reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Lana, chyle czola! :tak: Nie tylko dotknelas lapka stopki ale jaki ten french rowny, jak ty to robisz?????

mal-gosia,
ja mam 140x70, bo dziala tak, ze mozna potem boki zdjac i zostaje normalne lozko, w ktorym dziecko moze spac do 7 roku zycia. Wiec rozmiar chyba zalezy tylko od tego, jak dlugo planujesz to lozeczko uzywac.

reklama
mal-gosia -ja kupuję 60x120 to taki standardowy wymiar ,ale jak pisze Malgo000 łóżeczko 70x140 zazwyczaj z niego robi sie później tapczanik -to już zależy od Ciebie jaka opcja będzie Ci pasować:tak:
Malgo000-lata wprawy z tym frenczem :-)
chociaż teraz i tak nie jest idealny bo brzuch mi przeszkadza i nogi nie mogę za bardzo odwrócić:-D

Witam :-)
Ja też mam to mniejsze :-) jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby córka spała w takim do 7 roku życia ;-)
Lana bardzo ładnie :-) ale ile trzeba było się namęczyć żeby u nóg zrobić ;-)

Hej!

W końcu chyba coś napiszę.
Poprałam w końcu ciuszki dla maluszka, a tu kurde deszcz, wrrrrrrrrr....:wściekła/y:

Oli, powiedz jeszcze, że sama jechałaś za kierownicą całą trasę do Gdańska, to będziesz moją idolką :-D
LANA, masz babo zacięcie i wygimnastykowana jesteś, że ho ho... Kurde, sama bym coś z paluchami u nóg zrobiła, ale mi się nie chce. MOże wpadniesz do mnie?;-)
Malgosia ja mam łóżeczko 120/60, czyli standard. :tak:

O jeżu, i nie wiem, co jeszcze mam napisać. Na mózg mi się rzuca. Sorki. poprawię się może później.

Hej!

W końcu chyba coś napiszę.
Poprałam w końcu ciuszki dla maluszka, a tu kurde deszcz, wrrrrrrrrr....:wściekła/y:

Oli, powiedz jeszcze, że sama jechałaś za kierownicą całą trasę do Gdańska, to będziesz moją idolką :-D
LANA, masz babo zacięcie i wygimnastykowana jesteś, że ho ho... Kurde, sama bym coś z paluchami u nóg zrobiła, ale mi się nie chce. MOże wpadniesz do mnie?;-)
Malgosia ja mam łóżeczko 120/60, czyli standard. :tak:

O jeżu, i nie wiem, co jeszcze mam napisać. Na mózg mi się rzuca. Sorki. poprawię się może później.

Po porodzie się poprawi ;-)

Ja wczoraj wybrałam się na strych przejrzeć ciuchy po córci, odłożyłam trzy wory i to by było na tyle. Kiedy ja to upiorę?! jakoś nie mam weny ani na zakupy ani na pranie ciuszków dla małej. Ciągle mi się wydaje że to jeszcze za wcześnie:sorry:

Ostatnia edycja:
FLOWER wspolczuje swedzenia i zlych snow, mam nadzieje ze metody naturalne Ci pomoga!

LANA kochana ja zadnego ciasta nie robilam, chyba Ci sie poplatalo z MAGGIE:::SWOJA DROGA maGGIE CIASTO BRZMI PYSZNIE;
A LANA my do siebie nie mamy az tak daleko i kto wie kto wie, moze przybede do Swinoujscia, bylam rok temu w Miedzyzdrojach i 1 dzien w Swinoujsciu i choc za bardzo nastawione na Niemcow (no wlasnie bo blisko) podobalo mi sie. orientujesz sie moze czy jest szansa na jakis apartament7 kwatere na ciemno? bo ja bym pojechala na pare dni bez rezerwacji ale boje sie ze dotre tam z mezem, corcia i brzuchem a na koniec wrocimy bez pokoju he he. nie, na serio, orientujesz sie jak to jest? a jakie sa w ogole prognozy na pomorze zachodnie? ech rozmarzylam sie........

a jeszcze mi sie przypomnialo, kiedys ktoras z Was robila malosolne ogoreczki (ANULEK?), moze ktos dac mi przepis jak to sie roboi? bo ja dzis duzo koperku kupilam i przyszedl mi pomysl na malosolne...

