reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

ledwo uciekłąm właśnie przed burzą, brr....
Krawacik zdecydowanie granatowy, bardzo mi się podoba!!

Też przed nami wybór położnej, zastanawiam się jak mam sprawdzic która fajna - chyba obowiązuje rejonizacja, prawda? A w takim razie te co koleżanki mi polecały z innych rejonów miasta, chyba odpadają..
Ni nie ma rejonizacji tak jak z lekarzem. Możesz wybrac polozną środowiskowa polecaną przez znajome, tak bedzie lepiej bo przynajmniej wiesz na kogo trafisz.

Ja właśnie poszłam odebrać wyniki krwi, faktycznie na dworze aż za gorąco! a mój jamnik tylko by siedział na kolanach! więc dodatkowo jeszcze mnie grzeje!
coś tam mi pospadało w wynikach, ale nie wiem jak to interpretować, chyba jakaś mała anemia się przyplątała, spadły mi trochę krwinki czerwone, hemoglobina i hematokryt, a w moczu mam dość liczne nabłonki płaskie? co to znaczy?? Biedroneczka napewno będziesz wiedzieć!!!:) mam wizytę 13 zobaczymy co tam z moją szyjką,
mi się chce cały czas spać!!! teraz też oczy mi się zamykają :p
ja bym chciała urodzić po 23 sierpnia :p żeby była 3 panna :))))
W moczu pojawiają się prawidłowo nabłonki płaskie i okrągłe, pochodzące z dróg moczowych. Je s li nie ma bakterii i licznych leukocytów, co mogloby swiadczyć np o iffekcji to niie ma sie co marfwić. A co do hemoglobiny i hematokrytu, to juz tak w ciazy wiekszośc z nas ma, duże jest zapotrzebowanie na żelazo, jest produkowana wieksza ilosć krwi i organizm nie nadaża z normalnej diety uzupelniac i stad braki i potrzeba suplementacji zelazem by sie wyniki krwi poprawily

Jak piszecie o rozwiązaniu w lipcu to pękam z zazdrości - czy ja jedna zostanę jak ta ciężarna słonica???termin wg OM 22.08, wprawdzie młody o 2 tyg wyprzedza swój wiek, ale przecież zawsze się mówi że ten termin z miesiączki najrealniejszy, prawda?
Nie martw sie ja mam też termin na 22.08, choć fakt lekarz powiedzial że na cc musze zapisac sie na 39 tydzień czyki pewnie kolo 15.08

reklama
Taycia, to widze, z pogoda taka jak u mnie. W piatek pieknie a w sobote zimno i chmury. Moj M. mial urodziny i twardo w tym zimnie robilismy grilla ze znajomymi, 3h wytrzymalismy :-) Jak Ci sie final Britain’s got talent podobal? Ja tam mialam innego kandydata.

Anna2101, bardzo mi przykro i brak mi slow, co za babsko!!

A no i Wam tych truskaweczek zazdroszcze! U mnie narazie sa tylko te plastikowe z supermarketu a smaka mam takiego, ze codziennie pol kilo wcinam.

A Karolap5 gdzie? W weekend miała być na weselu a tu poniedziałek już mamy...

Anna2101 jestem w szoku, jak można być takim nieludzkim!
Aanka musisz być silna, trzeba to przetrwać nie ma innego wyjścia, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło

Jak piszecie o rozwiązaniu w lipcu to pękam z zazdrości - czy ja jedna zostanę jak ta ciężarna słonica???termin wg OM 22.08, wprawdzie młody o 2 tyg wyprzedza swój wiek, ale przecież zawsze się mówi że ten termin z miesiączki najrealniejszy, prawda?

Phi. Ja mam na 27 sierpnia....:-p

Aanka trzymam mocno kciuki zeby badania wyszły jak najlepiej, nie martw sie. Oby wszystko bylo dobrze
Anna2110 wspolczuje i tez jestem w szoku jak mozna być tak nieludzkim

Anna wspoluczje Ci mam andzieje zeuda Ci sie ogarnac ta sytuacje...
Anka a Tobie nie wiem co napisac ciezko mi sie nawet postawic w Twojej sytuacji... bardzo mi przykro nie wiem gdzie CDi lekarze mieli oczy chyba tylko w Waszym portfelu...
uciekam do jutra...

Blackberry- ja z tobą zostanę, mam termin na koniec sierpnia. Obie będziemy się turlać do końca.
Ankaaa- Zgroza!!!- jak ci współczuję.

reklama
Witam się z wami- jakoś ponuro i nie wyspałam się....
Bolą mnie plecy, katar mnie złapał i słabowato się czuję. A najbardziej szkoda mi tych straconych warsztatów...
W KRK- chmury i chłodniej. Zaraz jakaś kawa i może kanapka...

Do góry