reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewelinka a już wiesz co będziesz miała? pamiętam jak pisałaś że dziewczynka ale że jeszcze czekasz:-)
Taka j może to i lepiej teraz to zrobić jak coś jest na rzeczy, synek mojego kuzynka w sekundzie dostał zapalenie siusiaka jak miał nie cale 2 latka , tak strasznie płakał siuraczka miał jak śliwkę, okropne, więc lepiej już działać, wiem że Ci przykro ale musisz zadbać o klejnoty synusia ;-)
Aurelia współczuje tych chorób, trzymam kciuki za rehabilitacje, my mamy szczepienie za tydzień tez sie boje że cos złapie bo teraz taka aura panuje,

Ja siedzę w pracy do 14 , u nas fajna pogoda słoneczko świeci.
miłego weekendu

reklama
U nas też piękna pogoda, teściowa u mnie była i mi pomogła z oknami i sprzątaniem, na podwórko tylko starszaka wygoniłam a mały to siedzi w domu bo mi gorączkuje :/

Aga tak wiem, muszę się tym zająć, tata w poniedziałek jedzie mi termin jakiś załatwić, mam nadzieję, że nie później niż w kwietniu, chciałabym to już mieć za sobą.

Hejka kolezanki, wpadlam zobaczyc, co slychac u Was :)
Malo mam czasu ostatnio, przejelam troche obowiazkow meza w sprawie naszej budowy i latam, zalatwiam. A z malym nerwusem ibuntownikiem u boku to szalenie trudne ;)
Przeprowadzke wyznaczamy na weekend majowy :)) poki co mamy pomalowane na gotowo wiekszosc scian, ekipa ma konczyc temat w tym tygodniu. Dwie lazienki oplytkowane, w gornej bialy montaz,choc jeszcze brakuje bidetu i baterii prysznicowej. Ogolnie caly czas do przodu :)ogrodzenie juz jest, tak ze Gosia nie czmychnie :)a probowala wczesniej kilka razy;)
Taka j moj Jas mial zabieg na siusiaku wlasnie w podobnym wieku, mimo odciagania cos tam nie do konca bylo ok. Bedzie dobrze!!

Madziasek ale sliczna niunka podobna do brata:)

Ewelinka gratki corci:))

Moja wstaje w nocy...eh... w dzien spi ok 1,5 -2godzin,idzie spac na noc ok 20i wstaje ok 7.

Coraz wiecej gada po polsku,choc lubi belkotac po chinsku,nawet spiewa po chinsku ;)
Zalaczam fote, ale odwrocilo mi sie..

Załączniki

• 1427053619802.jpg
    1427053619802.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 38
Grinula mam nadzieję, że będzie ok, dla mnie to po prostu spore przeżycie, raz przechodziłam już to ale synek miał wtedy 10 miesięcy a nie 20 jak Jakub i teraz jest już bardziej rozumny itd. Ale Gosia już panienka, powiedziałabym, że ma już ze 2 latka spokojnie, blondyneczka będzie łamać te serca męskie :) To już za miesiąc przeprowadzka, super, jestem przekonana, że będzie Ci się bardzo podobać tam w domku.

Taka j juz sie nie moge doczekac przeprowadzki, uwielbiam jezdzic na budowe, super sie czuje w naszym domku,mimo ze poki co wyglada jak pobojowisko ;) nie moge sie doczekac kawki na tarasie i swojego podworka :))
Witajcie tak w ogole:) milego dnia dla Was!

halo halo :)

ale mnie dawno nie bylo. malo czasu. Niby człowiek w domu jest a czasu mu brakuje.
czekam na @ i zaczynamy staranka. Jak cos to sie zamelduje :)

