reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Małgo000-współczuję Ci bidulko tych dolegliwości ,a może na zwolnionko idź-no gdzie pracować w takim stanie-trzymaj się kochana ,już mało nam zostało do rozwiązania :tak:
Ewa.K-WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ-całe szczęście ,że wogóle doszło.Pochwal się nam szaleństwem zakupowym i wklej fotkę:-)
Właśnie oglądałam na DTVN o fotelikach,sama nieświadomie wczorajsz zakupiony fotelik wystawiłam na całą noc na balkon do wietrzenia i jeszcze dziś też tam stoi (sama skorupa) a tapicerkę wyprałam i już wyschła-ja to jestem inteligętna bestia :-D

reklama
Monila, trzymajcie się.

Zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie w relacji niania- Li. Póki co jest poprawnie :-).

A ja znowu mam te głupie skurcze. A wczoraj byłam taka grzeczna (tylko kuchnię posprzątałam :-D)

I tak mnie zainspirowałyście tematem o wózkach i fotelikach w DDTVN, że czekałam czekałam.. i przyjechał gościu z meblami dla Tymona, no i przed chwilą wyszedł jak się reportaż skończył :|. Co ciekawego mówili?

mucha reportaż trwał zaledwie chyba 3 minuty :szok: a czekałam na niego jak głupia dobrze sie nie zaczął a już był koniec .Mówili aby przy zakupie fotelika sprawdzić ,czy nie ma intensywnego zapachu ,bo wtedy może być właśnie trujący i po zakupie koniecznie wyprać tapicerkę a skorupę wywietrzyć mimo,iż fotelik nawet nie wydzielał intensywnego zapachu-to coś na zasadzie jak kupuje sie nowy wózek i oponki tak walą ,że w całej chacie śmierdzi wtedy wio na balkonik na kilka dni wietrzenia:tak:
Dobrze ,że z Li dziś lepiej w relacjach z nianią :tak: a co do skurczy to ja wczoraj też miałam jakieś takie chwilowe ale przeszły,wydaje mi sie ,że to juz końcówka ciąży i chyba częściej juz moga takie chwilowe występować ale jak przechodzą to chyba jest ok.

Ostatnia edycja:
ale suchar. Myślałam, że będzie coś o bezpieczeństwie, jak dobrać fotelik i srututu.
A tak naprawdę jaka jest relacja dowiem się przy obiedzie ok. 11.30 :-D

ale suchar. Myślałam, że będzie coś o bezpieczeństwie, jak dobrać fotelik i srututu.

O bezpieczeństwie było tyle, że należałoby sprawdzić czy fotelik przeszedł pozytywnie crash testy, bo dużo ludzi myśli, że wszystkie foteliki takowe przeszły a to nieprawda, ja bym się sama na to złapała i okazało się, ze fotelik, który chciałam kupić takich testów nie miał i przy stłuczce 30 km/h pękł ludziom na pół:szok: a ta norma, która jest przy wszystkich to mówi tylko o dopuszczeniu do sprzedaży, nic o bezpieczeństwie...
tu są np http://www.fotelik24.pl/Artykul-13-foteliki-samochodowe--ranking.aspx

Ostatnia edycja:
anulek, nie no ja korzystam ze strony fotelik.info tam są wszystkie foteliki, które miały robione testy i jakie dostały noty. I dla mnie bezpieczny fotelik jest b. ważny. Ale np. chciałabym posłuchać o doborze, no nie wiem, do wagi, wzrostu dziecka, o możliwościach fotelików (np. o rozkładaniu) i srututu :-). Bo o ile ten pierwszy fotelik to prosta sprawa, to jak Li wybierałam kolejny to miałam noce nieprzespane, oglądałam same crash testy, śniły mi się wypadki i w ogóle, a jeszcze nie każdy kolejny fotelik pasuje do każdego samochodu i tak w kółko - myślałam że oszaleję :-D.

reklama
Do góry