reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Zenia,tak jak Tosia pisze. Najważniejsze że się nie skraca i nie rozwiera. Też myślę że lekarz by o tym nie zapomniała.
domi, to każdy facet tak ma...mój ma 38 i też czasem duży dzieciak z niego... kiciabp, trzymam kciuki żeby z synusiem było wszystko dobrze.:-)

reklama
Maghdalena w tamtych ciążach moje życie nie kręciło się wokół jedzenia tak jak teraz:-D normalnie chodziłam na te wszystkie badania. Madziasek lekarz na pewno mierzył ci szyjkę podczas usg. Nie każdy praktykuję ciągnięcie za nią na każdej wizycie;) Zienia na pewno lekarz nie zapomniał by ci wspomnieć, że masz się oszczędzać. Miękka nie znaczy chyba nic złego. Gorzej gdyby była krótka albo się skracała, ale masz rację zadzwoń i zapytaj. Ja do mojego też dzwoniłam dziś godzinę po wizycie bo mnie natchnęło na pytania;)
Kiciabp bądź dzielna. Będziemy trzymać kciuki za małe serduszko.
Toska córka jest chora na nowo. We wtorek z nią rutynowo podjechałam do pediatry bo jej się lekki kaszel utrzymywał. W środę obudziła się ze stanem podgorączkowym a dziś już gruźliczy strasznie. Zobaczymy jak noc i jutro najwyżej jeszcze raz się z nią przejadę.

Zenia, spokojnie dzisiaj się relaksuj, odpoczywaj, każ się mężowi obsługiwać :) jutro zadzwoń do ginki swej i wszystkiego się dowiedz!
Kiciapb, trzymam kciuki żeby dzidziuś był zdrowy!

Poczytałam sobie "W oczekiwaniu na dziecko" i była tam informacja, że wody płodowe są doskonałym amortyzatorem i nie ma przeciwwskazań do jeżdżenia w pasach nawet podczas gwałtownego hamowania wody mają zamortyzować ten ucisk... Hmmm...

muszę koniecznie zadzwonić :/ na necie nie umiem znaleźć wyjaśnienia jak już tylko fora gdzie piszą, że właśnie trzeba się oszczędzać + zakaz sexu i ryzyko wcześniejszego porodu :baffled: więc wole jutro przedzwonić :-(

Zenia, spokojnie dzisiaj się relaksuj, odpoczywaj, każ się mężowi obsługiwać :) jutro zadzwoń do ginki swej i wszystkiego się dowiedz!
Kiciapb, trzymam kciuki żeby dzidziuś był zdrowy!

Poczytałam sobie "W oczekiwaniu na dziecko" i była tam informacja, że wody płodowe są doskonałym amortyzatorem i nie ma przeciwwskazań do jeżdżenia w pasach nawet podczas gwałtownego hamowania wody mają zamortyzować ten ucisk... Hmmm...
Część moich koleżanek robiło tak jak Tośka, że właziły w pasy po zapięciu, ale ja bez bicia przyznaję, że obie ciąże przejeździłam w normalnie zapiętych. A ja jestem z takich dużo jeżdżących i do samego porodu samodzielnie. Życzę sobie i nam wszystkim, zeby nie było niepokojących sytuacji za kółkiem:-) wtedy będzie najlepiej:)

Dzień dobry!

Obudziłam się o szóstej, mimo że budzik 'kawowy' miałam dopiero na ósmą!!! Obudziłam się głównie z głodu i od kopniaków malucha, nie wiem może też był głodny;-). Po śniadanku i przeczytaniu gazety czas zabrać się za coś pożytecznego jak pieczenie sernika, mięsa i robienia bigosu (nie mogę przestać myśleć o bigosie).

kicia mam nadzieję, że za dwa tygodnie z serduszkiem maluszka będzie wszystko dobrze.
kasiarj zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków!
MadziaSek uuu wózek już kupiony, trochę zazdroszczę, ja z wózkami dalej w lesie...;-)

Miłego dnia!

Dziewczyny moja dzidzia ulożona jest główkowo...to chyba troche za wcześnie ...
A z drugiej strony dwóch lekarzy tego nie skomentowali i nie mówili, że to coś złego...
Jak są ułożone wasze maluchy?

Witam babeczki,wczoraj wzięłam się w końcu za sprzątanie i zrobiłam bigos,dziś jeszcze więcej roboty bo znajomi do na przychodzą na jajeczko,mają córcie w Lenki wieku więc się dziewczyny pobawią.
toska ja też byłam na kwietniówkach 2010 ale też chwilę bo również się nie odnalazłam :tak:
AleksandraMaria jaki pieczesz sernik?Ja dziś będę piekła z tego przepisu Puszysty sernik wielkanocny | Make Life Easier
zaczarowana to miałaś przygodę bo tej glukozie dobrze że nigdzie nie uderzyłaś jak mdlałaś,a to badanie jeszcze przede mną brrr
zenia dużo zdrówka i niech ta szyjka trzyma cię mocno!Powiem ci że ja też czasem zapominam że czegoś nie powinnam robić i np. dźwigam jakieś ciężkie rzeczy
kiciabp zdrówka dla synka i siły dla ciebie!
U nas zajączka nie ma,ale córci pewnie kupimy jakieś słodycze,reszta rodziny pewnie też

Dzień dobry!
Wstałam sobie rano w dobrym humorze, odsłaniam rolety a tam biało!!:szok: Minimum 5cm śniegu już leży i dalej pada :crazy: i już mi sie odechciało wszystkiego ehhh ładne święta mamy, naprawdę białe. Szkoda, że nie te co trzeba.

All-me moje jedno dziecko też leży głową w dól i nie martw się przekręci się jeszcze co najmniej kilka razy a potem przed porodem jakieś dwa tyg też powinno się ustawić głową w dół

reklama
Dobry!:-)

Własnie się dowiedziałam, że kierownik pozwoli nam wyjśc do domciu po 10....:-D No i co teraz?? Będę musiala iść na zakupy :-p

Zienia, po pierwsze nie denerwuj się i faktycznie oszczędzaj! ja nie wiem jak to jest przy miękkiej szyjce, ale ja przy skracającej się dostała w zeszłej ciązy zwolnienie i leki (fenoterol i staveran)...
U mnie na każdej wizycie jest badanie na samolocie, więc pewnie tę szyjke kontroluje lekarz...

Co do kupowania to ja kupuję coś jak mi w oko wpadnie albo kiedy są promocje (to pieluchy i chusteczki nawilżane... na razie to składuję...przecież jeść nie woła;-)). Teraz ja w zasadzie wszystko mam....wózek, łżeczko, kołyska, pościel, beciki, ubrania, ....trochę szoda, bo pamiętam jaka to przyjemność była to wszystko wybierac i kupować...no ale cóż-teraz skupię się na kupowaniu sukieneczek:-D

Kiciabp, mam nadzieję, że wszystko z serduchem bedzie dobrze... chociaz moge sobie tylko wyobrazić jak się tym denerwujesz...

All-me, moja córeczka ulozona jest głową w dół:tak:

Na dzisiaj mam zaplonowane zakupy, potem obiadek u mamusi i wielki pieczenie:-D Mam zamiar zrobić dzisiaj sernik, jabłecznik, a jutro upiec dwie babeczki piaskowe:-) no i zamarynowałam wczoraj szyneczkę i jutro też ją upiekę:tak: Moja mam robi makowiec sałatkę i jajeczka faszerowane to się wymienimy:-D

Kasiarj, przytulaski dla chorowitki...

Do góry