reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Quincy jakaś paranoja normalnie z tymi lekarzami, ale słowo ordynatora najważniejsze :tak:
no to już teraz wiesz że będziesz rodzić sn i tak się nastawiaj, nie panikuj tylko, bo wszystko musi być dobrze!!!

Miliaa w której klinice chcesz rodzić?

Zabila wagą dziecka się nie przejmuj, bo usg mogło trochę oszukać ;-)
kurcze nic się niby nie dzieje a skierowanie do szpitala dał, a próbujesz przyspieszyć poród?
czyli jednak cholestaza.... wszystko musi być ok, trzymam kciuki :)

Shisha fajnie że sie odezwałaś :-D
może zacznij przyśpieszać poród?

reklama
Dziewczyny, mi tez sie dzisiaj zaczyna 39 tc.
Myślicie że moge bezpiecznie jakoś przyspieszyc ten porod?
Nie ukrywam, ze jesli mam rodzic naturalnie, to chce rodzic natychmiast...
Polozne mowia jasno - bedzie ciezko, ale JESZCZE sie zmiesci.
A kazda z nas wie, ze dzieciaki teraz rosna super szybko..

Chodzenie po schodach, spacery, mycie podlog na kolanach testowane i nie dziala.
Jakieś specyfiki typu olej rycynowy mnie chyba nie przekonuje..
Niby tylko przeczyszcza, ale czy ja wiem czy to bezpieczne jest.?

Skierowanie dał jakby się coś działo to na oddział patologii ciąży. A "działo" to w sensie zbyt duża aktywność dziecka albo za mała. Albo bardzo wysokie ciśnienie. Co do ciśnienia to ja wiedziałam że będzie wysokie bo się denerwowałam przed wizytą czy wszystko ok. No ale pewnie dla spokoju swojego sumienia wpisał to nadciśnienie. A z wagą to wiem że może się mylić. Ale mama mnie nie pocieszyła bo ja to 3800 miałam przy porodzie. Grunt by było zdrowe.

MadziaSek a znasz jakiś sposób sprawdzony i działający na przyspieszenie porodu?? :-)

Jagoda trzymam kciuki. Oby było wszystko dobrze :)

Quincy no co za lekarz! Jak można tak podważać decyzję innego. Ale zrób jak pisały dziewczyny. Napisz oświadczenie że on gwarantuje że poród sn będzie bez komplikacji i bierze odpowiedzialność za decyzję o podważeniu skierowania na cc. I daj mu do podpisu!

Taka j z tą oksy to nie wiem do końca co wtedy jak już tyle po terminie. MI chodziło o to że nie zgadzam się na podanie oksy jak akcja sobie pomalutku idzie do przodu. Położna mi mówiła właśnie że jak podają oksy to bywa że skurcze są mocne a rozwarcie się nie robi i potem jak zacznie się rozwierać szyjka to macica, kobieta i dziecko są już zmęczone i też dupa. A i nie jesteś sama. Też mam GBS dodatni :-) ale to już mi mama powiedziała na początku że będę go miała. I lekarz powiedział że podają antybiotyk przy porodzie. Nic nie mówił że szybko trzeba jechać ani nic.

Żabila - co do liczenia ruchów , to kuźwa każdy lekarz mówi inaczej, moja lekarka mówi , że bzdurą jest ze dziecko po posiłku musi ruszyć się co najmniej 10 razy, bo akurat może wtedy spać, a ja mam czuć 3 ruchy na godzinę. A twój dzidziuś zawsze regularnie się rusza?, tzn. każdego dnia tak samo? Bo mój nie zawsze o tej samej porze ma czas aktywności, co prawda trochę się wtedy stresuje, ale lekarka mówi, że dziecko w brzuchu jak każdy ma swoje lepsze i gorsze dni. Dobrze że dostałaś tabletki na cholestaze, czytałam że to się leczy normalnie, tylko w ekstremalnych przypadkach rozwiązuje się ciąże wcześniej. trzymam kciuki, ja czekam na wizytę do wtorku...

taka j. -dobrze że się odezwałaś, bo rano nic od Ciebie nie było, i zaczęłam się martwić.

Pozdrawiam ,fajnie, że już weekend

My nic się nie działo, po prostu spałam o dziwo :-) Dziękuję za troskę!

Żabila aha, rozumiem, to ja też bym nie chciała chyba oksy w takim przypadku, wolę chyba rodzić dłużej niż tak na maksa ale sądzę, że oni tak podają to oksy bo chcą się jak najszybciej pozbyć pacjentki i mieć miejsce. A można sobie samemu zrobić taki plan porodu, z neta ściągnąć, i z tym jechać już do porodu?

Quincy a może herbatki z liści malin, próbowałaś? Ktoś mi kiedyś powiedział, że chodzenie po schodach, owszem ale najlepiej bokiem i co drugi schodek, nie wiem jaka to różnica ale co szkodzi spróbować.

Kamu baw się dobrze u rodziców. Odnośnie kasy to ja już postanowiłam, że jak mnie będzie na coś miało brakować kosztem zwracania tych pieniędzy to wstrzymam to zwracanie i tyle, nie będę się przejmować a na stękanie o to postaram się jakoś "wyłączyć".

Ciekawe jak tam Jagoda, jak miała tak częste skurce to może już tuli dzidziusia :)

jestem:) ogolnie to czekalam godzine na ktg bo kolejka a jak juz mnie podpiela to sie okazalo ze tylko 2 skurcze leciutkie sie zapisaly:/ ale ze zrobila przyjecie na oddzial to przyszla gin i na samolot a tam 3 cm rozwarcia! no i zostalam na oddziale mam czekac na skurcze. cos tam mnie cmi ale w domu bylo gorzej. tylko teraz po tym badaniu mam plamienia i mi jeszcze masaz szyjki zrobila. czekam az maz przywiezie mi laptopa i wtedy wam odpisze bo na komorce nie ogarniam:/

reklama
Taka j no tak kostka brukowa, juz sobie przypomnialam :-D

Zabila seks ile sie da haha, aktywnosc fizyczna, stymulacja kostka lodu sutkow ;-)

Quincy to moze sprobuj stymulacji sutkow?

co do ruchow nie licze, maly sie rusza ok, nie rusza tez ok, pewnie odpoczywa, ale u mnie glownie sie rozpycha :rofl2:
poprasowalam, zupka sie gotuje, ogoreczki malosolne zrobione, teraz jeszcze kominek wyczyscic, bo wczoraj wieczorem palilam kartony(po czesciach do maszyn meza)
a i maz odebral z apteki linomag, bioaron, bobotic (wszystko x2) fride no i biogaie i 140 zl poszlo heh ale mam juz wszystko ;-)

Jagoda nooooo w koncu jakies wiadomosci, fajnie ze cos sie dzieje
co do masazu szyjki to w planie nie wyrazilam zgody!!! I te plamienie pewnie masz od masazu? Czekamy na dalsze informacje ;-)

Miliaa mieszkalam kilka lat w wawie, tam poznalam meza i od 3 lat jestesmy w jego miescie rodzinnym, strasznie meczylo nas to ze moje wynagrodzenie szlo na wynajem i oplaty :-(

Ostatnia edycja:
Do góry