reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

kasica-super wieści ale się cieszę ,że z maluchem wszystko ok i rośnie jak na drożdżach kawaler.Jeszcze raz dużo zdrówka dla synka i zaglądaj do nas częśćiej :-)
Monilla-no witaj kochana po długiej przerwie super,że do nas wróciłaś -witamy ponownie :-) matko tak mi kochana przykro z powodu małego aż sie poryczałam jak przeczytałam co napisałaś .Wierzę ,że będzie dobrze i wy też musicie w to wierzyć,musicie być silni.Trzymam kciuki za maleństwo.
Napiszę Ci coś dla otuchy:
moja koleżanka z pracy urodziła swojego synka w 25 tyg.ciąży było ciężko raz lepiej raz gorzej-mały ważył po urodzeniu coś około 1100g.leżał 3 mies. w szpitalu widziałam go w sobotę ma już 7 mies. i jest super chłopaczkiem malutki i straszny z niego śmieszek kumpela mówi ,że to złote dziecko wogóle nie płacze tylko się śmieje.Ma mały niedowład mięśni rączki ale go rehabilitują i jest co raz lepiej -więdz sama widzisz ,że może być dobrze i napewno tak będzie w Twoim przypadku:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Monila mnie też łezka poleciała, trzymam kciuki za Karolka wszystko będzie dobrze, zanim się obejrzysz a będzie razem z wami w domku:tak:. W jakim szpitalu leżałaś, słyszałam że gdzieś w Katowicach?
Kasica super że z Grzesiem już jest dobrze i że będziecie za niedługo razem:-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Kochane:)
Monila wszystkie tu trzymamy za Was kciuki i musi być dobrze!! Jesteście bardzo dzielni, na pewno dacie radę.

Kasica fajnie, że Grześ z dnia na dzień coraz lepiej, kciuki zaciśnięte za szybki powrót do domku:)

witam !! nadrobiłam was i napisałam ale mi porzz kolejny wcieło post:wściekła/y:
monila i kasica duzo zdrówka dla maluszków i wytrwałosci zycz!!

Monila, kochana trzymam kciuki za Karolka, musi być dobrze! Mam nadzieję, że będzie z Wami w domu jak najszybciej.
Kasica, Grzesiowi również kibicuję z całych sił i cieszę się, że jest już lepiej.
A Wam młodym mamom życzę dużo sił i wiary w to że wszystko skończy się dobrze.

witam!!!
Monila i Kasica zycze duzo duzo zdrówka dla maluszków a wam wytrwałości i wiary ze bedzie wszytsko dobrze!!!

Nadrobiłam Was bo kilka dni mnie nie bylo tak jakos nie miałam czasu i weny na pisanie!!:-( no i poraz kolejny wcieło mi znowu posta:wściekła/y:

megg co do połoznej to rzeczywiscie jakas dziwna baba moze poszukaj lepszej jak masz ich kilka!!
bo ja mam u siebie akurat jedna ale spoko babka:-) własnie dzis rano u niej byłam choc powinnam to zrobić w 26tyg ale ak zawsze brak czasu nawet pomimo tego, że sie siedziz du.. w domu!!
Załozyła mi kartę i co tydzien wizyty- zmierzyła cisnienie, zwarzyła i zrobiła pomiar tetna maluszka! Cisnienie mam do kontroli bo miałam zbyt wysokie u niej a waga mi spadła w porownaniu do tej co miałam dwa tyg temu u gina - wiec albo on ma wage do kitu albo to skutki mojej diety cukrzycowej ( przez która walczę z moimi pokusami i głodem:( ale coż jak trzeba to trzeba) a mły był trudny w uchwyceniu ale dłao sie zbadać tentno i zaczął wierzgać jak oszalały i wykazało kilka skurczy podczas badania a za tydzień umóiwła sie ze mną na ktg!!!Zreszta mówiła, że teraz nfz wymaga aby kobiety były pod opieka polożnych juz od 21 tyg i dwa miesiace po porodzie!!
w piatek ide na wyniki zobaczymy czy sie polepszylo czy nie? A 17 wizyta u gina!!
chcialam zarejetrowac sie na nastepny tydzien do okulisty i nie ma juz terminu dopiero po 20tym o coz poczekmay moze da mi jakies zas co do porodu ze wzg mej wady wzroku - zobaczymy!!!
jakos mam ostatnio napiete terminy czasowe?!
Wczoraj pojawiły się mocniejsze skurcze przepowiadające ale jakos przeszły - na szczęscie! a dziś polozna mnie uswiadomiła, ze lekarz mi wpisał ze mam szyjke na opuszke palca? i nie bradzo wiem o co kaman bo nic nie wspomniał o tym tylko byl bardzo przejty złymi wynikami dobrze, ze za tydzien wizyta mam tylko nadzieje, ze wszytko bedzie ok i ze pozwoli mi wyjechac nad morze bo nasz bartucha to sie chyba zapłacze, że nie jedzie !!

zaczełam robić wyprawke :happy2: zostało tylko do łozeczka wszytko ale juz mam upatrzone, kosmetyki i jakies pierdulki i bedzie ok.
dobra spadam chyba juz dosc larwienia przed kompem!!
poprosze o deszczu troche bo nas wszytsko omija i od tylu dniu parówa i zaduch ze nie ma czym oddychać!!
papapa

Monila, będzie dobrze, nie może być inaczej. Jesteście bardzo dzielni!!!! Tak jak już pisały Dziewczyny - wszystkie "sierpniówki" ściskają za Was mocno kciuki!!!!!!

Kasica, super, że wieści są coraz lepsze!!!!!

reklama
Do góry