reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Maciejka - wszystko będzie OK. Mi też lekarz mówił, że na połówkowe mam przyjść z pustym pęcherzem :) ale nie na czczo. To zależy od sprzętu i zgadzam się, że nie powinno się straszyć!! Sama to przeżyłam i wiem że nie da się spokojnie czekać. Ale Ty tylko do jutra! Będzie dobrze.

maciejkaa trzymam mocno kciuki! Ja w przyszłym tygodniu też mam dokładne usg pod kątem właśnie serduszka ( 250 zł). I faktycznie dużo zależy od aparatu. może dobrze, że lekara jest czujna, bo najwżaniejsze to szybka diagnoza. Trzymaj się!!

To jesteśmy dwie :)
w takim razie ka również trzymam kciuki za Ciebie ;)
bardzo dużo zależy od aparatu dlatego będziemy pewne co i jak. Mam nadzieję ze będzie dobrze. To podobną masz cenę tego badania.

madziasek nie wiem jak z tymi terminami-najwyrazniej gabinet oblegany przez mamy z Katowic :) u mnie na usg połówkowym lekarz nie wykrył póki co nieprawidłowości, ale stwierdził, że nie jest specjalistą od serduszka i dlatego zaproponował konsultacje - podobno wszystkie swoje pacjentki tam odsyła profilaktycznie. On jest mega wnikliwy i dokładny stąd to badanie. Ale z drugiej strony jest to też trochę bazowanie na podstawowych uczuciach kobiet w ciąży - głównie na lęku pt. " niby wszystko jest ok, ale co jeśli....", więc zdecydowałam się iść. Mam nadzieję, ze i u mnie i u Maciejki wszystko będzie w porządku.

Maciejkaa kochana! właśnie weszłam na ogólny i tylko doczytałam, że się stresujesz. Nie! Proszę! Postaraj się zaczekać dzielnie do jutra, bo nerwy nam nie służą. Wiem, łatwo się mówi. Ja idę na badanie połówkowe w piątek i sama jak o tym pomyślę to się denerwuję więc staram się nie myśleć. Może czymś się zajmij? Jakaś książka, film? Coś ugotuj? Buziaki, jestem z Tobą :*

Lewan teraz rozumiem ;-) jak wszystkie pacjentki wysyla w jedno miejsce to i kolejeczki sie tworza...
ale po co stresowac!!! Masakra jakas!!!
u Ciebie i Maciejki musi byc dobrze :-D
szkoda ze tyle czekac musisz, ale jak mus to mus ;-)

Zmieniając troszkę temat: moja koleżanka (ma ok. 150 cm wzrostu) urodziła wczoraj Kacperka: 55 cm i 4130g! Musiała mieć cc ze względu na wagę i wzrost maluszka. Mówiła, że troche bolało, ale już nic nie pamięta :) teraz tuli maleństwo :)

reklama
Maciejka - trzymam kciuki !!!
Dziewczyny ja zaczełąm wymiotować jak w zeszłym roku, idę na zwolnienie lekarskie i mam duużo odpoczywać.Mam nadzieję, że nawrót choroby będzie tylko tymczasowy. W głowie się kręci...

Do góry