BRy!
eh.. z tymi dziadami.. wczoraj odebraliśmy meble i mąż skręcał je.. tak się cieszyłam, wiecie jak to baba, że nowe ładne mebelki itd , karnisz nowy leży, trzeba go przykręcić, dziś powinny przyjść nowe firanki, nowy dywan leży już 3 miesiące i czeka na rozłożenie..
No i tak mi się wesoło zrobiło, bo wyobraziłam sobie, jak fajnie będzie jak to wszystko położymy i poustawiamy na nowo - bo trzeba zrobić miejsce na łóżeczko a to przecież nie wystarczy poprzesuwać- trzeba pomyśleć, bo to ani zaraz przy oknie, ani przy TV, ani przy kundlach.. za 3-4 miesiące, małą gdzieś będzie trzeba na podłodze usadowić, mate edukacyjną położyć, a nie zrobimy tego przed samym TV przecież, ani w przejściu do pokoju, gdzie ewentualnie będą się kręcić kundle (zaraz to rozrysuje) a ten oczywiście cyrki, że ja wymyślam, że nie będzie żadnego przestawiania, że zawsze se coś musze ubzdurać itd.. więc ja oczywiście w ryk
finalnie poskręcaliśmy tylko meble i stoją nowe meble na starym układzie..ale w sobotę dokończę temat, nie ma bata ...
dzisiaj rano też mnie wkurzył..zabić ich to mało.. jedyna pocieszająca rzecz to, że dziś jest ładnie- to jest chłodno- to lubię :-)
To jest stary układ, po lewej okna i u góry kolejno TV, komoda, pufy, posłanie z psami, drzwi a na dole stolik nocny, nasze łóżko, stół, fotel, szafa zabudowana, więc tu jakby wstawić łóżeczko to tylko zamiast fotela i stolika albo posłania z psami- ale to zaraz przy wejsciu do pokoju- a ja nie chce żeby koło śpiącej Pindzi kręciły się kundle.. no i jakby miała leżeć czy siedzieć i się bawić to pod TV albo znowu koło kręcących się kundli przy wejściu a mi to nie pasi..
A to nowy układ, po lewej okna i niebieski przewijak, łóżeczko, komoda, TV, drzwi i na dole po staremu.. niby łózko blisko okien ale inaczej sie nie da.. posłanie psów wywalone, do Pindzi nie dojdą bo ich nie dopuszczę a jak po 3 miesiach łóżeczko wróci do małego pokoju dziecięcego to mała będzie miała miejsce do zabawy zdala od wejścia do pokoju i psów..
Chyba nie wydziwiam za bardzo?
Jak ma ktoś rozsądniejszy pomysł to poproszę..