co do siary, ja nie mam, nie mialam tez w pierwszej ciazy ale za to po porodzie i karmilam prawie poltora roku, wiec nie martwilabym sie KAROLA ze siara moze miec wplyw na pokarm pozniej...
i uwazam ze jak sie dyskretnie karmi to nie ma co sie martwic innymi, no ale jakbym byla u kogos czy ktos u mnie to bym MARCELINA tez wyszla do drugiego pokoju, no chyba ze to kawalerka;-)

kurde wlasnie objadlam sie czekolada i troche mi za slodko.......

haloo LANA przypominam sie (taka produkcja a Ty ani slowka mi nie uraczylas....:-:)cool::cool::cool::-:)-()

haloo LANA przypominam sie (taka produkcja a Ty ani slowka mi nie uraczylas....:-:)cool::cool::cool::-:)-()
napisałam całą stronke i mi zżarło ale się wq......:wściekła/y:
jeszcze raz susumali ale się kobito naprodukowałaś :szok:-już odpisuję :-)
tu masz kochana lokalną stronkę Świnoujścia z ogłoszeniami wejdź w wynajmę mieszkanie -jest sporo ogłoszeń o wynajmie dla turystów:

http://www.iswinoujscie.pl/ogloszenia/
a tu kochana masz ta samą stronkę lecz dział turystyczny z noclegami typu:apartamenty,pensjonaty itp.
http://www.iswinoujscie.pl/turystyka/baza_noclegowa/pensjonaty/
pogoda u nas ogólnie zawsze chłodniej niż w reszczie Polski bo od morza bardziej wieje ale ogólnie jest ok tylko dziś chłodniej i wieje jak w Kieleckim.
Mam nadzieję ,że Ci jakoś pomogłam i coś sobie znajdziesz:-)

Ostatnia edycja:
BRy!

eh.. z tymi dziadami.. wczoraj odebraliśmy meble i mąż skręcał je.. tak się cieszyłam, wiecie jak to baba, że nowe ładne mebelki itd , karnisz nowy leży, trzeba go przykręcić, dziś powinny przyjść nowe firanki, nowy dywan leży już 3 miesiące i czeka na rozłożenie..
No i tak mi się wesoło zrobiło, bo wyobraziłam sobie, jak fajnie będzie jak to wszystko położymy i poustawiamy na nowo - bo trzeba zrobić miejsce na łóżeczko a to przecież nie wystarczy poprzesuwać- trzeba pomyśleć, bo to ani zaraz przy oknie, ani przy TV, ani przy kundlach.. za 3-4 miesiące, małą gdzieś będzie trzeba na podłodze usadowić, mate edukacyjną położyć, a nie zrobimy tego przed samym TV przecież, ani w przejściu do pokoju, gdzie ewentualnie będą się kręcić kundle (zaraz to rozrysuje) a ten oczywiście cyrki, że ja wymyślam, że nie będzie żadnego przestawiania, że zawsze se coś musze ubzdurać itd.. więc ja oczywiście w ryk :sorry:
finalnie poskręcaliśmy tylko meble i stoją nowe meble na starym układzie..ale w sobotę dokończę temat, nie ma bata ...

dzisiaj rano też mnie wkurzył..zabić ich to mało.. jedyna pocieszająca rzecz to, że dziś jest ładnie- to jest chłodno- to lubię :-)

To jest stary układ, po lewej okna i u góry kolejno TV, komoda, pufy, posłanie z psami, drzwi a na dole stolik nocny, nasze łóżko, stół, fotel, szafa zabudowana, więc tu jakby wstawić łóżeczko to tylko zamiast fotela i stolika albo posłania z psami- ale to zaraz przy wejsciu do pokoju- a ja nie chce żeby koło śpiącej Pindzi kręciły się kundle.. no i jakby miała leżeć czy siedzieć i się bawić to pod TV albo znowu koło kręcących się kundli przy wejściu a mi to nie pasi..

pokoj stary.jpg

A to nowy układ, po lewej okna i niebieski przewijak, łóżeczko, komoda, TV, drzwi i na dole po staremu.. niby łózko blisko okien ale inaczej sie nie da.. posłanie psów wywalone, do Pindzi nie dojdą bo ich nie dopuszczę a jak po 3 miesiach łóżeczko wróci do małego pokoju dziecięcego to mała będzie miała miejsce do zabawy zdala od wejścia do pokoju i psów..
pok

Chyba nie wydziwiam za bardzo? :cool:
Jak ma ktoś rozsądniejszy pomysł to poproszę..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry