reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ja dzisiaj zostawiłam Kubę na 6 godzin w żłobku (normalnie zostawiam go na razie na 3h) bo mi nie pasowało wcześniej, troche się martwiłam jak będzie ale było ok, pani mówi, że jest bardzo fajny, jest zazdrosny jak się panie zajmują innymi dziećmi i wszystkie poduszki są jego, z jedzeniem bez problemów do tej pory, dokładki mu robią bo ma mało, dzisiaj pierwszy raz spał, 50 minut, i nawet nie płakał jak go odbierałam bo zwykle jest zapłakany bo śpiący strasznie. Jeszcze pare razy chcę go zostawić na 3h a potem już na 6h, jak pójdę do pracy to niestety 9h będzie tam. Jak wróciłam to padłam razem z nim, zdrzemnęliśmy się godzinę, ja to bym jeszcze pospała bo padnięta jestem.

Grinula a co Ty porabisz??

Venicee gdzie jesteś z opowieścią?

Hej dziewczyny,

Faktycznie straszne tu pustki i cisza.
Venicee czekamy na relacje z wakacji ;-)
My2013 a W jak tam po urlopie nad naszym morzem?

U nas co hmm, Tymcio powoli coraz wiecej robi samodzielnych kroczków, łobuzuje, dostał dziwnego uczulenia nie mam pojęcia na co, dzisiaj bylismy na wizycie u lekarki bo nas nie było pare miechów, waży 10700 i ma 77 cm i co nam lekarka powiedziała że widzi kolejne zęby trójki u góry :szok: oszaleje ale jak już nam wyjdą wszystkiei trójki to chyba będziemy mieć spokój na jakiś czas bo 5 chyba póżniej wychodzą. Za tydzień mamy się szczepić jak zejdzie uczulenie.Dziewczyny szczepicie na ospę i czy robiłyście morfologie tak kontrolnie? bo ja mojemu jeszcze nie robiłam, ale wezmę skierowanie i mu zrobie.
taka j super że Kubuś daje radę w żłobku, mój też lubi poduszki do wszystkich się przytula :-) a kiedy idziesz do pracy? to teraz masz chwilkę wolnego i czas dla siebie jak chłopaki poza domem.
w połowie października idę na usunięcie żylaka laserem, teraz chodzę i robię badania do zabiegu, przez to wrócę do pracy w listopadzie bo będzie jeszcze na l4.

Basia jak tam siatka byliście na jakimś meczu?

Witajcie
U mnie ciężki czas mam nadzieję że lena taka marudna na zęby
Taka j maluch twoj fajnie że dobrze znosi żłobek
Aga to w październiku na zabieg a robisz to prywatnie?
Ją w sobotę idę na mecz :-)uwielbiam siatkówkę ;-)

agulec tak idę prywatnie...długo nad tym myślałam bo to trochę kosztuje ale stwierdziłam że młoda jeszcze jestem i moje nogi muszą mi jeszcze posłużyć. Szlak mnie trafia że tyle kasy mi na to pójdzie...Ja też uwielbiam ale niestety oglądamy w TV.
A Lenka coś marudna? ja mam problem w nocy wstaje płacze i tylko mleko go usypia, rozmawiałam z lekarką na ten temat wczoraj pił 3 razy... podajecie jakieś herbatki jak tak to jakie?

Wasze maluszki rosną i ich potrzeby się zmieniają ?? mamy proste rozwiązanie
Sprzedaj na mamasprzeda.pl ubranka z których dzieci już wyrosły, ubrania ciążowe i sprzęty, które mogą przydać się innym mamom a za zarobione w ten sposób pieniądze kup to cego teraz potrzebuje twoje dziecko !!
Na mamasprzeda.pl nie placi się żadnych prowizji i nie ginie się w tłumie - przyszłośc w sprzedaży internetowej jest dziś po stronie portali ukierunkowanych na jedna grupę - na mamasprzeda.pl tą grupą są mamy !!!

Zapraszamy

Ps jeśli pisesz bloga lub znasz dobrego bloga dla mam (dotyczącego wszelkich tematów interesujących młode i ambitne mamy) powiedz nam o tym - zapraszamy do programy "Bloguj z mamasprzeda.pl" - więcej informacji na kontakt@mamasprzeda.pl

taka j - co porabialam? ledwo synka do szkoly odstawilam, poszlam do babci na kawke, to musialam po niego leciec spowrotem, potem gotowanie szybkiej zupki, drzemka G. i popoludniowa wizyta u cioci:-) i tak dzien minal... leca te dni, dzien za dniem...
Super, ze Kubus tak sobie dobrze radzi w zlobku, oby tak dalej!!
Agaulec - ja tez w nocy cyca daje i -o zgrozo- czasem jeszcze w dzien, jak sie bardzo dopomina i pokazuje... poki co odpuscilam to, bo poczatek szkoly starszaka i na nim skupiam wiecej uwagi... ale predzej czy pozniej musze ja odcyckowac.
Aga no to niezle z tymi zabkami, trojki wyjda i luz, piatki wychodza bezbolesnie.
Czas sie myc, jutro o 6 pobudka.. dobrej nocy dla Was!

Aga teraz mam jeszcze 27 dni urlopu bo miałam zaległy jeszcze a potem do pracy, teraz zostawiam Kubę na 3h to nawet do domu nie jeżdżę bo się nie opłaca bo mam 20km do żłobka więc na mieście coś załatwiać itd. ale potem na 6h to już będę wracać, wczoraj wróciłam bo był na 6h i dziwnie mi było, nawet, że do piwnicy mogę iść swobodnie itd. Ja na ospę mam szczepić za 5 tygodni jeśli będzie zdrowy i nie dostanie jej wcześniej. Gratulacje dla Tymcia kolejnych kroczków, oby te zęby wyszły szybko i po sprawie, masz rację 5 wychodzą jakoś później to teraz byłby spokój na jakiś czas. Przed nami jeszcze masa zębów do wyjścia. Ja w nocy jak wstaje to daję herbatkę taką z bobovity jabłko z miętą, chciałam wodę ale nie chce pić więc wyboru nie mam, o zęby się specjalnie nie martwię bo starszy też pił herbatę i nic mu się nie działo z zębami.

Agaulec wybierasz się u nas na mistrzostwa?? Wow, moi rodzice oskubaliby Cię z zazdrości :)

Grinula no to miałaś zabiegany dzień, zawsze tak gdzieś biegasz? Mnie się nie chce za specjalnie przyznam szczerze, leniwa się zrobiłam bardzo przez to, że do pracy nie chodzę. Ale jeszcze tylko 27 dni :(:(

reklama
Cześć :-)

Mój Miki również zaczyna stawiać pierwsze kroki, w nocy problemy, bo jak się obudzi z płaczem to ciężko mu zasnąć... Ehhhh kiedy się to skończy. Za dwa tygodnie przyjeżdża mama, na wesele idziemy wiec ktoś się małym zająć musi.

Venice ja również czekam na relacje i foteczki ;-)

Agaulec, Granula nie miałyśmy w sierpniu odstawić od cycka?

Aga zdradzisz ile płacisz za żylaka?

Miłego dnia

Do góry