reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ewelinka dokładnie, dlatego dawałam mu ile chciał bo wiedziałam, że to może się tak skończyć, ze starszym synkiem miałam tak samo, jadł tak do 1,5 - 2 roku życia a potem już nie chciał i został niejadkiem no i teraz mam powtórkę z rozrywki niestety.

reklama
taka j. a masz jakies pomyslzy na obiady? i czy kuba pije jeszcze mm? bo moj pije nan z kaszka i nie chce.przestac, a myslalam ze moze wtedy przekonalby sie bardziej do naszego jedzenia

Ewelinka mój mm przestał pić jak miał 1,5 roku i od tego czasu nie chciał tknąć, ja bym wiele dała, żeby mój dalej pił to mleko, choćby z kaszką ale mój tego nie chce. Póki co siłą perswazji wmuszam mu jedzenie. Ma fazy, raz lubi zupy, potem znowu nie chce ich wcale ale chce kluski itd. itp. Nic z tym teraz nie zrobię chyba bo to taki głupi wiek, że się nie dogadasz ani nic. Zagaduję go, żartuję, robię z siebie debilkę, stroję miny, cuduję jak mogę, żeby jadł po prostu. Ostatnio lubi bułki kukurydziane. A Ty co dajesz na obiady, i w ogóle do jedzenia?

dzisiaj zjadl kaszke z.mlekiem, potem.babci kawalek paczka.zjadl, na obiad mialam barszcz ale.dorwal.kjzerke i zjadl cala i barszczu nie tknal, potem zjadl troche warzyw na.patelnje, wybieral.najpierw same marchewki a potem brokuly, chyba mu sie kolory podobaja, z tatem.zjadl.neszcze kawalek placka ziemniaczanego, monte na deser i mleko z.kaszka na.noc

a tak w ogole to obiady je nasze, lubi maczne rzeczy, pirogi, kluski slaskie, paluszki, nalesniki z serem, kalafiora na parze z bulka, fasolke szparagowa, warzywa na.patelnie, zupy czasem.je czasem nie, ostatnio z jarzynowej trz tylko marchewke, a barszcz jadl jak mu pokazywalam w.lusterku ze jezyk barwi

Ewelinka to nie ma źle, jak dla mnie to on całkiem sporo je, mój absolutnie wczoraj tyle nie zjadł! Może połowę tego.

No to wy sie nie mcacie czym martwić ....Miki ma taki dzień że prawie nic nie je ...W sumie oboady mnie najbardziej martwią...
TakaJ jest sens robić inh. z soli fizj.-odtyka nos ,nawilża i łatwiej wyciągnąć wtedy katarkiem ...U mnie ostatnio po takiej inh. zwymiotowal flegmą i mu się bardzo ulżyło.....

reklama
Witajcie dziewczyny :) u mnie przez 2 miesiące nic nie jadł tylko cały czas kasze z butelki to był koszmar bałam się ze uczulenie dostanie od mleka. Teraz zjada wszystko tylko przy bajce najlpiej pszczółka Maja. A jak u Was z sikaniem i pampersami?

Do góry