Kurcze jak czytam jakie macie przeboje z tym spaniew w nocy to sie odechciewa drugiego dzieciaczka. Bo ja narzekać nie moge bo spi od 20 do 7. i w południe od 12:30 do 14/14:30.
robimy postepy z nocnikiem. Kupka juz drugi tydzien ląduje w nocniku. CHyba ze akurat poprzedniego dnia mu sie nie chcialo to na drugi dzien zaraz po przebudzeniu rano w pampersie jest i nie daje rady go wysadzac. Ogolnie juz wola (narazie dwa razy) ze sii chce i leci do lazienki. rozbieram sadzam i sika i kupe przy okazji tez robi. Ale zeby nie bylo tak fajnie to czasem sie uprze i nie chche usiąść. Czasem jak zapmne pampersa nowego wziać ze sobą zeby mu ubrac to naciągam mu rajtuzy na dupke to tak je naciąga byle z dala od siusiaka byly i mowi "nie ma". cięzko chyba bedzie odzwyczaic od tego ze ten pampers ma. zobacze. Ale postęp jest.

co jeszcze... paqweł to chyba taki chlop ze wsi. nic tylko kury, traktory, krowy i inne zwierzęta.
Ma swoje bajeczki które namiętnie ogląda. Czasem to i 3 godziny dziennie by je oglądał jak nie dłuzej.
Uwielbia bili i bambam, przytulaczki, michałkowe wyklejanki.

i u nas tez bunt jest. Nic czasem nie pasuje. Z jedzeniem to ani mi nie mowcie. Juz nie wiem co mu robic by zjadl. Najchetniej to nutelle lyzeczką by jadł. Ja sie pytam skad on wie ze to dobre jest?? ale co sie dziwie. Podobno moj jak byl maly to samo robil :)

taka j toś mnie zszokowala bo ja swojemu nic nie odciągam z siusiaka. Musze mojemu powiedzieć zeby sie tym zajął wkoncu powinien chyba wiedziec jak to robic :p

Żabila to macie z Pawełkiem jak my z pierwszym synkiem, spał szybko całą noc, sam się bawił, uwielbiał bajki, a teraz mam totalnie odwrotnie :) Ja ściągałam po historii ze starszym synkiem ale jak widać nieskutecznie, nie u wszystkich się tak dzieje więc nie jest powiedziane, że u Was tak będzie, chyba tak "w rodzinie" mamy niestety.

hej
Żabila no pięknie-nocnik w ruch poszedł.... :d i jeszcze takie osiągnięcia !!!! fajnie-cieszy to niesamowicie !aaa i trzymam kciuki za szybkie zaciążenie !
Grinula oj zazdroszczę domu ehhh marzenia nasze ,które się raczej nie spełnią.... Gosiula duża dziewczynka -na zdj.wygląda jakby dobrze ponad 2 latka miała :D Śliczna blondyneczka !
Aga no kiedy my się w końcu na kawę wybierzemy ????
TakaJ oj współczuję z tym siusiakiem Kubusia....w musi byc zabieg -a jakieś maści -wiem że pomagają ,w rodzince był podobny problem -maść super pomogła i nie skończyło się zabiegiem.Aż mnie nastraszyłaś,muszę męża podpytać jak tam męska sprawa Mikiego-bo tatuś się klejnotami zajmuje :d
..u nas wirusówka jakaś kurde...ale Miki nawet ją znosi..mam wrażenie że przechodzi mu...uffff (oby...)
Butki wczoraj zakupiliśmy,bo noga urosła ....noi się gotowała we przejściówkach już....

reklama
Czesc dziewczyny

Daaaawno mnie nie bylo ale nie tylko mnie widze.

U nas jakos leci. Milena tez juz na kibelek chetnej siada. Spi cake nocki. Od kiiedy nie chodzi do zlobka(pazdziernik)nawet kataru nie miala. Zakochana w braciszku pomaga mi duzo.

A jak tam reszta ciezarowek? MadziaSek urodzila?

A tu moje bable1427351943519.jpg1427351982261.jpg1427352019978.jpg

Załączniki

• 1427351943519.jpg
    1427351943519.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 49
  • 1427351982261.jpg
    1427351982261.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 1427352019978.jpg
    1427352019978.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 49
Do góry