reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Dziewczyny a co trzeba mieć w tej wyprawce do szpitala dla siebie i dla Dzieciaczka?????:))) napiszecie mi? zebym nie musiala szukac, bo ja nie ogarniam naszego forum :)))) tak duzo nas tu jest i tak duzo tematow i tak duzo piszecie :))))))ale ogarne, no chyba, ze do pracy wroce :p
a85-z tą wyprawką to jest różnie zależy od szpitala i najlepiej zapytać w szpitalu w którym będziesz rodzić ja tak właśnie zrobiłam i dowiedziałam się ,że napewno muszę mieć
dla maleństwa:
pamperki
chusteczki nawilżające
ciuszki na wyjście
(ciuszki na pobyt w szpitalu nie konieczne ,bo dają szpitalne ale jeśli chcesz możesz mieć swoje)
dla siebie:
około- 3 koszule
wkładki (te wielkie) poporodowe
woda do picia
no i reszta wiadomo typu sztućce ,kosmetyki ręczniki ,majty jednorazowe,bamboszki :-)

co do pakowania torby do szpitala- koleżanki poradziły zapakować też kilka saszetek tantum rosa - rozpuscic to w malej buteleczce z wodą i po porodzie się tym hmm przemywać po porodzie
"Tantum Rosa znajduje zastosowanie w takich schorzeniach jak: zapalenie sromu i pochwy, zapalenie szyjki macicy różnego pochodzenia, również po chemio- i radioterapii. Profilaktyka przed- i pooperacyjna w ginekologii. Higiena osobista w okresie połogu."
oraz żeby zabrac ze sobą silikonowe kapturki na brodawki. ja po raz pierszy na porodówkę będę jechać więc słucham tych rad ;-)

Cześć Dziewczyny!!:)
Lana dziękuję za odpowiedź :)))muszę zacząć tworzyć wyprawkę do szpitala :p jeszcze trochę czasu jest :)

Byłam dzisiaj na badaniu krwi rano, wyniki w poniedziałek. Wczoraj i dzisiaj leciała mi krew z nosa. Czy to normalne?:p chyba mam jakiś osłabiony organizm, przez to jest mi słabo i coraz częściej myślę, że nie powinnam mieć tych wyrzutów sumienia i odpoczywać już w domu.

Cześć Dziewczyny!!:)
Lana dziękuję za odpowiedź :)))muszę zacząć tworzyć wyprawkę do szpitala :p jeszcze trochę czasu jest :)

Byłam dzisiaj na badaniu krwi rano, wyniki w poniedziałek. Wczoraj i dzisiaj leciała mi krew z nosa. Czy to normalne?:p chyba mam jakiś osłabiony organizm, przez to jest mi słabo i coraz częściej myślę, że nie powinnam mieć tych wyrzutów sumienia i odpoczywać już w domu.

A85, krwotoki z nosa w ciąży się zdarzają, nie jest to powód do niepokoju.
Nie wiesz kiedy Monila wychodzi ze szpitala?

a85-słuchaj może masz anemię bo ja tak miałam i okazało się ,że jest anemia ciążowa .Teraz biorę leki żelazo i wit.c na anemię już od przeszło 2 mieś. jest lekka poprawa krew leci już raz na jakiś czas ale anemia jeszcze się utrzymuje.Wszystko okaże Ci się w poniedziałek z badań które robiłaś

Witam sie i ja z tygodniowym nadbagazem czyli choroba...;/ jzu zaczyna mnie to meczyc i wq**** mam opryszczki i strupy na nosie w nosie na szczescie leki przepisane zaczynaja dzialas i kaszel sie zrywa:-)
Asiaciur, AKutan dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz rady na pewno sie przydadza;-)
Susumali tez dziwi mnie taka rozbiznosc w zdaniach u ludzi;/
Mucha gratuluje i zycze pomyslnego obronienia sie tak jak i Tobie Devi:tak:
A85 olej to szkoda nerwowo i wszystkiego na prace nie warto teraz masz odpoczywac i cieszyc sie ciaza oraz wiciem gnadka dla swego maluszka;-) mnie tez sie zdarza zeleci krew to zupelnie normlane jestes oslabiona...
Agulalua masz racje trzeba tantum rosa wziac jest bardzo skuteczne i tak jak piszesz najlepiej rozpuscic w butelce wiem z autopsji po swoich przewlwklych infekcjach jest skuteczne :-)
Mlodam bol plecow to norma nie mozesz sobie wkrecac ze cos niee tak odpoczywaj:-)
Maggie ja tez wole unikac luster a po porodzie wszystko zasloie wczym sie bede widziec typu witryna lustra itd;/
Marcelina mala zmiana a jak cieszy tez jestem tego typu osoba ze lubi zmieniac myc okna :-D
Karola milej zabawy pochulaj za mnie tez bym poszlala na jakims weselichu:-)
Szuszu ja tez nie spodnie dostalam a wszytsko co kupilam to po prostu nie ciazowki a kolosalne rozmiary :-D
Biedroneczka dobrze wiedziec o takich rzeczach z ta opika poloznej....
Dzieki za wszystkie odpowiedzi na moje nurtujace pytania:-)

Witam się i ja:-)
Melduje posłusznie, że ból w pośladku poszedł sobie gdzie pieprz rośnie. Ćwiczenia to jednak podstawa. Mam tyle rzeczy do zrobienia a taki leń sie u mnie uaktywnił, że nie wiem czy coś porobię:-)
Miłego dnia Kobietki oby hica nie była zbyt dokuczliwa;-)

reklama
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź. Zobaczymy co tam wyjdzie w tej krwi. Ale mi się nic nie chcę oprócz spania :( marudna się zrobiłam.
Zaczynam się zastanawiać jak to będzie jak Mały już będzie na Świecie. Czy dam radę?:(
Nie mam jeszcze łóżeczka. W sumie mam wybrane, ale jeszcze nie zamówiliśmy. Łóżeczko ma wymiar 120x60 , a jaka ma być poduszka i kołderka?:p jaki wymiar? pomóżcie!!!:p

Do góry