reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Honey, widzę, że my na tym samym etapie ciąży :)
Moja przyjaciółka sama sobie wcisnęła cytrynę do tego roztworu (oczywiście za zgodą lekarza i wiedzą pań pielęgniarek z laboratorium) i też mówiła, że dało się przeżyć :)
Najlepiej to badanie zrobić chyba między 24 a 28 tygodniem, tak mi ostatnio gin mówił :)

reklama
ja robiłam glukozę tydzień temu gdzieś i było ohydnie:tak: miałam cytrynę, ale mi pielęgniarka powiedziała, żeby nie dodawać, jeśli wytrzymam. Wypiłam duszkiem i ledwo wytrzymałam, ale dałam radę;)

Zaczarowana, współczuję Ci, kochana! Miałaś niezły 'cyrk'...

Maghdalena no wypada identycznie, a tobie przy takim wyliczeniu tygodnia ciazy tez wychodzi termin na 27 sierpnia??
ja czekam az mnie wysle lekarz z ta glukoza, sama sie prosic nie bede ale widocznie ta cytryna moze miec zbawienne dzialanie... ostatnio przy pobieraniu krwi widzialam dziewczyne ktora puscila sie biegusiem przez korytarz:-) ojjj strasznie mi jej zal bylo, chyba najgorsze to miec swiadomosc jaki to smak i isc ponownie zrobic badanie... mmmmm rozkosz

ja tak troche na oko, z usg wypada na 27.08 a mialam OM juz jak bylam w ciazy wiec to tez nie daje pelnego obrazu... duzy masz juz brzucholek?? ja od poczatku przybralam na wadze jakies 5 kg,

hehehe wiesz co sa dwie wersje z ta glukoza albo blisko wc albo speed niesamowity :-D

tak teraz sie przygladam i podpisy pod suwaczkami nie do konca sa trafione, przy 19 tygodniu pisza ze dziecko wazy okolo 200g a moj maly skarbek wazy 238 a jest de facto tydzien wczesniej... hmmm

Ostatnia edycja:
ja robiłam glukozę tydzień temu gdzieś i było ohydnie:tak: miałam cytrynę, ale mi pielęgniarka powiedziała, żeby nie dodawać, jeśli wytrzymam. Wypiłam duszkiem i ledwo wytrzymałam, ale dałam radę;)

Zaczarowana, współczuję Ci, kochana! Miałaś niezły 'cyrk'...

to szybko zrobiłas.. bo mi tez lekarz mowil, ze miedzy 24-28 tyg sie robi

Wiecie co? Powinnyśmy się zacząć pozytywnie nastawiać do tego piekielnego badania. Musimy się nastawić na to, ze słodkie jest pyyyyyszne i z chęcią wypijemy ten ulepek, bo tak nam się chce słodkiego! słodziuchnego!! słodziuteńkiego!!! ;-) A Zaczarowanej na pewno coś innego zaszkodziło, a nie pyyyszniutka glukoza ;-)

ja tak troche na oko, z usg wypada na 27.08 a mialam OM juz jak bylam w ciazy wiec to tez nie daje pelnego obrazu... duzy masz juz brzucholek?? ja od poczatku przybralam na wadze jakies 5 kg,

hehehe wiesz co sa dwie wersje z ta glukoza albo blisko wc albo speed niesamowity :-D
Na wątku o brzuszkach są moje zdjęcia. U mnie wystrzelił mega na początku, a teraz jakoś stoi w miejscu :) przybrałam nieco więcej niż 5 kg, ale postanowiłam, że o tym nie rozmawiam, bo ja się zaraz porównuję i załapuję doła albo zazdroszczę tym szczupłym :)

reklama
Maghdalena pamietaj ze zawsze moglo byc gorzej, moja kolezanka przez cala ciaze przytyla 30 kg:D wiec sobie wyobraź...

co do glukozy... hmmm biopole zaszkodzilo?? zapach osrodka zdrowia?? ooooo albo przez 2 godziny czytania gazety trafila na tak okrotny artykol ze nie bylo mowy wytrzymac :-D tam pal szesc tak naprawde wypicie, gorzej odczekac na glodzie 2 godziny, ja jak juz wstaje mam przygotowane kanapeczki bo mi sie w innym wypadku kreci w glowie i wtedy mnie dopiero mdli... rozkosz...

Do góry