reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Witam!!

Wstałam po 5 bo tak mi się siku już chciało, a dziś mam jechać do laboratorium. Czytam, że niby można nasiusiać i przez 2 h ten mocz w lodówce trzymać, ale sama nie wiem. Na razie jakoś wytrzymuję:baffled: Zaczęłam też czytać o tym gbs i chyba za szybko mi kazano przyjechać, bo to dopiero koniec 31 tc, a robi się od 33, 35... i w ogóle to ja ten antybiotyk biorę a powinno się odczekać 7 dni... nic muszę jakoś wytrwać do 8.00, zadzwonię do położnej czy mam przyjeżdżać, bo to chyba bez sensu:eek:

Kapciusia jestem w szoku na tego faceta!! Jaki palant, w ogóle, żeby odmówić kobiecie w ciąży to porażka ale, żeby jeszcze w tak chamski sposób?? Nie no, dramat! Współczuję jego żonie, że ma takiego kretyna.

Saguaro ja już dawno odkryłam, że skarżenie się matce męża nie ma sensu u mnie, "tacy są mężczyźni", "no cóż jako kobiety musimy to znosić", on by chyba mógł mi przyłożyć a i tak by go wytłumaczyła :) Mój na codzień nie robi nic po pracy (wraca ok. 19), ale od tego tyodnia nie robię mu śniadań. Po wczorajszym przyjechał i opróżnił zmywarkę i załadował na nowo. Tyle moje. Też się liczę z tym, że będę miała wszystko na głowie, nie sądzę, żeby mi wstał do dziecka czy coś. Chyba prędzej synek mi pomoże (6 latek).

Dobrze wiedzieć o tym badaniu GBS, nie wiem czy mój mi będzie kazał to robić czy nie ale muszę sobie zapamiętać, póki co zaczęłam 30 tydzień więc mam jeszcze czas.

dziewczyny, hbs to jest badanie z krwi dotyczący ew. zakażenia wirusem zapalenia wątroby typu B, notomiast GBS to wymaz z pochwy, który pobiera się po 36 tygodniu, bo jest on ważny tylko 4 tygodnie

Modlicha zdrówka życzę.

Kupciusia ale na gbura trafiłaś.

Dolaresr hahaha, chyba bym wybuchnęła śmiechem gdyby mój coś takiego wymyślił. Mój jak zaczyna głupie teksty to zawsze musi słuchać przemówienia na temat ciąży jej dolegliwości i od razu się uspokaja.

My2013 współczuje pobytu w szpitalu.

Saguaro ja mam większość dla dziecka kupioną i czekam aż przyjdzie.

TakaJ współczuje problemów z mężem

Dziewczyny co do mężów, ja akurat nie mogę narzekać, mój akurat pomaga, ale trzeba go o to poprosić lub powiedzieć, żeby zrobił to czy tamto.
Ja wczoraj zaliczyłam kolejną wizytę u dentysty, wiecie co lubię go. Facet stara się jak może, żeby bólu mi nie zadawać. Okazało się, że nerw nie do końca umarł i miałam zatruwany ząb, przede mną jeszcze 4 wizyty i gościu się śmiał, że do sierpnia zdążymy i komplement mi zapodał, że widać, że ciąża mi służy. Poza tym sezon na truskawki rozpoczęłam – uwielbiam te owoce. Natomiast dziś nic mi się nie chce poza spaniem.

Witajcie mamusie ;)

Straaaasznie niedospana jestem, mimo ze śpię "do oporu", nie wysypiam się. Takie chyba uroki ciąży..

Dziś zaczyna mi się sesja. Proszę o trzymanie kciuków ! ;)
Sesja ciągnie się weekendami aż do 22.06.. Nie wiem jak to zrobię, ale muszę wszystko zaliczyć w trybie ekspresowym, najlepiej w ciągu przyszłego tygodnia, bo 22.06 będę miała juz 34 tc skonczny, a czuję, że ja z tych ktore rozpakują się wcześniej..

Poza tym, dowiedziałam się że w poniedziałek zamawiamy wozek ;) Bo będzie kasiuta ;) No i w weekend chyba skompletuje wyprawke juz tak do konca. Coś mam przeczucie, że brzuch bez przyczyny mi sie nie opuścił, no i strasznie od kilku dni ciśnie mnie na pęcherz, po prostu non stop bym sikała, a jestem pewna że to nie zapalenie pęcherza..

