reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny !
Jakoś nie mam weny do pisania.. Jak Kuba śpi to ogarniam mieszkanie, robię obiad, a przy nim to niestety nie daję rady na komputerze posiedzieć..
Zrobił się strasznie nieznośny i w nocy nadal z 2-3 razy się obudzi.. ehh.. kiedy w końcu prześpi całą noc to ja nie wiem.. mąż każe mi iść z nim do lekarza, ale widzę, że nie tylko Kuba ma takie problemy ze spaniem..
Mały jak się zapomni to przejdzie cały pokój ale jak tylko się zorientuje, że nie ma się czego złapać to zaraz siada..
Z dobrych wiadomości to dyr. Przedłużyła mi urlop J Wracam do pracy 13 października.

Aga, ale Tymcio z tymi zębami idzie jak burza ! U nas tylko 6 szt ;P Ja morfologię robiłam przy okazji badań na alergię, ale jak wróciliśmy do domu to Kuba dostał gorączki no i zaczęła się 3 dniówka także wyniki trochę niewiarygodne.. morfologię miał w porządku tylko leukocyty zaniżone.
A co lekarka na temat spania powiedziała? Kuba też tylko przy mleku zaśnie..

Byliśmy na meczu w zeszły piątek – Brazylia-Finlandia; Niemcy-Tunezja i powiem wam, byłam w szoku! Tyle kibiców z Finlandii przyjechało, że chodząc po Katowicach czułam się jak w innym kraju ;P
My jeszcze byliśmy za Brazylią hah, śmiesznie to wyglądało bo tylu Finów i my tam po środku :p ale ludzie naprawdę świetni ! gratulowali po wygranej , rozmawiali z nami :)

Teraz to już zostaje chyba tylko strefa kibica bo w Spodku tylko półfinały i finały, a 500zł za bilet to niestety dla nas za drogo..

Taka j., super, że już Kubuś już się zadomowił w żłobku :() Fajnie, że mu się podoba, oby tak dalej!

Ja już dostałam dwa telefony z przychodni, że zalegamy ze szczepieniem.. ale zanim nie porozmawiam z alergologiem to nie mam zamiaru go szczepić.. Wizyta 19stego..

Agaulec, jedziecie na Polskę z Iranem? Ale wam zazdroszczę !!

reklama
W ogóle mój Kuba był w sobotę pierwszy raz u fryzjera ;P
Loki zostały ścięte :p
oto różnica : :-D

fryzjer.jpg

Załączniki

• fryzjer.jpg
    fryzjer.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 33
Basia ładnie, taki poważniejszy chłopczyk się z niego zrobił :) To wykorzystujesz jednak ten urlop z 2014 czy to jeszcze jakiś stary? Bo z tego co pamiętam to chyba nie chciała Ci udzielić urlopu z 2014 roku teraz prawda? Z tym spaniem to spokojnie, zdecydowanie nie tylko Wy tak macie, co więcej, syn od mojej znajomej ma teraz 2 lata i 2 miesiące i dalej się budzi w nocy na picie! Ja też myślę, że to się już nie unormuje, chyba z 5 razy pospał całą noc, rano nie wiedziałam o co chodzi ale znowu się budzi :D

hej dziewczyny! Wróciliśmy z Kajtusiem z Mielna! Było cudownie, odpoczęłam, mały mega grzeczny w aucie. Wszystko mu się podobało. Kończę się ogaarniać, prać i prasować. Wieczorem nadrobię Was kochane! Pozdrawiam !!!​

My cieszę się, że wyjazd tak się udał :)

Mój Kuba znowu ma katarek i teraz ma 36,9, niby takie nic ale muszę patrzeć co będzie, w żłobku miał przez moment 37,5 a potem samo zeszło. Może na zęby a może przeziębienie go łapie :/

My fajnie że wyjazd udany
Ją byłam wczoraj na zebraniu u starszej powiedziano mam dodatkowe doni wolne i w kwietniu na 3dni w tygodni wolne na egzaminy i tak myślę że może wtedy gdzieś pojedziemy za granicę tylko nie mam pojęcia gdzie można w kwietniu jechać może pomozecię

Agaulec u mnie w pracy jeden gość jeździ w kwietniu (wtedy najczęściej są święta i on na te święta wyjeżdża) do hiszpanii, włoch, grecji lub portugalii, mówił, że upałów może nie ma ale te 20-25 stopni jest w cieniu i spokojnie w krótkim rękawku można chodzić.

Chyba nie poślę jutro Kubusia do żłobka :( Coś mi się wydaje, że ta gorączka jednak u niego wystąpi. Taki jakiś nieswój jest.

madziasek gratulacje kroczkow

taka j zuper ze w zlobku jest dobrze

my po szczepieniu na swonke odre i rozyczke, nie bylo goraczki tylko wiecej spal ale podobno dopiero na 6 dzien ta szczepionka zaczyna dzialac, wyszedl nam 8 zabek i polepszylo sie z jedzeniemn i spaniem troszke ale tez w nocy sie budzi, czasem je mleko kolo 3 bo inaczej nie zaspi a czasem spi do 6 je mleko i spi dalej do 7-7.30, coraz wiecej chodzi przy scianach i sam czasem stoi, tez mamy nowa fryzurke DSC_6202.jpg\\\DSC_6206.jpgDSC_6197.jpg

Załączniki

• DSC_6202.jpg
    DSC_6202.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_6206.jpg
    DSC_6206.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_6197.jpg
    DSC_6197.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 39
Ewelinka my mmr mieliśmy 9 dni temu, dzisiaj Kubuś lekko zagorączkował i mi koleżanka powiedziała, że to może być po szczepionce właśnie, nawet po takim czasie, nie wie już, mam nadzieję, że szybko przejdzie bo żal patrzeć jak dziecko takie nieswoje. Gratuluję ząbków! Bardzo ładny tort a Ty jesteś śliczna!!! A maluch już taki duży mi się wydaje, zwłaszcza na tym zdjęciu ostatnim, jakby z 2 latka miał, super chłopczyk :)

reklama
witam. My mieliśmy mies mmr w czwartek ale przesuneli nam na za tydzień. No cóż...

Pawełek już od tygodnia spi sam w pokoju. Bez marudzenia, bez wybudzania się. uff bo bałam się ze będzie gorzej. I tym sposobem odzyskaliśmy z mężem trochę intymności :-) nareszcie bo już zaczynało być kiepsko z tym.
Generalnie już sam chodzi chyba ze w jakieś nieznane mu miejsce to musi się złapać kogoś za rękę.

gratuluję kolejnych ząbków (u nas dalej 6) i nowych umiejętności. Cieszę się że żłobkowe dzieci nawet spokojnie przyjęły zmianę. Ja wzięłam zaległy urlop i chyba na wychowawczy pójdę bo instytucji żłobkowej u nas nie ma a nie ma z kim zostawić małego.

W czwartki mam wychodne. Mąż kładzie małego a matka idzie na aerobik. Taka zregenerowana przychodzę po tem ze aż chce się życ. Gorzej później bo zakwasy mam.

Do góry