reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny czy pijecie kawę? Ja od czasu do czasu wypijam sobie taka lekką rozpuszczalną z jednej łyżeczki. Różne opinie słyszałam na ten temat, szczególnie o kawie z caffe knajpek, że sa dużo mocneijsze i niewskazane.

reklama
Dziewczyny czy pijecie kawę? Ja od czasu do czasu wypijam sobie taka lekką rozpuszczalną z jednej łyżeczki. Różne opinie słyszałam na ten temat, szczególnie o kawie z caffe knajpek, że sa dużo mocneijsze i niewskazane.

Jedną czasem dwie. Taką z jednej łyżeczki
:)

Eweli ja piję jedną rano Ricore,czasem jak głowa boli cały dzień to popołudniu też pije,mi lekarz powiedzział że można pić tylko oczywiście z rozsądkiem

Ja wsuwam kolejnego pączka. Znów mi się zbiera na wymioty więc chcę to szybko zagryźć choć pewnie bełcik będzie nie unikniony.
Moja pani doktor i inna pani na IP również zalacały mi colę na mdłości.
Franek moja mama ze mną w ciąży była uzależniona od mirindy! Piła ją podobno codziennie :)

ja nie piję mimo bardzo niskiego ciśnienia 90/50 (nie raz nawet i mniej)
odrzuciło mnie od kawy :eek: wypijam za to jedno capuccino dziennie co ma aż 5% kawy w sobie :nerd:

cwietka, dla osoby niekumatej jak ja wszystko jest trudne:-DJa mam u siebie tylko drozdze instant (ale chyba to to samo co drozdze suche?), a w przepisach na internecie znalazlam tylko takie ze swiezymi drozdzami, wiec nawet nie wiem jaka jest proporcja, zebym pozniej nie przesadzila. Cwietka albo ktos inny jak masz jakis dobry przepis na paczki (najlepiej z suchymi lub znasz ta nieszczesna proporcje) to prosze Cie daj w odpowiednim watku, bede Ci wdzieczna:tak: Chcialabym choc raz je zrobic, bo moj maz nie zna takich paczkow. Tutaj sa paczki, nazywane "doughnuts", ale one sa suche i bez smaku, nie sa na oleju, tylko robione w piecu.

shsia wrzuce ci przepis z chemicznymi/suchymi drozdzami

Dzień dobry,
skoro mowa o badaniach to ja mam dziś wizytę i będziemy oglądać maluszka. Mam nadzieję, że te badania wyjdą dobrze :)

Obudziłam się dziś przed 12:szok: matko, córko!!!!

ja zasypiam o 3 i budze sie o 14 (jak M w pracy) :zawstydzona/y: wiec zle nie jest hehe
&&& za wizyte, wrzuc zdjecia koniecznie !!!! i pomecz lekarza niech ci cos zrobia z tymi wymiotami bo niedlugo nam znikniesz

ja przed ciaza pilam 5-6 expresso dziennie, jak sie tylko dowiedzialam przeszlam na bezkofeinowa, a niedlugo po tym ok 6tc zupelnie mnie odrzucilo od kawy i nie mam ochoty (czasami zbozowa do sniadania), ale podobno jak sie pilo duzo kawy przed to mozna pic w ciazy tylko ograniczona ilosc ~200ml dziennie i slaba poprostu, a w knajpkach mysle ze jak sie poprosi o slaba kawe ze wg na ciaze to tez raczej nie beda robic problemow :)

Moja pani doktor i inna pani na IP również zalacały mi colę na mdłości.
we francji cola nadal jest uzywana jako srodek przeciwbolowy na brzuch!! serio, 1000 razy kolezanki mi dawaly wygazowana cole jak bywalo mi niedobrze :eek:

Iza- w Pl też jest to coraz bardziej popularne, tzn cola na dolegliwości żołądkowe:-D

ja też nie piję kawy bo po prostu nie mogę, nawet od inki mnie odrzuciło- chociaż jeszcze na początku ciąży piłam nawet 2 słabe kawki. Podobno bardziej szkodliwa od kofeiny z kawy jest teina z herbaty- i to właśnie herbatę powinno się ograniczyć w ciąży...
Wiecie co nasze mamy i babki pewnie w ogóle o tych zakaz nie słyszały i jakoś rodziły zdrowe dzieci, także jeszcze raz ja jem i piję wszystko, prócz alkoholu i surowego mięsa, tyle że z umiarem. Wiadomo, że każda powinna zrobić tak jak uważa za słuszne lub jak radzi jej lekarz czy położna i już:-D

Wiecie co nasze mamy i babki pewnie w ogóle o tych zakaz nie słyszały i jakoś rodziły zdrowe dzieci, także jeszcze raz ja jem i piję wszystko, prócz alkoholu i surowego mięsa, tyle że z umiarem. Wiadomo, że każda powinna zrobić tak jak uważa za słuszne lub jak radzi jej lekarz czy położna i już:-D

otóz to.. wszystko z umiarem i będzie ok :) nie ma co sobie nagle wszystkiego odmawiać bo byśmy nie jadły i nie piły nic oprócz wody :-p

reklama
Też widziałam ten filmik z nianią - masakra :wściekła/y:

Sisha - w kwestii przepisu Ci nie pomogę, bo marna ze mnie kucharka ale co do drożdży instant - na opakowaniu jest napisane jaką ilość normalnych zastępują

No właśnie, ta cola nieszczęsna :-) Ja normalnie raczej nie pijam takich świństw, głównie wodę, a teraz jak jest w domu cola albo inna fanta to nie mogę nie wypić :szok: Tak samo mam z chipsami. W pierwszej ciąży jakoś umiałam się powstrzymać i jadłam takie niezdrowe rzeczy na prawdę sporadycznie, a teraz jak są to się na to rzucam :szok::-D Ale kawy nie piję - śmierdzi mi :-)

Do góry