reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Oli.B no pogoda dzis do nieczego , zepsula wszystkie moje plan na dzis ....

kurcze laseczki naprawde tydzien pieknosci... a ja nic kompletnie, przetluszczone wlosy schodzacy lakier z paznokci( na szczescie bezbarwny), ale jutro za to na wyjazd bede piekna :-)

hmm mała dzis rawie w ogole sie nie rusza nie wiem co jest grane :-(

reklama
a ja sie zastanawiam nad ta poduszka. Niby teraz nie daje sie poduszek ale ta co mam w kaplecie jest tak plaska ze praktycznie nie ma roznicy z poziomem materaca.I tak sobie mysle czy jak sie mowi zeby nie dawac poduszek tez chodzi o takie plaskie...bo to chyba chodzi o kregosłup:?

no nic trzymajcie se dziewczynki
ja juz uciekam z forum, lece sie kapac i pakowac - jutro rano jade z kumpela do mojej mamy w pon wieczorem pewnie sie odezwe, juz widze ile bedzie do nadrobienia znajac was.....

milego weekendu
papappa

a ja sie zastanawiam nad ta poduszka. Niby teraz nie daje sie poduszek ale ta co mam w kaplecie jest tak plaska ze praktycznie nie ma roznicy z poziomem materaca.I tak sobie mysle czy jak sie mowi zeby nie dawac poduszek tez chodzi o takie plaskie...bo to chyba chodzi o kregosłup:?

Devi, chodzi też o to, że dziecko może się poddusić na takiej podusi..ja wolę nie ryzykować i na początku podusi nie będę używała.

ej jak mi net net slabo dziala...czekam wiecznosc aby jedna stronke otworzyc...

OLI tos Ty ciezarowkowa Polska Krolowa Drog jestes, wow!

LANA pazurki to Ty masz pierwsza klasa!

KAROLA udanego weekendu!

SAGAA no to gratki dla kolezanki!

TAYCIA nie mam sie na razie czym chwalic, bo co mi po materacu jak lozka jeszcze nie kupilismy, a co po komodzie i regalach jak leza w pudelku i czekaja na budowniczego he he...no i powoli zaluje ze te komode kupilam bo przez to taka duza komoda z przewijakiem musza pojsc do naszego pokju, plus lozeczko---oooo nie ma miejsca...wiec tez mam dylematy MARCELINAA tylko ze na 2 pokojach

hmm mała dzis rawie w ogole sie nie rusza nie wiem co jest grane :-(

karolap,
wiem, ze sie denerwujesz ale ja mialam podobnie. Wczesniej mlody wariowal dzien i noc a przez ostatnie dwa dni ledwo sie ruszal i czulam go raczej jak przylozylam reke do brzucha, bo "od srodka" nic nie czulam. Dzisiaj za to znow wierci sie jak szalony. Moze twoja mala tez sie wczesniej wyszalala a teraz odpoczywa, albo jakos sie odwrocila? Ja jak mam taka cisze, to jem loda i wtedy mlody daje znac o sobie, bo ucieka od zimnego a ja wiem, ze wszystko jest OK :-)

Karolap, ja mam często takie przestoje z synkiem. Nie wiem czy u mnie powodem jest może mały brzuch i stąd mało miejsca na szaleństwa? Nie wiem, ale staram się już nie panikować, bo chyba bym oszalała;-)

Witam
To sie pododa zchrzanila dzis :((
Devi poduszki sie nie daje takiemu maleństwu bo to ogranicza jego ruchy, zaburza rozwój ruchowy, bo takie malenstwo musi stopniowo ćwiczyć ruchy szyjka jak i potem przekręcanie cialka, dla takiego maleństwa poducha to jakis materialny opór ktory w pewnym sensie krempuje ruchy bo sam sobie jej nie przekreci itp
Marcelina ja mojemu zapowiedziałam ze w pokoju z mała zadnej tv, bo jak tu dziecko ma spac i wypoczywac przy swietle monitora. Poza tym swiatło monitora może hamować produkcję melatoniny, hormonu odpowiadającego za wewnętrzny zegar i nietylko. Po co zaburzać wszystko dziecku które dopiero uczy sie odrozniac dzien od nocy i ustawia swoj rytm dobowy

reklama
Czsec dziewczyny. Dzisiaj jakies pustki panuja.
Co do tv w sypialni to my nie mamy. Słyszalam ze zdrowo jest jak dla malenstwa podniesie sie lozeczko pod pewnym katem i wtedy poduszeczka klin jest nie potrzebna, ale jak to jest to konca to nie wiem.
maggie78 podeslij do mnie kawalek ciacha, ja do wypiekow mam 2 lewe raczki

Do góry