reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

ja tez mam rozstepy i mo bio oil nie pomaga:eek:

moja Milka tez leniuszek i nie chce za bardzo podnosic glowy, tylko jak ja poloze na kolanach i podloze poduszke pod brzuszek, wtedy fajnie sie podnosi. a zabawki dopiero zaczyna lapac.

a pochwale sie, bo kupilam malej taki stojak gimnastyczny Stojak gimnastyczny, panel Chicco dla dziecka Warszawa • Tablica.pl(tylko ja znalazlam za 40 zl) i super sie w tym bawila caly dzien, tak jej sie podobalo:-)

a mam pytanie, ma ktoras z Was butelki dr Brown`s? bo zastanawiam sie nad kupnem, bo mala za duzo powietrza lyka przt TT i chyba od tego ma problemy z brzuszkiem a nie od mleka, ktore co chwile zmienia jej lekarka:eek:

reklama
Jagoda, ja mam butelkę dr Brown's i powiem Ci, ze jakoś szczególnie nam nie pomogła.. Myślałam, ze jak jest ta rurka to wolniej będzie mały pil, a w zasadzie i tak się krztusil i łapczywie pil.. Teraz mamy antykolowa z avent'a i ta nam pasuje najlepiej :)

Maciejka sporo rzeczy dla malej kupilam na tablicy i jakos (tfu tfu:-)) zawsze trafialam na uczciwych ludzi, bo nawet jak bralam cos przesylka i wplacalam pieniazki na konto, to zawsze przesylka trafiala. ale mozna sie dogadac, zeby za pobraniem wysylali jak juz chcesz cos nie ze swojego regionu:-)

No właśnie bo jest zawsze ryzyko ale jak mówisz ze Ty kupujesz i jest Ok to też spróbuje. Chce kupić krzesełko do karmienia. Jakieś takie najtańsze o ;) będę wdzięczna za pomoc jeśli jesteś już obeznana ;)

Madzialenak trzymam kciuki :-D

Jagoda ja mam tez butelke Avent jak Basia i jestem zadowolona.
Probowalam tez Nuk i Canpol i malemu one rowniez podpasowaly ;-)

Kulka ja tez nie mam rozstepow wiec nic nie polece ale w ciazy uzywalam Musteli, bio oil ii oliwke z babydream.

U nas maly podnosi glowke jak jest na brzuszku ale nie trwa to zbyt dlugo, no i trzyma juz w raczkach zabawki jak mu sie je tam wlozy i probuje lapac te ktore mu sie pokazuje, w karuzeli i bujaczku tez podlapuje zabawki nad nim wiszace.

Na tym etapie to w ogóle nie ma sie co sugerować czy dziecko podnosi, nie podnosi, przecież to maluchy jeszcze, nic nie jest powiedziane dlatego ja bym sie nie martwiła, mój pierwszy synek zaczął siedzieć jak skończył 7 miesiecy i jakos wszystko z nim ok :)

Ja na tablicy kupiłam raz, i tak odbiera sie osobiscie wiec na miejscu można sprawdzić to co sie kupuje :)

witajcie
taka j. ci lekarze to nieraz przesadzaja moja starsza córka też była leniuszkiem nie chciała głowy podnosić ani kulac sie na boki , kiedy poszłam na2 szczepienie pediatra powiedział mi wpros że ona ma porazenie dziecięce i wysłał do neurologa dzieciecego, bardzo to przeżywałam do wizytu u neur. nie mogłam o niczym innym myślec, a neurolog napisal że ona w rozwoju psycho motorycznym wyprzedza swoj wiek ok. 3-4 tyg wiec oni sa chyba przewrażliwieni
Teraz Lenka trzyma głowe ale chwile zabawek jeszcze nie chwyta Pozdrawiam

reklama
Do góry