reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Hej!
Strasznie długo mnie tu nie było,że aż mi głupio. Dziś miałam ciężki dzień, emocje jeszcze nie opadły i spać nie dają. Nie doczytam moich zaległości, przejrzałam kilka ostatnich stron, Venicee- mimo wszystko gratuluję.
A my w końcu doczekaliśmy się wizyty u logopedy(jeździmy do dwóch), wg specjalistów jest opóźnienie mowy i trzeba działać. Na pierwszej wizycie pani kategorycznie kazała odstawić smoczek i podawać dziecku picie przez słomkę, zaleciła też różne ćwiczenia. Smoczek odstawiony, słomka wprowadzona, ćwiczenia też idą jako tako ale mowy jakoś więcej nie słychać. Logopedka kazała mi policzyć ile mały wypowiada słów, wyszło mi ok.30 (przy czym np.aaaa u mojego oznacza,że chce się pohuśtać i to też jest liczone). No więc te 30 to jest bardzo mało wg tych logopedek, bo powinno być ok.200. Starsza chodzi do pierwszej klasy, nauki jest bardzo dużo, ale dajemy radę. Ostatnio przyniosła ze szkoły ... rumień zakaźny. Nagle wystąpiła gorączka, po niej pojawiła się swędząca wysypka na piętach i rękach. Mały też się zaraził.
Dziewczyny spokojnej nocy!

reklama
aurelia jestem ciekawa co by logopedka powirdxisla. na mojego, ja sie chybs nswet 10 slow nie dolicze, a pediatra mowi ze ma czas do ttzrch lat, wazne czy rozumie, moj 8list dopiero powiedxial mamo

Aurelia a pytałaś tego drugiego logopedy czy powinno takie dziecko tyle słów wypowiadać? Jestem trochę w szoku, że aż tyle powinno. Mój wprawdzie już dość sporo mówi, małe zdania układa typu "zobacz mam klocek" itd. ale nie sądzę, żeby aż 200 słów wypowiadał. Chyba, że to się tak dużo wydaje tylko. Super, że udało się tak fajnie ten smoczek odstawić. Tyle nauki u Was w 1 klasie? Ja pamiętam jak się zastanawiałam co tak powoli to wszystko idzie :D Teraz już się rozpędziło ale jest w 3 klasie.

witam
Choinki nie ma jeszcze....jakoś mi do tych świąt nie śpieszno ;/ najlepiej bym w domu zaległa i olała ten cały cyrk ;/
TakaJ jak tam Kubuś?

U nas choinki też jeszcze nie ma, my ubieramy zwykle 23-24 grudnia a tym bardziej, że Jakub by ją rozwalił chyba a musi wytrwać conajmniej do kolędy.

Venicee Jakub ma się tak sobie, gorzej niż jak byłam w piątek u lekarki ale chyba nieco lepiej niż w sobotę czy niedzielę choć jest niesamowicie marudny, płaczliwy bardzo itd. A jak Ty się czujesz?

Ja tak sobie .Raz lepiej raz gorzej. Psychicznie to już wogóle...
Miki mi coś w nocy pokaszliwał.... ;/ okres grzewczy jest okropny ,a to katar a to kaszel ...zwariować ...

Dokładnie, ja czekam na maj choć w zeszłym roku też czekałam. Ale masz doła z powodu tej ciąży? A co mąż w ogóle, co on uważa, cieszy się, zdołował się też czy jaka jest jego reakcja?

reklama
Kochana dużo by opowiadać....
Mąż przywykł do sprawy ,i mówi że jakby się coś stało ,to mu źle będzie. Ja na razie nie ciesze się...ale też nie smucę.
B. źle się czuję ,po krwotoku boje się na wc siąść.... schiza goni schizę...
W życiu ! bym nie pomyślała że życie tak się ułoży...

Do góry