Dziewczynki, miłego dnia wam życzę, ja osobiście na forum będę najwcześniej jutro po egzaminie z matmy. ;) 3majcie się ;)

Ostatnia edycja:
Hej hej

o wymazie z pochwy wiedzialam ze trzeba zrobic pod koniec ciazy, ale o nazwie GBS nie ;-) ale teraz juz wiem haha

Quincy kciuki za sesje zacisniete :-D
co do cisniecia na pecherz, moze malenstwo tak sie opuscilo ze napiera na pecherz?

Marzycielka ja juz od tyg wcinam truskaweczki z ogrodka, a w przyszlym tygodniu zaczynam od nalesnikow ze smiatanka i truskawkami ;-)

wczoraj w szkole rodzenia polozna powiedziala kilka waznych rzeczy dotyczacych zgagi, zaparc i tego czego nie mozemy jesc w ciazy oraz ze od witamin i miecha dzidziusie przybieraja wiecej na wadze ;-)
w skrocie na zaparcia najlepsze siemie lniane ;-)
na zgage starta marchewka ;-)
nie jadamy serow plesniowych, pikantnych rzeczy, pieczarek, kwasnych w duzej ilosci i wzdymajacych np fasoli
na zylaki cebula, czosnek i kremy z apteki
na skurcze lydek i zylaki ograniczamy sol
a i najlepiej pic melise bo jest dobra na wszystko
Spimy z poduszka pod stopami by byly wyzej od reszty ciala

Hej Dziewczynki!!!

Tak pomyślałam,że z pakowaniem się poczekam do przyszłego tygodnia. We wtorek na szkole rodzenia ma być o wyprawce dla malucha. Ciuszki i pieluszki tetrowe a nawet kocyki już mam. Zostaną kosmetyki dla dzidziusia.
Czy kupujecie jakiejś konkretnej firmy, czy jakie Wam wpadną w ręce i zachęcą do kupna?

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie ładna, słoneczna pogoda to upiorę wszystkie ciuszki i kocyki, poprasuję i popakuję.

Powiedzcie czy kupujecie wszystkie nowe rzeczy (typu wózek, łóżeczko, przewijaki, podgrzewacze, itd.), czy macie może "w spadku" po kimś?

Kupujecie laktator???

Co do spania to ja dostałam od męża na urodziny poduszkę fasolkę taką dużą. I śpię z nią. W sumie wygodnie się śpi. Trzeba się przyzwyczaić, ale później już jest lepiej. :)

Miłego dnia Dziewczynki!!! :))

Ewcik - a gdzie wyczytałaś, że te wyniki są tylko 4 tyg. ważne? Ja właśnie jestem po wymazie, a wkraczam w 32 tc:szok: jak sobie przypominam dobrze, w pierwszej ciąży miałam robiony w 34 tc

Quincy - podziwiam Cię kobito, nie dość, że wszystko na Twojej głowie, to jeszcze nauka i egzaminy!! trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej mysli :tak:

saguaro
- ja mam większośc rzeczy po starszym synku, ale kilka rzeczy dokupiłam np. kocyk, nowe butelki, smoczek no i zakup kosmetyków jeszcze przede mną, ale tu dużo kupować nie będę

Na pewno muszę dokupić jakieś ciuszki, wtedy miałam sporo pożyczone od kumpeli, ale z tą pogodą ciężko przewidzieć co się bardziej przyda, czy więcej rampersów czy ciepłych pajaców. Dużo mam bodziaków np.

marzycielka - ja też:tak:, wypiłam duużo koktajlu z truskawek, mniam!! :-D

co do m, to nie mogę narzekać, od początku przy Kamilu mi pomagał, wiedział, że jak wrócę do pracy to będzie musiał wszystko robić w domu i przy nim (jedynie czego nie robi to nie gotuje)

kapciusia - a ten koleś to równo przegiął :no: ja dziś wyjątkowo nigdzie nie musiałam czekać :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
ja ten wymaz na nastepnej wizycie bede miala robiony czyli za tydzień.
A co do sezonu truskawkowego to ja zaczełam wczoram i nażarłam się jak nie powiem co :baffled: na dzisiaj na koktajl zostawilam kilogram a tak to wszystko pochłonełam jak odkurzacz. A kupiłam wczoraj prawie 3kg

Do góry