzie synek mniejszy, to pewnie z 56 szybko wyrośnie

Cześć dziewczyny!!!
termin porodu mam wyznaczony na 20 sierpnia, to będzie chłopiec nadaliśmy mu imię Leonard co Wy o tym imieniu myślicie? Dużo osób mi mówi że dzieci się z niego będą śmiały ale mój mówi ze jak będą chciały się śmiać to i tak coś znajdą. Jak czytam że już macie prawie wszystko pokupowane i pokoiki już są prawie gotowe to zaczynam wpadać w panikę bo ja mam 15 pieluch(zamierzam chować Leośka w tetrze) trochę ubranek, łóżeczko i tyle. Mąż miał się wziąć za malowanie mebelków (surowa sosna) i co i od miesiąca się nie mogę doprosić a wiadomo że lakier musi wywietrzeć. Na forum zamiast się zrelaksować to o nerwy!:-D

:confused: tonya - racja!!!! dołączam do grona ciężarówek którym szare komórki się kurczą. Ale mnie mój telefon zrobił w bambuko - wyświetlił dzisiaj alarm o dniu ojca a ja nie zauważyłam że dał po prostu wyprzedzenie żebym nei zapomniała....

:confused: tonya - racja!!!! dołączam do grona ciężarówek którym szare komórki się kurczą. Ale mnie mój telefon zrobił w bambuko - wyświetlił dzisiaj alarm o dniu ojca a ja nie zauważyłam że dał po prostu wyprzedzenie żebym nei zapomniała....

:-D

Misiaczyca witaj na forum. Leonard ładne imię, ale oryginalne więc reakcje zawsze mogą być różne. Najważniejsze żeby Wam się podobało. A do nazwiska pasuje?
Jak chcesz chować dziecko w pieluchach tetrowych, to 15 sztuk wydaje mi się mało ;-)
A tak poza tym to wbrew pozorom nie wszystkie tu na forum jesteśmy już takie obkupione i gotowe, tak więc witaj w klubie tych, co sądzą, że mają jeszcze dużo czasu...:-)

misiaczyca, dziecko na początku pije z piersi i robi od razu kupę :O U nas to było 10 razy dziennie przynajmniej zmiana pieluchy. A poza tym, życzę wyutrwałości, bo każde siuśki trzeba od razu zmieniać żeby nie było odparzeń.

A tak w ogóle.. kopnął nas zaszczyt. Już raz spławiłam (dzisiaj prawie znowu się udało) tych z powszechnego spisu. No i baba się cofnęła, że jednak jesteśmy wylosowani do tych szczegółowych pytań. Chyba ich pogięło!

reklama
mucha - ja wypełniłam przez net i nikt mnie nie nachodził. chciałam też wypełnić to rodzicom ale ich też kopnął zaszczyt bycia wylosowanym a formularz robil schodki i nie chcial przepuscic dalej wiec mieli wizyte ale podobno szybko poszlo i bylo milo

Do góry