reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Żabila ja do 17 to bym zjadła chyba z 7 śniadań :D

Dzisiaj już zjadłam 4 razy i znowu jestem głodna.

reklama
Dziewczyny pospalam, zjadlam obiad z mezem bo dzisiaj na 15sta juz byl :-D
i od razu sie lepiej czuje!
tez ciagle jem i jem, w poniedzialek sie przekonam ile od 2 tyg przytylismy z maluchem
a z obiadem tez czekam az maz bedzie w domku, ale oczywiscie wciagam jeszcze cos przed, bo czasami na 18 musze obiad szykowac, jesli nie jest to zupka ;-)

Maciejka to wcale nie jest dużo, tak jak znam to zazwyczaj tak ok. 15-17 kg w ciąży tyją i to jest tak akurat, myślę, że nie osiagniesz tej liczby :)

Zresztą, zrzucaniem wagi zajmiemy się za 2 miesiące ;)

Witam!!

U nas w końcu przestało padać. Ja od rana sprzątam, sernik na zimno prawie gotowy, teraz odpoczywam:-D
Byłam wczoraj w pracy zanieść L4 i podbić książeczkę ubezpieczeniową, dziewczyny dały mi też pismo odnośnie tego urlopu macierzyńskiego. Jeśli chcemy przez cały rok otrzymywać 80% podstawy wymiaru zasiłku - to wniosek trzeba złożyć przed porodem. Więcej informacji jest na stronie rodzicielski.gov.pl jeszcze tu nie zaglądałam, ale mam nadzieję, ze tam będzie przykładowy wniosek :tak:

co do głodu w nocy - ja też podjadam, bo jak wstanę i czuję głód to nie zasnę z powrotem - wcinam wtedy banany :-D

quincy - fajnie, że już w domu jesteś, i że wszystko u Was w porządku!!!

Modlicha ja się nie doszukałam niestety wzoru, u mnie w kadrach na bank nie dostanę, tam niczego jeszcze się nie dowiedziałam.
A mam pytanie z innej beczki. Czy biorąc pod uwagę, że pozostajemy na L4 teraz a później będziemy przebywać na urlopie macierzyńskim, czy przysługują nam wczasy pod gruszą? Chodzi o ekwiwalent pieniężny.

Taka j., z tego co wiem to w tym roku wczasy pod gruszą nie przysługują .. przynajmniej nie u mnie.. bo musiałabym teraz przerwać l4 i wziąć 2tyg urlopu żeby mi przyznali.. a za rok to hm.. muszę zapytać z ciekawości księgowej bo u mnie wypłacają w czerwcu a ja np urlop wybiorę we wrześniu to powinno mi chyba przysługiwać.. no ale nie wiem pewnie..

dobry wieczór!
Pewnie już śpicie..., ja nie mogę , mały kopie mocno w lewy bok...Oj zaczekam aż zaśnie.
Pozdrowienia i miłego weekendu:-)

reklama
Basia no właśnie na L4 na pewno nie przysługuje bo przecież nie można być na zwolnieniu i sobie na wczasy jechać ale na macierzyńskim to nie wiem jak to jest. Szkoda.

Do góry